به گزارش خبرنگار ایرنا رقابتهای کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی کشور (انتخابی تیم ملی) گرامیداشت شهید سجاد عفتی در سالن شهدای هفتم تیر تهران برگزار شد.
در این پیکارها تیم منتخب همدان ناکام بود و کشتی گیران این استان حتی موفق به راه یابی به دور یک هشتم نهایی هم نشدند تا کارنامه سیاه برجای بگذارند.
در واقع آزادکاران نوجوانان ادامه دهنده مسیر ناکامی ردههای سنی بزرگسالان و جوانان در انتخابی تیم ملی بودند تا حضور در ترکیب تیم ملی کشتی برای همدانیهای رویای دست نیافتنی شود.
امسال نمایندگان همدان در رشتههای آزاد و فرنگی توفیقی در انتخابی تیم ملی نداشتند و حتی حضور هادی وفایی پور و دانیال شریعتی نیا در مسابقات بین المللی جام دانکلوف بلغارستان نیز به
سفارش رییس فعلی هیات به فدراسیون بود تا حمیدرضا یاری قبل از پایان دوره ریاست خود، حداقل ۲ نشان قهرمانی در میادین بین المللی را در روزهای پایانی کارنامه مسوولیت خود به ثبت برساند.
خروج از مدار مدعیان
کشتی همدان در دوره ریاست حسن سلیمانی، محمدناصر نیکبخت و جلال صابریون بیشترین و بهترین مدالهای تاریخ خود را در میادین المپیک، جهانی و آسیایی کسب کرد و حتی در دوره علی رحیمی فر با کوله باری از بدهی و مشکلات، پیشرفتهای بسیار خوبی را داشت و عمر کوتاه مدیریت او و استعفا از ادامه فعالیت، سکان ریاست را به حمیدرضا یاری تحویل داد.
یاری فروردین ماه ۱۳۹۸ به ریاست هیات کشتی همدان برگزیده شد و فعالیتش را با اجرای برنامههای تحول گرایانه نظیر لیگهای پایه در سطح استان و غرب کشور، سرکشی پیاپی به کشتی شهرستانها، برپایی اردوهای آمادهسازی در داخل و خارج از استان و دیگر اقدامات موثر شروع کرد.
اما حواشی کشتی دامن گیر او و سایر کابینه هیات کشتی استان شد تا جایی که حضوری کم رنگ در برنامهها پیدا کرد و انتقادها از عملکرد وی تا به امروز تمامی ندارد.
رییس هیات کشتی همدان در مقابل هجمه انتقادها، سکوت اختیار کرده و ترجیح داد همین مدت کوتاه تا پایان ریاست خود واکنشی نشان ندهد تا سکان کشتی به فرد دیگری سپرده شود.
در این مدت دیگر خبری از همکاری قهرمانان بزرگ و نامدار کشتی با بدنه هیات نبودیم و آنان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، دلیل کناره گیری خود را بیاعتنایی به پیشنهادات، نقدها و مشورتهای ارائه شده میدانند.
علی محمد مالمیر از مربیان با سابقه کشتی همدان و دارنده مدالهای رنگارنگ ملی و بین المللی با انتقاد از عملکرد کشتی گیران این استان در چرخه انتخابی تیمهای ملی گفت: مسوولیت تمام این ناکامیها شخص رییس هیات کشتی استان است که ای کاش پاسخگو باشند که چرا به این وضعیت گرفتار شدیم.
وی اضافه کرد: عملکرد ضعیف ردههای سنی مختلف کشتی استان در چرخه انتخابی تیم ملی کارنامه سیاه برای ورزش همدان است و نشان میدهد در چهار سال گذشته هیچ گونه پشتوانهسازی صورت نگرفته و به نسبت سالهای قبلتر نیز وضعیت نامطلوبی ایجاد شده است.
مالمیر: عملکرد ضعیف ردههای سنی مختلف کشتی استان در چرخه انتخابی تیم ملی کارنامه سیاه برای ورزش همدان است و نشان میدهد در چهار سال گذشته هیچ گونه پشتوانهسازی صورت نگرفته و به نسبت سالهای قبلتر نیز وضعیت نامطلوبی ایجاد شده است.
