عمران علی محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دادگستری ایلام به پشتوانه و حمایت های هیات های صلح و سازش و جامعه صلح یاران توانسته است گام های بلندی را در جهت بسط و گسترش فرهنگ حل اختلاف در اختلافات بین افراد بردارد.
وی افزود: شوراهای حل اختلاف و هیات های صلح و سازش بالاترین پتانسیل برای برقراری آرامش در جامعه محسوب می شوند که هرچه بتوانیم از این ظرفیت استفاده بیشتری داشته باشیم، ورودی پرونده ها به محاکم قضایی کاهش خواهد یافت.
رییس کل دادگستری ایلام تاکید کرد: افرادیکه زمینه صلح و سازش و ترک خصومت را بین مردم فراهم می آورند بدون شک جایگاه و منزلت والایی نزد خداوند متعال داشته و خوشبختانه از این منظر در استان ایلام بزرگان اقوام ، معتمدان و ریش سفیدان حضور فعالی دارند.
علی محمدی یادآور شد: هم اکنون ۲۳۳ هیات صلح و سازش در شهرستان های مختلف ایلام تشکیل شده و ۶۸۲ صلح یار نیز با دادگستری ایلام همکاری می کنند.
وی اضافه کرد: امروزه گذشت ، عفو ، بخشش و مقوله صبر یک نیاز اساسی با توجه به شرایط اجتماعی بشمار می رود و هرچه بتوانیم در این زمینه توفیقات بیشتری کسب کنیم، اختلافات کاهش و در نتیجه بزهکاری ها نیز کمتر خواهد شد.
رییس کل دادگستری ایلام گفت: هیات های صلح استان سال گذشته موفق شدند در پرونده های قصاص با تلاش مستمر زمینه رضایت ۱۱ نفر از اولیای دم را فراهم و حیات دوباره را به تعدادی از کسانیکه حکم آنها در آستانه اجرا قرار داشت، فراهم آورند.
علی محمدی اظهار داشت: استان ایلام سال گذشته رتبه نخست کشور را در خصوص موفقیت شوراهای حل اختلاف در رسیدگی به پرونده ها کسب کرده است.