به گزارش خبرنگار ایرنا، مهران چراغپور روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: این سرمازدگی اگر جبههای باشد نمیتوان آن را مدیریت کرد اما اگر از نوع تششعی باشد میتوان با راهکارهایی از آسیبهای آن کاست.
وی با بیان اینکه بارشهای بهاره سال آینده از شدت خوبی برخوردار است، تصریح کرد: انتظار میرود بارش بهار تکمیلکننده بارشهای خوب سال آبی جاری باشد و بتواند تا حدی کمبود آب به ویژه در دشتهای استان را جبران کند.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بارشهای سال آبی جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته آن از ۲۰ درصد افزایش برخوردار شده است، تصریح کرد: این در حالی است که به واسطه خشکسالی ۲ دهه اخیر، همچنان در استان با کسری بارشها به میزان سه سال آبی روبرو هستیم.
چراغپور با بیان اینکه افت آب در دشتهای استان تا ۵۰متر نیز گزارش شده است، افزود: بارشهای امسال اگرچه تا حدی مانع تداوم خشکسالی در استان شد اما بر اثر آن سطح آب زیرزمینی در استان کمتر از یک متر بالا آمده و تاثیر چندانی در بهبود سفرههای آب زیرزمینی نداشته است.
وی با بیان روند تغییر اقلیم جهانی در کشور و استان ما نیز تداوم دارد و بارشهای سال آبی جاری به منزله ورود به ترسالی نیست، اظهار داشت: کشور ما به سبب قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمهخشک جهان بیشتر از سایر مناطق تحت تاثیر تغییر اقلیم است و بارشهای شکل گرفته به معنای ورود به ترسالی نیست.
چراغپور در ادامه با اشاره به کمبود تجهیزات و ایستگاههای هواشناسی در استان، تصریح کرد: نه تنها دستگاههای موجود فرسوده و قدیمی است بلکه نیاز است تا استان به رادارهای هواشناسی تجهیز شده و ایستگاههای بیشتری در استان راه اندازی شود.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیمی از نقاط استان از وجود ایستگاه هواشناسی بیبهره است از همین رو آمار بارشها در تمامی مناطق قابل رصد نیست.
چراغپور با اشاره به آمادگی کامل این ادارهکل برای پایش تغییرات جوی استان و اطلاعرسانی به مسافران نوروزی، افزود: بیشک با اطلاعرسانی دقیق و سریع وضعیت جوی استان می توان در راستای سفری امن گامی هرچند کوچک برداشت.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.