مشهود تقی لو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در میان نواحی مختلف بدن، سوختگی دست و پس از آن، سوختگی های صورت و تنه از بقیه شایعتر است.
وی اضافه کرد: قطع عضو و عفونت ثانویه ۲ عارضه خطرناک از میان عوارض زودرس سوختگی بوده و اختلال اعصاب و روان به ویژه افسردگی از عوارض دیررس آن است و اگر شدت سوختگی بسیار زیاد باشد حتی گاهی ممکن است کار مصدوم به مرگ نیز منجر شود.
این مسوول با اشاره به در پیش بودن چهارشنبه سوری، ادامه داد: در صورت مواجهه با مصدوم دچار سوختگی ناشی از مواد محترقه، او را آرام کرده و از باز بودن راههای تنفس طبیعی مصدوم اطمینان حاصل شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: شستشوی محل سوختگی با آب سرد و تمیز حداقل به مدت ۱۰ دقیقه دومین توصیه در مواجهه با مصدومان سوختگی است.
تقی لو با تاکید بر پرهیز از ترکاندن تاولهای ناشی از سوختگی، خاطرنشان کرد: تاولها مانند پانسمانی مناسب در محل سوختگی عمل میکنند و آن ناحیه را از آلودگیهای محیطی در امان نگه میدارند.
وی ضمن توصیه بر پرهیز از استفاده از خمیر دندان، سیبزمینی رنده شده و روغن برای تسکین و بهبود سوختگی، اظهار کرد: محل سوختگی باید با گاز استریل یا یک پارچه تمیز و بدون کرک، آرام پوشانده شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: در سوختگیهای سطحی میتوان با استفاده از پمادهای سوختگی و پوشاندن محل سوختگی با یک پارچه تمیز یا گاز استریل اقدام کمکی اولیه را انجام داد تا در زمان مناسب، مصدوم را به مراکز درمانی رساند اما در سوختگیهای شدید و عمیق باید بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفت.
وی انگشتان، کف دست، صورت، مخاطها، چشم و نواحی تناسلی را از قسمتهای بسیار مهم بدن برشمرد و گفت: حتی سوختگیهای کوچک این قسمتها باید به وسیله پزشک، معاینه و درمان شود، بنابراین اگر کوچکترین سوختگی در این نواحی اتفاق افتاد، مصدوم باید بلافاصله برای معاینه و درمان به مرکز درمانی منتقل شود.