تهران - ایرنا - مهدی چمران به حوادث ناشی از چهارشنبه سوری هشدار داد و گفت: این آیین از دیرباز جزو آداب و رسوم ایرانیان بوده و این جشن در زمانهای قبل آیین زیبایی بوده اما امروز برنامه هایی اجرا می شود که ممکن است در ایام سال نو موجب تلخ کامی عده زیادی از شهروندان شود.

به گزارش خبرنگار شهری ایرنا ، مهدی چمران روز سه شنبه در یکصد و سی و ششمین جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه طبق آمار اعلام شده تا کنون ۱۹ نفر دچار حادثه شده و این حادثه منجر به مرگ آنان شده است، گفت: امیدواریم جوانان و بویژه والدین آنان مراقبت بیشتری صورت دهند تا دچار چالش ها و آسیب های روحی و جسمی و اجتماعی نشوند.

وی به یادآوری اتفاقات تاریخی به ۲۵ اسفند ماه سالروز بمباران شیمیایی حلبچه توسط رژیم بعث عراق پرداخت و گفت: این جنایت به قدری عمیق بود که ما در دور دوم شورا لوحی از اسناد جنایت های شیمیایی آلمان ها روبروی سفارت این کشور نصب کردیم تا فراموش نشود که دست آنان به خون بسیاری آلوده است.

درآمد پایدار باید قابلیت انعطاف پذیری داشته باشد
در ادامه جلسه امروز شورا ، جعفر شربیانی عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران به ارایه نطق پرداخت و اظهار داشت: در ۱۰ سال قبل، عمده درآمدهای شهرداری تهران از عوارض مازاد بر تراکم معادل ۳۳ درصد، درآمد حاصل از تغییر کاربری معادل ۳۷ درصد، عوارض پروانه های ساختمانی پذیره معادل چهار درصد، عوارض حذف پارکینگ سه درصد، عوارض بر پروانه های ساختمانی زیر بنا و دیگر بخش ها به دست آمده است.

وی‌ با بیان اینکه حدود ۷۲ درصد درآمدهای مناطق ۲۲ گانه به حوزه کالبدی، شهرسازی، ملک و مسکن و مستغلات ارتباط دارد، گفت: ۸۰ تا ۸۵ درصد درآمدهای شهرداری به طور مستقیم و غیرمستقیم به این حوزه اختصاص دارد. 

شربیانی ادامه داد: بررسی دقیق ارقام نشان می دهد که از ۴۵ هزار میلیارد تومان عوارض مازاد بر تراکم ۱۰ هزار میلیارد تومان از منطقه یک به دست آمده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: از ۳۷ هزار میلیارد تومان درآمد تغییر کاربری پنج هزار میلیارد تومان از منطقه یک و بخش قابل توجهی نیز از مناطق ۲ تا ۵ به دست آمده است.

شربیانی افزود: آمار نشان می دهد که بار اصلی درآمد بر دوش بخش شهرسازی و مناطق شمالی تهران بوده است.

وی با بیان اینکه عموم مردم نقش قابل توجهی در تأمین مالی شهر تهران ندارند، تأکید کرد: آنچه که امروز در تهران به صورت آلودگی هوا، ترافیک، ناپایداری بافت فرسوده و فاصله شمال و جنوب شاهد هستیم در درجه اول به تأمین مالی شهر بر می گردد که فاقد پایداری لازم است.

شربیانی تاکید کرد که درآمد پایدار باید قابلیت انعطاف پذیری داشته باشد و درآمد شهرداری تهران از ارزش افزوده در ۱۰ سال اخیر به گونه ای بوده که سهم نسبتا پایینی در تأمین مالی شهر داشته است.

وی با اعلام اینکه در روزهای اخیر شهرداری تهران قبوض عوارض نوسازی و پسماند را توزیع کرده است، گفت: در دنیا یکی از بهترین منابع تأمین مالی همین عوارض نوسازی و بهای خدمات پسماند است.

عضو کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران افزود: همچنین درآمدهای پایدار و اساسی شهر نقش ناچیزی در اداره اقتصادی شهر دارد.

شربیانی با اشاره به جایزه خوش حسابی پرداخت عوارض و جوایز صدها میلیون تومانی در شهرداری، عنوان کرد: با تدبیر خوب شهرداری تهران و همکاری شهرداران مناطق توزیع قبوض با ساماندهی مناسب توسط نیروهای انسانی شهرداری انجام شد.

آماده باش سازمان آتش نشانی شهرداری تهران در ۸۰۰ نقطه پایتخت
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود به ارایه تذکرات پرداختند و علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در زمان تذکر خود با بیان اینکه سازمان زیباسازی و ستاد گردشگری و شبکه پنج سیما کار خوبی در تهران انجام دادند، گفت: اماکن گردشگری مهم تهران در بیلبوردها به نمایش گذاشته شده و کدهایی در این بیلبوردها لحاظ شده که مردم اطلاعات این اماکن را دریافت کنند.

وی ادامه داد: سازمان آتش نشانی در ۸۰۰ نقطه ۳ هزار و ۵۰۰ آتش نشان را به کار گرفته تا امشب با ایمنی پشت سر گذاشته شود.

