به گزارش ایرنا، سال ۱۴۰۱ برای وزنه برداری بانوان بسیار پرفراز و نشیب بود. از تغییر ریاست فدراسیون تا مهاجرت برخی از وزنهبرداران حاشیههایی بود که دامن فدراسیون وزنهبرداری را گرفت.
داستان تکراری استعفای نائب رئیس
پیش از سال ۱۴۰۱ مریم منظمی از سمت نائب رئیسی فدراسیون وزنهبرداری استعفا داد و در نهایت زهرا پورامین سرپرست نائب رئیسی این فدراسیون را برعهده گرفت.
استعفای نایب رئیسان به دلیل حواشی بسیار امری عادی در فدراسیون وزنهبرداری است. پیش از منظمی بهار بهرامی از این سمت استعفا کرد. هر چند پایان تغییرات نبود و در نهایت علی مرادی از ریاست فدراسیون وزنه برداری کنار رفت.
در نهایت بانوان وزنهبردار سال جدید را با سرپرستی سجاد انوشیروانی قهرمان پیشین وزنهبرداری در سیزدهم مرداد ماه ادامه دادند بنابراین باز هم داستان تعویض نائب رئیسان ادامه یافت و بدرالمولک کهرنگی به جای پورامین سرپرستی را برعهده گرفت.
هرچند اختلافات میان کهرنگی با انوشیروانی و دیگر اعضای فدراسیون سبب شد تا انوشیروانی که وی را به عنوان نائب رئیس خود در زمان مجمع انتخابات هم معرفی کرده بود، برای همیشه کنار بگذارد و دوباره پورامین را به عنوان سرپرست انتخاب کند.
باقری جای خورشیدی را گرفت
در هیاهوی داستان تکراری تعویض نایب رئیسان، انوشیروانی، کوروش باقری را به عنوان مدیر تیمهای ملی از جمله مشاور فنی تیم ملی وزنهبرداری بانوان به جای اکبر خورشیدی انتخاب کرد. موضوعی که با گلایه خورشیدی هم همراه بود و سیاستهای این فدراسیون را در قبال کیفی نبودن اعزامها نیز زیر سوال برد.
اما این پایان انتقادها نبود و الهام حسینی در گفت وگو با ایرنا عنوان کرد که در دوران ریاست علی مرادی فدراسیون نظارتی بر دوپینگ نداشت و در صورت هرگونه اعتراض از تیم ملی حذف میشدیم.
تاریخ سازی بانوان در بازیهای کشورهای اسلامی
باقری در نخستین اقدام تلاش کرد تا اردوی تیم ملی بانوان را به جهت اعزام به بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی و مسابقات قهرمانی کشور در تیر و مرداد ماه به سرعت برگزار کند.
این در حالی بود که بنا به گفتههای سعیده عبدالملکی مربی تیم ملی وزنهبرداری بانوان در طی سه سال گذشته مسابقات وزنهبرداری قهرمانی کشور در هیچ یک از ردههای سنی و برای هر دو گروه زنان و مردان برگزار نشد و آخرین مسابقات به سال ۱۳۹۸ برمیگردد.
اما حضور وزنهبرداران در بازیهای اسلامی تاریخ ساز شد زیرا در ترکیه دختران ایرانی ۶ مدال طلا و برنز کسب کردند و در جایگاه هفتم رقابتها قرار گرفتند؛ مدالهایی که در رقابت با قهرمانان بزرگ ازبک، قزاق و ترکیه به دست آمد. در این دوره از رقابتها الهام حسینی یک مدال طلا و ۲ برنز و پوپک بسامی نیز سه مدال برنز کسب کرد. چند وزنهبردار دیگر ایران تا آخرین حرکت نیز در جمع مدعیان بودند که با عنوان چهارم به کار خود پایان دادند.
طلای حسینی در آسیا
رقابت دیگری که وزنهبرداران باید خود را برای آن آماده میکردند، مسابقات قهرمانی آسیا در منامه بحرین بود به همین دلیل فدراسیون مسابقات رکوردگیری را برگزار کرد اما با اعلام کوروش باقری استقبال از این مسابقات نشد و در نهایت این رکوردگیری با چهار وزنهبردار برگزار شد.
فدراسیون نیز اردوهای جدید را آکادمی ملی المپیک و بابلسر برگزار و وزنهبرداران را راهی مسابقات قهرمانی آسیا و تیم را بیست و پنجم مهر ماه به منامه اعزام کرد.
الهام حسینی مانند بازیهای اسلامی با کسب مدال برای نخستین بار در آسیا تاریخسازی دیگری را انجام داد. او در گروه ای؟ دسته ۸۱ کیلوگرم در حرکت یک ضرب ۱۰۲ کیلوگرم توانست طلای بزرگسالان را بر گردن آویزد. حسینی در حرکت دو ضرب هم به رکورد ۱۲۵ کیلوگرم رسید تا با ثبت مجموع ۲۲۷ کیلوگرم، سه مدال طلای خوشرنگ کسب کند و فروغ یونسی و پوپک بسامی با کسب عنوان هشتم به کار خود پایان دادند.
هرچند حسینی به طلای آسیا رسید، اما بدرملوک کهرنگی در گفت وگو با ایرنا عنوان کرد که با ارزیابی رکوردهای وزنهبرداران در قهرمانی آسیا باید گفت که کسب سهمیه المپیک و مدال در جهان دور از دسترس است و حسینی طلا گرفت، اما پیشرفت نداشت.
عملکرد ضعیف در جهان
قدم بعدی فدراسیون اعزام بانوان به مسابقات جهانی کلمبیا بود. چهار وزنهبردار الهه رزاقی، پریسا نورعلی، زینب شیخ ارباب و سیدهالهام حسینی به عنوان نمایندگان ایران در این پیکارها حضور یافتند اما عملکرد ضعیفی از خود نشان دادند. در واقع تمام نماینگان ایران در گروه بی و سی؟ وزنه زدند و هیچکدام در گروه ای؟ نبودند.
الهه رزاقی در این مسابقات اوت کرد. پریسا نورعلی هفدهم شد و زینب شیخ ارباب و الهام حسینی در رده دهم قرار گرفتند. این موضوع سبب شد تا کهرنگی بار دیگر زبان به انتقاد بگشاید. او عملکرد زنان ملیپوش در مسابقات قهرمانی سال ۲۰۲۲ جهان را در شان وزنهبرداری ایران ندانست.
آغاز ریاست انوشیروانی
پس از این رقابتها مهم ترین رویداد مجمع انتخاباتی بود که سجاد انوشیروانی در ۱۵ اسفند ریاست فدراسیون را برعهده گرفت، اما طبق معمول خبری از نائب رئیس نبود و باز هم فدراسیون وزنهبرداری در چالش انتخاب نائب رئیس باقی ماند.
باید دید که در سال جدید آیا فدراسیون میتواند رکوردهای بانوان را به حد معقول برساند یا باز هم مانند گذشته ناموفق خواهد بود.