مالمیر بیان کرد: در این چهار سال بسیاری از مربیان سرشناس و چهرههای شاخص کشتی استان همدان کناره گیری کردند و همگان متوجه شدند که مسیر مدیریتی در کشتی اشتباه بود که ثمره آن را اکنون در ناکامی ردههای سنی در میادین ملی شاهد هستیم.
نایب قهرمان المپیک ۲۰۰۴ آتن نیز در این باره گفت: دوره ریاست حمیدرضا یاری روبه اتمام است و نمیخواهم در این مقطع نقدهای گذشته را تکرار کنم و قطع به یقین خانواده کشتی به شناخت کامل رسیده که خوب و بد را تشخیص دهند.
وی اضافه کرد: کارنامه کشتی همدان در انتخابی تیم ملی بزرگسالان، جوانان و نوجوانان هرگز قابل دفاع نیست و در این چهار سال گذشته نه تنها تحولی را در این ورزش شاهد نبودهایم بلکه عناوین نفراتی همچون شریعتی نیا و وفایی هم محصول استعدادیابی مربیان در دورههای گذشته هیات کشتی بوده است.
مربی سابق تیمهای ملی کشتی ادامه داد: بدنه هیات کشتی استان نیاز به تغییرات دارد و باید افرادی بکار گرفته شوند که علاوه بر تخصص، انگیزه مضاعف را برای ایجاد تحول داشته باشند.
در حسرت قهرمانی
کشتی گیران آزادکار همدانی در هیچ رده سنی انتخابی تیم ملی موفق به قهرمانی نشدند و در رده بزرگسالان شاهد ۲ نشان نقره و برنز و در رده سنی جوانان نیز تنها یک برنز نصیب این استان شد ضمن اینکه در نوجوانان حتی به سکو هم نرسیدند.
نتایج کسب شده در مسابقات کشتی آزاد قهرمانی کشور نشان داد که همدانیها در یک دهه گذشته هیچ گاه در قامت یک مدعی ظاهر نشده و نتوانستهاند تحولی را ایجاد کنند.
خیلیها تصور داشتند با روی کار آمدن حمیدرضا یاری در راس کشتی استان، شاهد دگرگونی بینظیر در این ورزش باشیم اما نه تنها موفقیت لازم حاصل نشد بلکه خیلی از مربیان و قهرمانان مطرح نیز از کابینه هیات دور شدند.
موضوعی که باعث افت کشتی همدان با گذشت زمان شد و نتیجه آن رویای دست نیافتنی سهمیه قهرمانی آسیا برای استانی شد که روزگاری در المپیک، جهانی و حتی بازیهای آسیایی یکه تاز تیم ملی بود.
یاری رییس هیات کشتی همدان هر چند شروع خوبی برای ایجاد تحول در ورزش کشتی استان داشت اما با گذشت زمان او نیز فعالیت کم رنگی به نمایش گذاشت تا جایی که در این روزهای پایانی دوره چهارساله خود در سایه قرار گرفته و هدف او فقط حضور در مجمع انتخابات رییس جدید هیات برای دادن رای است.
رییس هیات کشتی همدان در این مدت هر چند تا حد توان مشکلات مالی این ورزش را حل کرد اما با حاشیههای متعددی روبه رو شد که در نهایت او را برای ادامه کار مایوس کرد.
قطع به یقین مخالفتها و انتقادهای تند مربیان و قهرمانان مطرح کشتی استان با شیوه مدیریت و عملکرد یاری در راس هیات کشتی باعث شد تا این ورزش بیش از گذشته دچار چالش شود.
اختلاف نظرها و فعالیت کم رنگ در بدنه هیات حتی تاثیر خود را در بدنه اطلاع رسانی این ورزش گذاشت و اکنون پرافتخارترین رشته ورزشی استان همدان در وخیمترین وضعیت قرار دارد.