به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالمجید دیناروند روز دوشنبه در آیین کاشت هشت هزار اصله نهال در نیروگاه برق شهید مفتح همزمان با گرامیداشت هشت هزار شهید استان و هفته منابع طبیعی اظهار داشت: این تعداد درخت به یاد سرداران، امیران و هشت هزار شهید گلگون کفن استان همدان دوران هشت سال دفاع مقدس در محوطه این نیروگاه کاشته شد.
وی با اشاره به اینکه حفظ و توسعه فضای سبز نیروگاه اهمیت ویژه ای دارد افزود: هزار نهال بادام و هفت هزار نهال صنوبر تجاری با نام هر شهید کاشته شد.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان ادامه داد: سال گذشته نیز در روز درختکاری، ۳۲ هزار اصله درخت کاشته شد و چون نام شهدا بر روی درختان است با دقت مضاعفی از آنها نگه داری میشود.
دیناروند تصریح کرد: در قرآن و روایات ائمه اطهار توصیه های فراوانی در رابطه با درختکاری تاکید شده است.
وی با اشاره به اینکه توسعه درختکاری در راستای حفاظت از محیط زیست در دستور کار نیروگاه مفتح همدان قرار دارد، ابراز امیدواری کرد که سنت نیکوی(درختکاری) تداوم داشته باشد.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان نقش درخت را در جذب کربن ارزشمند دانست و گفت: استفاده از سوختهای فسیلی در نیروگاه برای تولید برق ناگزیر است و برای بی اثر کردن مضرات زیست محیطی این نیروگاه و حفظ محیط زیست باید مستمر تلاش کرد.
وی از انعقاد تفاهمنامه این نیروگاه با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان برای کاشت صد هزار نهال خبر داد.
دیناروند گفت: تمام تلاش مدیریت نیروگاه هزار مگاواتی شهید مفتح این است که از این امانت بیت المال که در اختیار مجموعه قرار گرفته به طور مناسب بهره برداری شود و در مواقعی که هموطنان به این انرژی ارزشمند نیاز دارند تحویل مردم داده شود.
وی تصریح کرد: باری که مسؤولیت ما را سنگین میکند این است که باید از تجهیزات ۳۰ ساله نیروگاه مانند روز اول بهره برداری و انرژی تولید کنیم.
مدیرعامل نیروگاه برق شهید مفتح همدان با اشاره به اینکه قطعات مستهلک و خراب این نیروگاه از تولید داخلی جایگزین میشود افزود: ۳۴ هزار قطعه در اورهال قبلی تعویض شد که تمامی آن ساخت داخل بخصوص بیشتر ساخت استان همدان است.
دیناروند افزود: نیروگاه شهید مفتح رتبه یک ساخت داخل را در ارزیابی سال گذشته و نیز رتبه یک شفافیت اداری را کسب کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان همچنین در این آیین با اشاره به اینکه هیچ پویشی به اندازه درختکاری ارزشمند نیست ادامه داد: امروز هشت هزار درخت به یاد هشت هزار شهید استان کاشته می شود و باید برای ترویج فرهنگ درختکاری از همه ظرفیتها استفاده کرد.
اسفندیار خزایی با بیان اینکه تنها راه به دام انداختن کربن، کاشت درخت است افزود: در راستای حفظ منابع طبیعی و کاشت درخت باید برنامه ریزی شود و نسل آینده را با فرهنگ درخت کاری آشنا کرد.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان نیز در این آیین با بیان اینکه این سازمان در راستای انجام وظایف ذاتی خود نه تنها مخالف توسعه نیست بلکه از توسعه پایداری که نسل های آینده هم بتوانند از آن بهره مند شود، حمایت میکند.
سیده مریم محمدی ادامه داد: صنایع و کارخانه های تولیدی و معدنی می توانند با حرکت به سوی دانش بنیان شدن و استاندارد سازی هم به رونق تولید و هم با کمترین آلودگی به حفظ محیط زیست کمک کنند.
وی با قدردانی از شرکت توزیع برق استان برای تدارک این برنامه افزود: نیروگاه و نیز تمامی واحدهای صنعتی در راستای مسوولیت اجتماعی و طبق قانون موظف هستند که ۱۰ درصد از فضای مجموعه را به فضای سبز اختصاص دهند و بعد نیز حفاظت از آن را پایش کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه نیروگاه که از مهمترین منابع انرژی کشور است به ناچار گاهی از سوخت مازوت جایگزین استفاده می کند افزود: نیروگاه در بحث های محیط زیست و استفاده از پساب فاضلاب اقدامات شایسته ای انجام داده است.
محمدی ابراز امیدواری کرد که به زودی به پشتوانه مقام معظم رهبری و خون شهدا نیروگاههای هسته ای در کشور راه اندازی شود و به سوخت مازوت نیاز نباشد.
در پایان این آیین نهالستان و قلمستان نیروگاه شهید مفتح با ظرفیت حدود ۱۰۰ هزار قلمه و با رویکرد توسعه درختان مثمر و فضای سبز نیروگاه به وسعت پنج هزار متر مربع با مشارکت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افتتاح شد.
نیروگاه یکهزار مگاواتی سیکل ترکیبی شهید مفتح در ۴۵ کیلومتری شهر همدان و در دشت کبودراهنگ قرار دارد. این نیروگاه چهار واحد بخار ۲۵۰ مگاواتی دارد و سوخت اصلی آن گاز طبیعی است و در برخی مواقع از مازوت استفاده میشود.
این نیروگاه سال ۱۳۹۸ مقام نخست تولید برق نیروگاههای برقی کشور را به دست آورد. در سالنامه ملی ایران ۱۵ اسفند روز درختکاری و از ۱۵ تا ۲۱ اسفند به عنوان هفته منابع طبیعی و آبخیزداری نامگذاری شده است.
۲۲ اسفند سال ۵۸ در پی نیازی که امام راحل تشخیص دادند، دستور تاسیس بنیاد شهید برای خدمات رسانی به بازماندگان شهدا را صادر کردند و در سال ۱۳۸۳ با ادغام بنیاد شهید، امور جانبازان و ستاد رسیدگی به آزادگان نهاد جدید «بنیاد شهید و امور ایثارگران» تشکیل و همان سال با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ۲۲ اسفند به نام روز شهید نامگذاری شد.
استان همدان بیش از هشت هزار شهید تقدیم این انقلاب کرده است.