رضا رضایی ارشد روز دوشنبه در مصاحبه با ایرنا ماهی قرمز را نماد طراوت و حیات و آرامش دانست و اظهار کرد: سالانه در ایام نوروز هزاران قطعه ماهی قرمز توسط شهروندان خریداری شده و جهت زینت سفرههای هفت سین استفاده میشود ولی باید توصیههای بهداشتی مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: شهروندان لازم است ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز بهداشتی و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه و از خرید ماهیان مریض و بیحال و دارای لکههای سفید و قرمز در روی پوست بدن خودداری کنند.
رئیس اداره بهداشت مراقبت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان اردبیل به کودکان توصیه کرد از دست زدن و بازی کردن با ماهی خودداری کنند زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی به چشم و دهان منتقل شود.
رضایی افزود: شهروندانی که سابقه بیماری پوستی و آلرژی دارند برای تعویض آب ماهی و شست و شوی ظروف نگهداری آن حتما از دستکش استفاده کنند.
وی بهترین دمای آب نگهداری ماهیان زینتی را ۲۵-۲۲ درجه سانتیگراد و بهترین PH ۸-۸/۶ ذکر کرد و گفت: برای ضدعفونی کردن ظروف نگهداری ماهی میتوان از نمک طعام ۳ درصد یا پرمنگنات سدیم ، پرکلرین و بتادین استفاده کرد.
رئیس اداره بهداشت مراقبت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان اردبیل ادامه داد: اگر از آب شرب شهری جهت تعویض آب ماهیان استفاده میشود جهت کلرزدایی آب مورد استفاده یک شبانهروز در ظروف دهان گشاد و در هوای آزاد قرار داده شود تا کلر موجود در آب از بین برود ، سپس با آب کلرزدایی شده و آب ماهیان عوض شود.
وی افزود: آب ماهی تعویضی باید به طور مستقیم در چاه فاضلاب تخلیه و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری شود.
به گفته رضایی، در روز طبیعت ماهی قرمز نباید در آبهای آزاد و منابع آبی رهاسازی شود ، بهترین مکان برای آزادسازی این ماهیان محلهایی است که توسط شهرداریها برای این کار اختصاص مییابد.