نادعلی بر بازدید از میادین و بازارهای تره بار در چند روز منتهی به ایام نوروز تأکید کرد و گفت: باید با جهاد کشاورزی و بارفروشان به طور مداوم هماهنگی شود تا محصولات با کیفیت و با قیمت مناسب عرضه شود.

تقدیر از افتتاح سه پروژه حوزه پسماند شهر تهران/ رفع دغدغه مندان محیط زیست در حوزه دفن پسماند
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به افتتاح پروژه هایی در حوزه پسماند شهر تهران از کسانی که در این حوزه زحمت کشیدند تقدیر کرد و گفت: نخستین پروژه، بهره برداری از مرکز پردازش mrf پسماند پهنه شرق تهران است که این مجموعه یکی از مجموعه‌های بزرگی است که دغدغه چند دهه اخیر دلسوزان محیط زیست را رفع می‌کند.

وی، حفاظت از محیط زیست، حرکت به سمت توسعه پایدار، کاهش مخاطرات محیط زیستی، مدیریت پسماند در دفن زباله، کاهش آمار زباله گردی را از جمله اهداف راه اندازی این مرکز اعلام کرد.

وی همچنین از شهردار منطقه ۶ و مدیرعامل مترو به این منظور که قرار است ۶ ایستگاه در این منطقه به بهره برداری برسد، تقدیر کرد و گفت: ایستگاه تقاطع کارگر فاطمی، ایستگاه لاله، ایستگاه ولیعصر، ایستگاه هفت تیر از جمله ایستگاه هایی است که در روزهای آتی برای بهره‌برداری شهروندان افتتاح می‌شود و از این طریق امیدواریم آلودگی هوا کاهش پیدا کند.

مترو هشتگرد بار مسئولیت را بر گردن تهران انداخت 
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: اعزام نیروهای شرکت مترو به خارج از استان تهران برای خدمات‌دهی به مترو هشتگرد فاقد وجاهت قانونی است.

وی با بیان اینکه در طول این سالها تلاش شد و ۲۶ کیلومتر خط مترو هشتگرد به صورت ناقص ساخته شد، افزود: شهردار وقت تهران با اجرای این طرح موافقت نکرد و با فشارهایی که وارد شد شهرداری به صورت آزمایشی و در طول ۹ ماه به شرط پرداخت هزینه ها به تهران، خط را راه اندازی کرد.

تشکری هاشمی با بیان این که اکنون سه سال گذشته و روزانه ۳۰۰ نفر با قطارهای این مسیر جابجا می شوند.

وی با بیان اینکه در صورت وقوع هرگونه حادثه ای هیچ کسی نمی تواند پاسخگو باشد، گفت: تقاضا می شود هرچه سریع تر این خط به وزارت راه و شهرسازی واگذار شود و یا در قراردادی مشخص بین شهرداری و وزارت راه و شهرسازی، وضعیت کنونی، تعیین تکلیف شود.

تقدیر از راه اندازی مرکز mrf
پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به فرارسیدن نوروز و ماه رمضان گفت: توقع ما از شهرداری این است که برنامه ریزی جدی در این زمینه داشته باشد که هم مفرح و شادی آور و هم معنوی باشد.

وی ادامه داد: مدیریت یکپارچه پسماند که افتتاح شد، اقدام قابل توجه و قابل تقدیری است و قرار بر این شده سومین ام. آر. اف نیز در سال آینده به بهره بردای برسد.

تحقق ۹۲ درصدی بودجه شهردار تهران تا پایان بهمن‌
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بررسی گزارش حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شــهر تــهران در خصوص حسـاب‌های درآمـد و هزینه شهرداری تهران در ماه های دی و بهمن سال ۱۴۰۱ را در دستور کار قرار دادند.

حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران گزارش حساب های درآمد و هزینه شهرداری تهران در ماه های دی و بهمن ۱۴۰۱ را قرائت کرد و گفت: ۵۰ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان بودجه برای شهرداری تهران در سال ۱۴۰۱ به تصویب رسید و در ۱۱ ماه منتهی به اسفندماه ۴۶ هزار و ۶۶۰ میلیارد تومان محقق شد که بالغ بر ۹۲ درصد بودجه است.

وی افزود: از ۴۶ هزار میلیارد تومان مجموع عملکرد نقد و غیرنقد، مبلغ ۴۵ هزار و ۴۲۵ میلیارد تومان مربوط به عملکرد نقد و هزار و ۳۳۵ میلیارد تومان مربوط به عملکرد غیر نقد است.

وی اظهارداشت: در فصل اول موضوع درآمدها باید در ۱۱ ماه امسال مبلغ ۳۸ هزار و ۶۳۴ میلیارد تومان وصول می شد که از این میزان ۴۲ هزار و ۲۷۹ میلیارد تومان معادل ۱۰۹ درصد بودجه محقق شده است.

کاشانی ادامه داد: علت اصلی این افزایش درآمدهای ناشی از توسعه شهر و اجرای مصوبه اصلاحیه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران بوده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: در فصل دوم منابع حاصل از واگذاری دارایی های سرمایه ای باید سه هزار و ۹۲۶ میلیارد تومان محقق می شد که از این میزان ۷۲۴ میلیارد تومان معادل ۱۸ درصد محقق شد.

کاشانی با بیان اینکه در منابع حاصل از واگذاری دارایی های مالی باید ۳ هزار و ۶۱۱ میلیارد تومان وصول می شد، گفت: تا پایان بهمن ماه سه هزار و ۶۱۵ میلیارد تومان معادل ۱۰۱ درصد وصول شده که علت افزایش وصولی، اوراق مشارکت است.

خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد در کل سال جاری باید هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت جذب شود.

وی گفت: با این وجود در مردادماه امسال با عملکرد ۲ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان، از بودجه مصوب نیز بیشتر جذب شده است.

کاشانی با بیان اینکه رقم یارانه بلیت صفر است، اظهار داشت: جداول نشان می دهد که ارقام دریافت نشده و جرائم رانندگی و بخش هایی دیگر نیز محقق نشده است؛ در حالیکه می توان روی این منابع درآمدی پایدار حساب کرد.

وی تاکید کرد: در بخش تأمین پارکینگ ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و جرائم قطع اشجار ۳۸۳ میلیارد تومان محقق شده اما اینکه شهروندان بر این تصور باشند که با پرداخت جریمه می توانند اشجار را قطع کنند، خطرناک خواهد بود.

وی ادامه داد: بخش هزینه ای ۵۱ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان ابلاغ شده است.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران گزارش را تصویب کردند.

۲۵ درصد کمبود بارش در تهران
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه خود، ارایه گزارش محسن اردکانی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران را در دستور کار قرار دادند و وی به عنوان مدیرعامل این شرکت در گزارش خود، گفت: میزان متوسط بارندگی در شهر تهران ۲۸۰ میلی متر است اما متاسفانه ۱۸۰ میلیمتر بیشتر بارش باران داشته‌ایم.  

وی با بیان اینکه نسبت به متوسط ۲۵ درصد کمبود بارش داشته ایم، افزود: همکاری شهروندان و همکاری میان دستگاه‌ها شرکت آب و فاضلاب منجر به این شده است تا شهروندان کمبود آب را احساس نکند.  

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه تهدید صد درصدی فاضلاب به فرصت تبدیل شده است، افزود: فاضلاب یک عامل تخریبی برای محیط زیست است و در تصفیه خانه جنوب تهران سالیانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب پساب قابل استفاده تامین می‌شود و برق و گاز نیز از تصفیه تامین می‌شود.  

وی گفت: ۴ هزار شیر آتش نشانی در تهران نصب شده است و ۷۵ دستگاه مخزن اضطراری امسال نصب شده است و بنابراین از ۳۷۰ دستگاه تا پایان سال آینده ۲۱۶ مخزن نصب می‌شود.

افزایش ۲۵ درصدی مصرف آب در پی خانه تکانی
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران از افزایش ۲۵ درصدی مصرف آب در پی خانه تکانی خبر داد و درباره کیفیت آب تهران گفت: کیفیت آب خط قرمز ما است و تا از کیفیت ۱۰۰ درصدی آب اطمینان حاصل نشود در سطح شهر توزیع نمی‌کنیم.

وی با بیان اینکه آبی که در شبکه آب تهران جاری است از نظر کیفیت ۱۰۰ درصد تضمین می‌شود، افزود: ناظر این سخنان نیز وزارت بهداشت است که به صورت اتفاقی از آب نمونه برداری می‌کند.

اردکانی، کیفیت آب و گوارایی آب را ۲ مقوله جدا از هم دانست و اظهارداشت: تمام آب شرب داخل شبکه ۱۰۰ درصد با کیفیت است اما گوارایی آب بسته به املاح طعم متفاوتی ممکن است داشته باشد.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران ادامه‌داد: تلاش می‌کنیم که با اختلاط آب زیرزمینی و سطحی گوارایی آب را در سطح شهر تهران یکسان کنیم اما گاهی این امکان وجود ندارد و ممکن است در برخی مناطق گوارایی آب بیشتر و در برخی مناطق گوارایی کمتر باشد.

وی درباره تأثیر حفر چاه‌ها در فرونشست تهران نیز اظهار داشت: کارشناسان سازمان آب در هنگام حفر چاه تمام این موارد را بررسی می‌کنند.

قیمت بلیت اتوبوس ۴۰ درصد افزایش یافت
اعضای شورای اسلامی شهر تهران عصر امروز در جلسه نوبت عصر شورای شهر لایحه بهـای خدمات در سـال ۱۴۰۲ بخش مربوط به اتوبوس رانی را در دستور کار قرار دادند و این لایحه را با ۲۰ رای تصویب کردند.

بر اساس پیشنهاد اعضای شورای اسلامی شهر تهران، رقم ورودی اتوبوس عادی و تندرو یک هزار و ۸۰۰ تومان و یکسان خواهد بود و هر ۵ کیلومتر ۶۰۰ تومان بر روی قیمت بلیت افزوده می‌شود.  

این افزایش قیمت از ابتدای اردیبهشت ماه اعمال می‌شود.