به گزارش ایرنا از روزنامه گاردین، ریشی سوناک به صورت کلی هشدار داده که برنامههای چین برای تغییر نظم جهانی نشان دهنده یک چالش برای انگلیس است. وی با اینحال با اعضای جنگ طلب حزب محافظه کار انگلیس که خواهان تعریف پکن به عنوان یک تهدید هستند مخالفت کرده است.
درحالیکه نخست وزیر انگلیس برای یک نشست با هدف تغییر توازن قدرت در منطقه هند- اقیانوس آرام به آمریکا سفر کرده، به یک بازسازی بزرگ در راهبرد امنیت ملی انگلیس و افزایش هزینه دفاعی اشاره کرده است.
این اقدامات در راستای توقف نفوذ چین و تقویت موضع انگلیس علیه روسیه پس از جنگ اوکراین است.
با وجود اقدامات برای تقابل با نفوذ چین، نخست وزیر انگلیس به دنبال رد درخواست اعضای حزب محافظه کار از جمله لیز تراس سلف خود مبنی بر تعریف چین به عنوان یک تهدید به جای "یک چالش سیستمی" است. در حال حاضر چین در سیاست خارجی انگلیس به عنوان یک چالش سیستمی تعیین شده است.
سوناک پیش از دیدار با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و آنتونی آلبانیز نخست وزیر استرالیا، بر مساله دوری کردن از تعریف چین به عنوان بزرگترین تهدید بلند مدت برای انگلیس تاکید کرده است.
نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی گفت: فکر نمیکنم سیاست خارجی هوشمندانه یا ماهرانهای باشد که رابطه با چین را به فقط دو کلمه تقلیل دهیم درحالی که کشوری با ۱.۵ میلیارد نفر جمعیت، دومین اقتصاد بزرگ جهان و عضوی از شورای امنیت سازمان ملل است.
وی اضافه کرد: به همین دلیل است که در بررسی یکپارچه موضوعاتی همچون امنیت ، دفاع، توسعه و سیاست خارجی، شما یک رویکرد تامل برانگیز و دقیق در قبال چین را مشاهده خواهید کرد.
سوناک با بیان اینکه چین بزرگترین تهدید دولتی برای امنیت اقتصادی لندن است، افزود: این کشور ارزشهای بسیار متفاوتی در مقایسه با انگلیس دارد و این یک چالش برای لندن و نظم جهانی است.
آلیشیا کیران رئیس کمیته امور خارجی پارلمان مجلس عوام انگلیس به سوناک گفته که تهدید چین نباید در درجه اول اقتصادی دیده شود.
وی گفت: این اشتباه است که فکر کنیم چین در درجه اول به دنبال تضعیف حاکمیت و امنیت ملی ما است زیرا هیچ کشوری نمیتواند بدون امنیت ملی، امنیت اقتصادی داشته باشد.