به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، هفته بزرگداشت مقام حکیم نظامی همزمان با روز بزرگداشت این شاعر بلندپایه پارسی، ۲۱ اسفند در تالار وحدت برگزار شد.
در این نشست محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و جمعی از مفاخر فرهنگ و ادب فارسی حضور داشتند.
محمد مهدی اسماعیلی با بیان اینکه وجود حکیم نظامی برای جامعی فرهنگی ادبی و هنری ایران، مانند گهر تابناکی در پیشانی تاریخ است، در ابتدای سخنانش پیام ریاست جمهوری را خواند که در ادامه بخشی از آن نوشته شده است.
نامگذاری اسفند به نام حکیم نظامی موجب ادای احترام به نامآوری بزرگ در ادب فارسی است. در زمانهای که دچار چرخههای افراطگرایی نیرنگ وخشونت هستیم، به معرفی شخصیتهای بصیرت افزایی مانند حکیم نظامی در سطح جهان نیاز بیشتری داریم، شخصیتهایی که به ایران اتحاد میبخشند.
حکیم نظامی از جمله چشمههای زاینده ادبی و حکمت اسلامی است که شعرش دارای احکام اخلاقی است. از طرفی منش ایرانی و اسلامی را زنده میکند و از سویی به زبان فارسی، مانایی میبخشد. تحکیم ابعاد شخصیت حکیم نظامی و باتاب شخصیتهای ایرانی و اسلامی نخستین گام برای ادای دین به این شاعر بزرگ است.
امروز وظایف یکایک ما این است که یکی از مهمترین عوامل هویت بخشی ایران پاسداری کرده و هریک ظرفیتهای ذاتی این زبان را شناسایی کنیم. شایسته است کشوری که چنین پیشینه غنی دارد، هویت غنی خود را از گزند دیگران حفظ کند.
وظیفه مجامع دانشگاهی در تبادل نیازها و شرایط و ارتباطی جامعه جهانی سنگینتر است و امید است که موجب دگرگونیهای بیشتر در جامعه شود.
مسایل فرهنگی اولویت رییسجمهوری است
اسماعیلی با بیان اینکه اولویت رییسجمهوری توجه به مسایل فرهنگی است، گفت: در آستانه بهار طبیعت هم زمانی بزرگداشت نیمه شعبان را با بزرگداشت حکیم نظامی به فال نیک میگیرم. انجمن مفاخر فرهنگی کار بزرگی انجام داد و از محمود شالویی تشکر میکنم. او بود که بزرگداشت این روز را پیشنهاد داد تا ستادی را برای حکیم نظامی فعال کنیم. وظیفه ما بود تا در داخل و خارج از وزارتخانه دست به دست هم دهیم تا این موضوع را به عنوان برنامه هفتگی اجرا کنیم.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درانجمن آثار و مفاخر فرهنگی و دوره جدید مسئولیت ریاست این انجمن بنا بر این است که به این مساله به صورت ویژه توجه شود. این مساله موجب بازگشت انجمن آثار و مفاخر به جایگاه اصلی خود شد. در دوره جدید بنا است این موضوع را مجددا در ماموریتهای انجمن تعریف شود.
نگاه جمهوری اسلامی، نگاه تمدنی است
اسماعیلی با تاکید بر اینکه نگاه جمهوری اسلامی، نگاه تمدنی است، افزود: در حوزه تمدنی بزرگی به نام ایران فرهنگی بزرگ داریم که مرزهای گستردهای دارد و پر از شخصیتهای تاثیرگذار است. با اینکه مولوی در بلخ به دنیا آمد، در قونیه رشد کرده و همانجا فوت کرد؛ همه اشعارش را به فارسی گفته است. حکیم نظامی برای مردم آذربایجان، افغانستان از مفاخر فرهنگی است و این بزرگی و عظمت فرهنگی وتاریخی ایران است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه این وزارتخانه تلاش دارد تا شخصیتهای فرهنگی را به نسل جدید معرفی کند، ادامه داد: دوستان من در وزارت آموزش و پرورش کار بزرگی انجام دادند. انجمن آثار و مفاخر فرهنگی اساسا زیر نظر رئیس جمهور است و شخصیتهای بزرگی در هیات امنای آن هستند.
او ادامه داد: حکیم نظامی مایه وحدت و احترام ایران با دیگر کشورها است. حکیم نظامی متعلق به ایران فرهنگی بزرگ با تمدن چند هزار ساله است که وقتی با اسلام پیوند خورد چنین بزرگانی را پرورش داد.
در این نشست از تندیس حکیم نظامی که توسط هنرمند نادر قشقایی ساخته شده است، رونمایی شد. این تندیس در میدان ونک تهران نصب خواهد شد.