رویا قهرمانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون شیمی درمانی بیماران مبتلا به سرطان در چهار بیمارستان بهمن، ولی عصر(عج)، امدادی و مهرانه بدون نوبت انجام می شود.
وی اضافه کرد: همچنین مرکز رادیوتراپی در استان دایر است و نیاز نیست بیماران به پایتخت رفت و آمد داشته باشند و برای مراجعه بقیه بیماران نیز چند مرکز درمانی تعیین شده است.
این کارشناس با بیان اینکه در زمان حاضر ۹ مرکز دیالیز در استان فعال است، گفت: یک اقدام ارزشمند دانشگاه، راه اندازی بخش دیالیز در تمامی مراکز درمانی دولتی شهرستانهای استان است که با این اقدام نیاز به مراجعه بیماران به مرکز استان نیست و همچنین یک مرکز خیریه و مرکز دیالیز در مرکز زنجان مشغول به انجام فعالیت و پوشش بیماران دیالیز است.
رئیس اداره بیماری های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: تمامی پزشکان و پرستاران نیز آموزش های لازم و کافی را براساس استانداردهای تعریف شده از وزارتخانه در جهت ارائه خدمت مطلوب به این قشر دریافت کرده اند.
وی اظهار داشت: برای پیشبرد بهتر کارها جمع آوری اطلاعات بیماران صعب العلاج و تهیه داشبورد در سامانه "ردا" انجام و برای گروه های هدف پرونده الکترونیکی تشکیل شده است.
قهرمانی خاطرنشان کرد: تمامی اطلاعات درمانی و دارویی بیماران نیز ثبت شده و این افراد موظف به تحویل دارو و گرفتن خدمات از مرکز تعریف شده هستند.
دفتر اداره پیوند و بیماری های نادر و صعب العلاج از سال ۱۳۷۸ شروع به کار کرد و در ابتدا بیماری تالاسمی، هموفیلی، ام اس و دیالیز (خونی یا صفاقی) را تحت پوشش قرار داد.
در سال های اخیر بیماریهای دیگر نیز نظیر پرفشاری خون (شریانی و ریوی) و همچنین بیماران ام پی اس، بال پروانه ای (ای بی)، اوتیسم، اس اف، اس ام ای، بیماری سرطان و بیماران پیوند نیز در گروه بیماری های خاص و صعب العلاج تعریف شد.