محمود قلی زاده روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال در معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی اقدامات خوبی در مرتعداری انجام شده به طوری که ۲۰ هزار هکتار ممیزی مراتع، ۱۶۰ هزار هکتار مدیریت چرای دام، ۲۰ هزار هکتار قرق مراتع در استان اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل اضافه کرد: علاوه بر این در سال جاری ۳۶۸ فقره پروانه مرتعداری صادر شده و به میزان ۲۷ هکتار هم احیا و توسعه گیاهان دارویی انجام شده است.
وی همچنین گفت: همچنین در این مدت برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی یک هزار و ۲۶۲ هکتار در قالب ۲۹۲ فقره پرونده از اراضی ملی این استان رفع تصرف شده و با خلع ید از متصرفان به بیت المال بازگردانده شد.
قلی زاده با بیان اینکه بر اساس قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع، قانونگذار وظیفه حفاظت و صیانت از عرصههای ملی را بر عهده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نهاده است، گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به طور شبانهروزی، ضمن مقابله با سوداگران و متعدیان به اراضی ملی بعنوان مصداقی از انفال و حقوق بیت المال مستنداً به تبصره یک ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع، هر گونه تخریب و تصرف عدوانی به عرصههای مذکور را احصا و مراتب را به مرجع قضایی ارجاع میدهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل یادآورشد: مشارکت همه جانبه و آگاهانه اقشار مختلف و نیز همکاری دوستداران و همیاران طبیعت در جلوگیری از تصرفات اراضی و مراتع لازم و ضروری است.
وی با تاکید بر اینکه طبیعت و منابع طبیعی به عنوان ودیعه و امانت الهی در اختیار ما قرار گرفته است، بیان کرد: با توجه به اهمیت و ارزش منابع طبیعی، لازم است تمامی اقشار مختلف مردم در حالیکه به طبیعت میروند ضمن استفاده صحیح از این مواهب الهی، نکات ایمنی را نیز رعایت کرده و مراقب این سرمایههای خدادادی باشند.
وی از عموم مردم درخواست کرد در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی، تخریب، تصرف و ساخت و سازهای غیرمجاز در عرصههای ملی استان مراتب را از طریق شماره تلفن ۱۵۰۴ و سامانه ۱۳۹ به یگان حفاظت منابع طبیعی استان اطلاع دهند.
استان اردبیل ۹۰۲ هزار هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میانبند و همچنین ۶۵ هزار هکتار جنگل دارد ، گونههای غالب جنگلهای استان اردبیل را فندق ، ارس ، بلوط ، زبان گنجشک و افرا تشکیل میدهد.