به گزارش ایرنا، فعالیت های انسان در عصر کنونی منجر به ایجاد تغییراتی در چهره و نظم محیط زیست شده و افزایش میزان انتشار گازهای گلخانه ای به همراه دیگر عوامل موجب پیدایش پدیده ای به نام تغییرات اقلیمی شد از این رو بحران های شدید آب و هوایی روز به روز در حال افزایش است و این موضوع یکی از بزرگترین و جدی ترین تهدید های انسانی به شمار میرود.
مقابله با اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی با بهره گیری از ۲ روش افزایش تاب آوری و کاهش میزان تغییرات صورت میگیرد که در هر یک از این روش ها با استفاده از منابع موجود تلاش میشود تا سطح امنیت جانی، اقتصادی و اجتماعی مردم در برابر تغییرات افزایش یابد.
با این اوصاف بهترین نوع اقدام، آن دسته از فعالیت هایی هستند که هر ۲ روش مقابله را شامل شود یعنی در عین حالی که میزان تاب آوری مردم را افزایش می دهد، به کاهش میزان تغییرات نیز کمک کند که در این راستا کاشت درخت یکی از این اقدام های چند منظوره است.
سازمان جوانان جمعیت هلال احمر همواره به عنوان یک کنشگر فعال در حوزه محیط زیست، نقش مهمی را در امر کاشت نهال داشته و در قالب جشنواره ها، پویش ها و طرح های ملی، به این امر به طور ویژه پرداخته است.
حال در صدمین سال تشکیل جمعیت هلال احمر، این مجموعه در راستای انجام وظیفه محیط زیستی و اجتماعی خود به طور همزمان و آن هم با کاشت ۱۰۰ هزار اصله نهال به یاد ۱۰۰ هزار اسطوره بشردوستی، اقدام کرد.
به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان، این پویش با هدف بیابان زدایی و گسترش پوشش گیاهی در مناطق شهری، کاهش میزان گاز دی اکسید کربن با کاشت گونه های گیاهی متناسب با اقلیم هر منطقه، ترویج فرهنگ درخت کاری، زنده نگه داشتن یاد و خاطره اسطوره های بشردوستی برگزار شد.
علی سنجربگی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه سهم استان همدان از این پویش کاشت ۲ هزار نهال است افزود: این پویش از سوم اسفند امسال آغاز شده و تا ۱۳ فروردین سال آینده ادامه دارد.
وی اضافه کرد: در این پویش تلاش شده تا با بهره گیری از دانش علمی حوزه محیط زیست و طراحی سیستم مدیریت و ارزیابی پویش، سبک نوینی در اجرای طرح درختکاری به کار رود تا بتوان به بهترین نتایج ممکن دست یافت.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان ادامه داد: در گام نخست جمعیت هلال احمر با همکاری منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اقدام به طراحی یک منبع مرجع علمی در زمینه گونه های گیاهی خاص هر منطقه کرد تا در هر نقطه جغرافیایی نهال مختص با وضعیت اقلیمی و خاک و پوشش گیاهی آن منطقه نهال بکارد.
سنجربگی ادامه داد: هر نهالی که در این پویش کاشته میشود دارای یک پلاک است که بر روی آن اطلاعاتی نظیر شماره نهال، QR CODE سامانه و اطلاعات پویش ثبت شده همچنین یک سامانه آماری طراحی میشود که می توان با وارد کردن شماره نهال، اطلاعات مربوط به متولی کاشت نهال، تاریخ کاشت، کسی که نهال به نیابت از او کاشته شده است و تصاویر مربوط به آن را مشاهده کرد.
وی گفت: به مناسبت یکصدمین سالگرد تاسیس جمعیت هلال احمر و همزمان با هفته منابع طبیعی، جوانان و امدادگران جمعیت هلال احمر استان همدان با حضور در پایگاه ها، مراکز امدادی و درمانی در پویش کاشت ۱۰۰ هزار نهال شرکت کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر همدان اضافه کرد: برای پیشگیری از به وجود آمدن تغییرات اقلیمی، نجاتگران، جوانان و داوطلبان جمعیت هلال احمر مثل همیشه پای کار آمدند و در کمتر از ۲۰ دقیقه بیش از ۲ هزار اصله نهال کاشتند.
وی اضافه کرد: نجاتگران، جوانان و داوطلبان شعب جمعیت استان نیز توانستند با حضور گسترده در این پویش شرکت کنند و در ثبت رکورد جهانی برای جمعیت هلال احمر سهیم باشند.
به گزارش ایرنا، با توجه به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال در سطح کشور، سهم استان همدان از این میزان سه میلیون و ۲۰۰ هزار نهال بود که به سه میلیون و ۵۰۰ هزار نهال افزایش یافت.