به گزارش ایرنا، سالانه ده ها نفر بر اثر بی احتیاطی و رعایت نکردن نقاط ایمنی و حقوق دیگران فوت، مصدوم یا تا آخر عمر دچار نقص عضو می شوند و این آخرین چهارشنبه سال تبدیل به آخرین چهارشنبه عمرشان و در واقع بدترین خاطره آنها می شود.
با وجود هشدارها و تذکرهای مراجع و مدیران مربوطه در نهادهای اجتماعی و درمانی مبنی بر رعایت موازین ایمنی در استفاده از مواد محترقه و پرهیز از هر گونه اقدام برای ساخت، نگهداری و خرید این نوع مواد، باز شاهد بی توجهی تعدادی از جوانان و نوجوانان به این توصیه های ایمنی هستیم.
در حالی که هنوز جشن های چهارشنبه آخر سال شروع نشده بود، متاسفانه کلانشهر تبریز با انفجار هولناک چند روز قبل در یکی از منازل مسکونی، تعداد هفت نفر کشته و چندین مصدوم داشته که از این نظر رتبه اول کشوری را در اختیار دارد.
سال گذشته هشت نفر در چهارشنبه آخر سال آذربایجان شرقی فوت شدند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، از اینکه بی توجهی ها به موضوع مهم مخاطرات جانی و مالی استفاده از مواد محترقه روز به روز بیشتر می شود، ابراز تاسف و اضافه کرد: ما از مدت ها قبل نسبت به اطلاع رسانی و آگاه سازی آحاد مردم نسبت به خطرات جشن های بی ضابطه و بی قید چهارشنبه آخر سال با اعلام هشدارهای لازم، به لحاظ فرهنگی و رسانه ای نیز فعال شده ایم، اما انفجار سه روز قبل در یکی از محلات تبریز همه ما را غافلگیر کرد.
دکتر جواد احمدیان آمارهای مربوط به تلفات جانی، قطع عضو، بستری و آسیب های جدی بدنی و جسمی ناشی از استفاده از مواد محترقه در آذربایجان شرقی را تکان دهنده خواند و گفت: اگر خانواده ها به این موضوع مهم همچنان بی توجهی نشان دهند و از فرزندان خود مراقبت های لازم و کافی را نداشته باشند، این آمارها همه ساله روند صعودی به خود خواهد گرفت.
وی به آمارهای رسمی و ثبت شده در مراکز اورژانس آذربایجان شرقی در چهارشنبه های آخر سال اشاره و اضافه کرد: در حالی که در سال ۱۳۹۹ در جریان برگزاری این جشن ها تنها یک نفر فوتی داشتیم، متاسفانه سال گذشته این آمارها به ۸ نفر افزایش پیدا کرد که زنگ هشداری جدی به شمار می رود.
احمدیان تعداد مصدومان حوادث مربوط به چهارشنبه آخر سال پارسال در آذربایجان شرقی را ۴۳۸ نفر اعلام کرد که از این تعداد ۲۰۷ نفر آسیب چشمی و ۲۷ نفر نیز دچار قطع عضو شدند که این آمار در سال ۱۳۹۹ به ترتیب ۱۴۲ و ۱۶ مورد بود.احمدیان تعداد مصدومان حوادث مربوط به چهارشنبه آخر سال پارسال در آذربایجان شرقی را ۴۳۸ نفر اعلام کرد که از این تعداد ۲۰۷ نفر آسیب چشمی و ۲۷ نفر نیز دچار قطع عضو شدند که این آمار در سال ۱۳۹۹ به ترتیب ۱۴۲ و ۱۶ مورد بود.
وی بروز هر گونه صدمه جسمی برای هرم های سنی پایین را بسیار دردناک و برای خانواده ها غیر قابل هضم دانست و ادامه داد: باید توجه داشت که این موارد باعث تحمیل هزینه های هنگفت درمانی و نیز آثار روحی و روانی منفی در بین اعضای خانواده در طی سال های آینده می شود.
احمدیان از اتخاذ تمهیدات ویژه معاونت درمان و مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای آمادگی هر چه بیشتر برای مقابله و مواجهه با حوادث چهارشنبه آخر سال خبر داد و افزود: در عرصه اورژانس پیش بیمارستانی و برای پیشگیری از حوادث غیرمترقبه چهارشنبه آخر سال در قالب شورای تصادفات استان، طرح هایی برای مقابله ارائه شده است.
