غلامحسین اکبری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این شهرستان علاوه بر دارا بودن، سه واحد تولید و تکثیر انواع ماهیان تزیینی دارای ۱۹ مرکز عرضه فروش ماهیان آکواریومی است.
وی بیان کرد: هم اکنون ۴۱ مزرعه پرورش و تکثیر ماهی سردآبی با اشتغالزایی ۶۰۰ نفر در این شهرستان فعال است.
رییس اداره شیلات بروجرد افزود: در این شهرستان ۲ مزرعه تکثیر ماهیان سردآبی با ظرفیت تولیدی هشت میلیون قطعه بچه ماهی قزل آلا در سال وجود دارد که بیش از ۲۰ میلیون تن تولید سالانه آنها است.
اکبری اضافه کرد: بروجرد دارای یک واحد فرآوری و بسته بندی آِبزیان به ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم در روز، ۲ باب سردخانه به ظرفیت ۵۰۰ تن و ۲ کارخانه خوراک آبزیان به ظرفیت اسمی ۳۰ هزار تن در سال است.
وی یادآور شد: همچنین یک مزرعه ماهیان خاویاری با تولید سالانه ۵۰ تن خاویار در این شهرستان فعال است.
رییس اداره شیلات بروجرد با اشاره به نزدیک شدن ایام نوروز و وجود ماهی قرمز سفره هفت سین گفت: سالانه ۹۰ میلیون گلدفیش" ماهی قرمز" در کشور تولید میشود، که بیشترین میزان تولید مربوط به استانهای گیلان، اصفهان و قم است.
اکبری افزود: ماهی قرمز ۲۰۰ نژاد اعم از ۲ دم، چهار دم، چشم برآمده، مشکی رنگ، چند رنگ دارد که ماهی قرمز شب عید بیشتر از نژاد ۲دم است.
اکبری افزود:با توجه به اینکه در حال حاضر تمام ماهی قرمزها تولید داخل است به نظر می رسد قدمت تولید این ماهی در کشور به بیش از ۱۰۰ سال می رسد.
وی همچنین افزود: ماهی قرمز شب عید نباید در رودخانهها، منابع آبهای طبیعی، دریاچهها و سدها رهاسازی شوند، زیرا هر گونهای که به جای جدیدی وارد شود برای گونههای بومی آن منطقه از لحاظ بیماری و رقابت غذایی تهدید به حساب میآیند.
رییس اداره شیلات بروجرد از شهروندان بروجردی خواست ماهی قرمز شب عید خود را یا در آکواریوم و حوضچه های خانگی رها کنند یا در مراکزی که شهرداری برای جمع آوری آنها تعیین می کند.