به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، ایوب زارعی گفت: اعتقاد داریم توسعه گردشگری تنها با مشارکت جامعه محلی محقق خواهد شد و به همین منظور توان و ظرفیت دهیاری و شورای اسلامی روستاها را برای دستیابی به این هدف فعال ساختیم.
وی ادامه داد: ساماندهی و تجهیز موزه ها مردمی و محلی، تهیه پرونده های ثبتی آثار تاریخی به منظور ثبت ملی این آثار و مرمت و بازسازی آثار تاریخی همچون قلعه پرتغالی ها، پاسگاه تاریخی باسعیدو، قبرستان انگلیسی ها از جمله اقداماتی هستند که با حضور فعال جامعه محلی تاکنون به سرانجام رسیده است.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم ساماندهی اسکله های گردشگری قشم را جزو دیگر برنامه ها برشمرد و افزود: تامین روشنایی، ترمیم و آسفالت مسیر دسترسی، ساماندهی محوطه اسکله ها با اقداماتی همچون رنگ آمیزی جداول و آلاچیق ها، تعمیر سرویس های بهداشتی و قراردادن سطل های زباله از جمله اقداماتی است که برای بهسازی اسکله های گردشگری قشم انجام شده است.
زارعی همچنین نصب تابلوهای راهنما و دوربین های مدار بسته در محل آثار تاریخی همچون قلعه پرتغالی ها، غار خربس را از دیگر اقدامات دانست و افزود: باتوجه به اینکه قلعه پرتغالی ها یکی از مهمترین آثار تاریخی جزیره به حساب می آید ساماندهی محوطه پیرامونی قلعه با نیز با دقت بیشتری به سرانجام رسیده است.
وی با اشاره به راه اندازی نمایشگاه، بازارچه و جشنواره های مردمی، اضافه کرد: رویدادهای مردمی متعددی همچون شهریما، یامال، موزه بازار دمستان و جشنواره اقوام با حضور پرتعداد جامعه محلی برگزار شده است.
زارعی توضیح داد: هم اکنون سومین نمایشگاه ایران عزیز، جشنواره وحدت اقوام ایرانی با حضور کار آفرینان از سراسر کشور در جزیره قشم در حال برگزاری است و ۳۰ غرفه هم برای فعالین حوزه گردشگری قشم در نظر گرفته شده و مورد استقبال و توجه مردم نیز واقع شده است و از علاقه مندان دعوت می کنیم در این نمایشگاه شرکت کنند.
وی تاکید کرد: پذیرایی مناسب از گردشگران نوروزی در گرو همراهی دستگاه های اجرایی و جامع محلی است و با توجه به اقدامات خوب انجام شده امیدواریم نوروزی به یادماندنی در پیش باشد.
به گزارش ایرنا، مردم ایران زمین همه ساله در ایام مختلف با سفر به جزیره قشم به عنوان سرزمین زیباییها از شگفتیهای عالم خلقت در قالب سایتهای مهم گردشگری قشم همچون طولانی ترین غار نمکی جهان، دره ستارهها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیسها، موزه ژئوپارک، چاههای تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخمگذاری لاک پشتهای پوزه عقابی، جنگلهای دریایی حرا، خلیج دلفینهای هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی دیدن میکنند.
ارتباط با مردمان شریف و میهمان دوست جزیره قشم، استفاده از خانه های بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری، بازدید از موزه لنج سازی گوران، استفاده از سواحل زیبا، خرید از بازارها و مجتمع های تجاری، استفاده از مدارس غواصی برای تماشای شگفتی های زیبای زیر آب، شنا در سواحل و بهره بردن از ورزش های مختلف آبی به همراه خرید صنایع دستی بانوان هنرمند جزیره هم از دیگر امتیازات سفر به این جزیره شگفتی ها است.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره زیبای قشم با فرصت های عالی تجاری، دارای مساحتی ۲.۵ برابر بزرگتر از سنگاپور و بحرین می باشد.
این جزیره با سواحل آرام و پوشیده از شن های طلایی و نقره ای و غروب منحصر به فرد به عنوان نگین خلیج فارس شناخته می شود.
این جزیره زیبا با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.