وی ابراز امیدواری کرد با تمهیدات و برنامه هایی مثل برگزاری جشنواره مسابقات ویژه برای کودکان و نوجوانان از طریق اپلیکیشن شاد و برنامه های ویژه برای این قشر با مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با هماهنگی آموزش و پرورش و نیروی انتظامی، بتوانیم آمار فوتی و مصدومین را کاهش داده و چهارشنبه آخر سال خوبی برای هموطنان عزیزی فراهم کنیم.
احمدیان با تاکید بر انجام فعالیت های فرهنگی برای جلوگیری از حوادث تلخ آخرین چهارشنبه سال، یادآور شد: تبیین فرهنگ عمومی با همکاری و هماهنگی اصحاب رسانه و آموزش و پرورش باید با جدیت انجام شود و با اجرای برنامه ها و کارهای فرهنگی که برای قشر کودک و نوجوان اجرا می شود، فضایی شاد و الهام گرفته از آداب و رسوم چهارشنبه آخر سال آذربایجانی ها برای مردم رقم بخورد.
وی از آمادگی مرکز اورژانس و بیمارستان امام رضا (ع) تبریز برای مدیریت مراجعان احتمالی حوادث چهارشنبه آخر سال خبر داد و با بیان اینکه جلسات آمادگی و هم فکری در راستای مدیریت مراجعان احتمالی این حوادث تشکیل و اتخاذ تصمیم شده است، گفت: بررسی تجربیات سال های گذشته در واحدهای مختلف مرکز و نیز بررسی خروجی های مانورهای اجرا شده در این بیمارستان برای آمادگی بیشتر در مواجهه با بحران ها و حوادث از محورهای اصلی این جلسات است.
احمدیان افزایش مهارت علمی و عملی در مواجهه با شرایط مختلف از جمله چهارشنبه آخر سال را یکی از اولویت های اصلی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز عنوان و اضافه کرد: در این رابطه مجموعه مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی امام رضا(ع) و نیز مراکز اورژانس استان آماده ارائه خدمات درمانی مورد نیاز به مردم است.
وی تهیه کیت های مخصوص آزمایشگاهی، هماهنگی با مرکز درمانی الغدیر در خصوص ارسال آزمایشات تشخیص مسمومیت الکلی، انجام مکاتبات لازم با نیروی انتظامی، مکاتبات برای هماهنگی بیشتر با مراکز درمانی نیروی انتظامی و همچنین هماهنگی برای حضور آمبولانس ها و راننده ها از تمهیدات معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی برای چهارشنبه آخر سال عنوان کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به عواقب جبران ناپذیر بیتوجهی به حوادث و آسیبهای ناشی از استفاده مواد محترقه، از شهروندان به ویژه جوانان و نوجوانان درخواست کرد از انجام هرگونه رفتار مخاطرهآمیز پرهیز کنند و خانواده ها نیز با همراهی فرزندان خود و با نظارت و کنترل دقیق آنها از بروز حوادث تلخ و ناگوار چهارشنبه سوری جلوگیری کنند.
احمدیان ابراز امیدواری کرد امسال شاهد کاهش صدمات و خسارات جانی و مالی شهروندان باشیم و روزهای پایانی سال را با کمترین حوادث سپری کنیم.
وی با تاکید بر اینکه چهارشنبه بدون آسیب باید به مطالبه عمومی تبدیل شود، گفت: نباید اجازه دهیم یک روز و شب شاد که برگرفته از آیین های زیبای سنتی ایرانیان است، به یکی از روزهای عزای خانوارها تبدیل شود و در این مسیر رسانه های گروهی نقش اول را دارند.
احمدیان از آمادگی مرکز فوریت های پزشکی و اورژانس خبر داد و گفت: با توجه به حجم گسترده برگزاری جشن های چهارشنبه اخر سال در کلانشهر تبریز و نیز پراکندگی این جشن های خیابانی، تیم های ویژه اورژانس موتوری در محل های تعیین شده استقرار یافته و برای خدمت به آسیب دیدگان احتمالی آمادگی کامل دارند.