به گزارش خبرنگار ایرنا، استان سمنان در رنگبندی کرونا وضعیت کجدار و مریزی داشت و از ۲ هفته گذشته رنگهای نارنجی بیشتر در پهنه این استان وارد شد و کرونا به سمت پرخطر برای مردم شتاب گرفت.
در تازه ترین نقشه کرونایی اعلامی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بیستم اسفند، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از یک به چهار و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۱۳ به ۲۳ شهر افزایش یافت. همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد به ۱۸۶ شهر افزایش و تعداد شهرهای با وضعیت آبی به ۲۳۵ شهر کاهش یافت.
شهرستان های مهدیشهر، آرادان و سرخه در وضعیت نارنجی یعنی وضعیت پرخطر و شهرستانهای سمنان، شاهرود، میامی، دامغان و گرمسار در وضعیت زرد به معنی نسبتا پرخطر قرار دارند.
باید توجه داشت ۲ شهرستان با وضعیت قرمز کشور شامل نایین در استان اصفهان و سوادکوه در استان مازندران در همسایگی مرزهای استان سمنان قرار دارند و تردد بین این شهرستانها با شهرستانهای استان سمنان میتواند زنگ خطری برای شهروندان باشد که رنگ قرمز را وارد نقشه جغرافیایی استان سمنان کند.
وضعیت فوت و بستریهای کرونا در استان سمنان
معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان روز یکشنبه با اعلام خبر فوت چهار بیمار مبتلا به کرونا در مجموعه تحت پوشش این دانشگاه ، درباره افزایش شمار بیماران کرونایی در این استان هشدار داد.
سید سعید کسائیان ابراز داشت: با اینکه این متوفیان همگی سالمند و دارای بیماری زمینهای بودند، فوت چهار بیمار کرونایی در هفته گذشته زنگ خطری جدی درباره شیوع این بیماری در استان سمنان است.
وی افزود: هم اکنون ۴۰ بیمار کرونایی در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی در ۶ شهرستان استان سمنان بستری هستند که از این تعداد ۱۲ نفر در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.
کسائیان با تاکید بر لزوم رعایت دستورالعمل های بهداشتی، زدن ماسک و قرنطینه شدن فرد بیمار گفت: افرادی که ۶ ماه از دریافت آخرین دز واکسن کرونای آنها گذشته، برای دریافت دز یادآور اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه امید می رفت موج جدید کرونا به ایام نوروز نرسد، ادامه داد: تمام شیوه نامه های بهداشتی سه سال گذشته باید دوباره در دستور کار شهروندان قرار گیرد و افراد دارای علائم نباید در جمعها و سطح جامعه حضور یابند و باید خود را قرنطینه کنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیان کرد: تب، سرفه، علائم گوارشی و علائم سرماخوردگی از نشانه های کرونا است و نباید این علائم را به حساب سرماخوردگی ساده یا حساسیت فصلی دانست. هموطنان تا جای ممکن شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند تا عید نوروز به سلامت برای جامعه در پیش باشد.
به گزارش ایرنا، هر فرد بالای ۱۸ سال که ۶ ماه از آخرین تزریق دز واکسن کرونایش گذشته باشد باید برای تزریق دز بعدی واکسن مراجعه کند و انتظار میرود آحاد جامعه با انجام به موقع واکسیناسیون در حفظ حقوق شهروندی و کمک به کادر درمان در قطع زنجیره انتقال این ویروس منحوس همراهی کنند.
ویروس کرونا (COVID-۱۹) اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد؛ این ویروس در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.