مشهد-ایرنا- آیین گرامیداشت شهدای عملیات والفجر ۱۰ همزمان با بزرگداشت روز شهید و با حضور رزمندگان خراسانی این عملیات روز دوشنبه در حرم مطهر رضوی برگزار شد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، فرمانده سابق قرارگاه عملیاتی ثامن الائمه(ع) در این مراسم ضمن بازگو کردن گوشه ای از رشادتهای رزمندگان اسلام در این عملیات موفق اظهار داشت: در حالی که کشور ما از جنبه های مختلف تحت فشار تحریم ها بود، در آن دوران و در مقاطع پایانی جنگ حتی فرانسوی ها درب زرادخانه های خود را به روی رژیم بعث عراق بازکردند.

سردار حمزه حمیدی نیا افزود: در شرایطی که فرانسه هواپیماهای جنگی "میراژ" خود را به عراق کرایه می داد، رزمندگان ایرانی جنگ را در سخت ترین شرایط مدیریت کردند و اکنون به اقتدار در منطقه و جهان دست پیدا کردیم.

وی با اشاره به توانمندی های مادی ارتش رژیم صهیونیستی اظهار داشت: فرمانده سپاه قدس در گزارشی اعلام کرده است، اکنون ۵۰ درصد ظرفیت و توان ارتش این رژیم اشغالگر فقط برای مهار بحران امنیتی و سرکوب فلسطینی ها در کرانه باختری صرف می شود.

این فرمانده پیشکسوت جنگ اظهار داشت: حاکمان و دولتمردان رژیم صهیونیستی در کابینه نتانیاهو با اتهامات متعدد فساد سیاسی، اخلاقی و مالی روبرو هستند و هر شب تجمعات اعتراضی یک صد هزار نفری توسط شهروندان این رژیم در تل آویو برپا می شود که نشان دهنده سقوط سیاسی و اجتماعی حکومت اشغالگران قدس شریف است.

حمیدی نیا بیان داشت: در حالی که کشور در دوره جنگ با تحریم و انزوا مواجه بود، اکنون در منطقه و جهان اسلام متحدان زیادی همچون عراق، سوریه ، یمن و لبنان در محور مقاومت دارد و روابط موثر و مفیدی با کشورهای قدرتمند برقرار کرده و حتی روابط محکمی با کشورهای آمریکای لاتین دارد که نشان از قدرت یافتن روزافزون ایران اسلامی در مقایسه با پایان جنگ است.

مسوول فرهنگی و روابط عمومی شورای هماهنگی تشکل های دفاع مقدس خراسان رضوی نیز در گفتگو با ایرنا گفت: امروز ۲۲ اسفند ماه روز شهید و سالگرد عملیات پیروزمند والفجر ۱۰ است.

احمد کنجدی افزود: عملیات والفجر ۱۰ با عملکرد سه قرارگاه قدس، فتح و ثامن الائمه(ع) انجام شد که سومین قرارگاه متشکل از گردانهای مختلفی از لشکر پنج نصر و تیپ های ویژه شهدا، ظفر، انصار المهدی و تیپ ۲۹ نبی اکرم بود که بیشتر رزمندگان این یگانها از استانهای خراسان بودند.

وی بیان کرد: در جریان این عملیات شهر حلبچه توسط صدام بمباران شد که در جریان آن حمله حدود پنج هزار کرد عراقی کشته شدند و از طرف دیگر حدود ۱۰ هزار نفر از نیروهای بعثی نیز در این عملیات کشته و زخمی شده و حدود پنج هزار نفر نیز به اسارت رزمندگان اسلام در آمدند.

کنجدی نقش آفرینی رزمندگان خراسانی در منطقه عملیاتی را چشم گیر توصیف کرد و گفت: جمعی از رزمندگان خراسانی در این عملیات شیمیایی شدند که برخی از آنها بواسطه آسیبهای شیمیایی به شهادت رسیده اند.

به نقل از مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کتاب شلمچه تا حلبچه و گزارش های مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس؛ در عملیات والفجر ۱۰ علاوه بر اهداف سیاسی، سه هدف عمده‌ نظامی "آزادسازی شهرهای حلبچه، خرمال، دجیله، بیاره و طویله، فراهم‌سازی مقدمات تصرف سد دربندیخان و مسدود کردن عقبه اصلی استان سلیمانیه" محقق شد.

با وجود وسعت بیش از هزار کیلومتر مربع منطقه‌ عملیاتی دشت‌زور(منطقه هدف حمله رزمندگان) آمار تلفات نیروهای خودی کم بود.
نیروهای ایرانی در این عملیات اسناد و مدارک فراوانی مربوط به فعالیت‌های ضد انقلاب در استخبارات شهرستان حلبچه به دست آورند و ضربه‌ ای قوی به گروه‌های ضد انقلاب شامل دمکرات، کومله و رزگاری (رستگاری) وارد کردند.
از طرفی با توجه به اهمیت سیاسی منطقه‌ عملیات و شهرهای حلبچه، دجیله، خرمال، بیاره، طویله و آزادسازی شهر مرزی نوسود (در مرز ایران) عملیات والفجر ۱۰ آثار سیاسی مهمی داشت، چراکه این عملیات که در اوج جنگ شهرها انجام شد، از نظر محافل جهانی یک پیروزی سیاسی نظامی برای ایران تلقی گردید.
در این عملیات، تعداد اسیران عراقی و حجم غنایم به دست آمده بسیار زیاد بود، چنانچه یک لشکر و ۲۸ تیپ ارتش عراق از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیدند.
گفتنی است در این عملیات چهار هزار و ۸۴۸ نظامی عراقی شامل ۱۸۹ افسر از جمله فرمانده لشکر ۴۳ عراق با درجه‌ سرلشکری، ۲ سرتیپ، ۲۶ افسر ارشد، ۱۶۰ افسر جزء و چهار هزار و ۶۵۹ درجه‌دار و سرباز و چند مقام سیاسی استان سلیمانیه از جمله فرماندار حلبچه و بخشدار سیدصادق و حدود ۴۰۰ نفر از افراد گروه‌های مسلح ضد انقلاب به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند.