به گزارش ایرنا، ورزش ایران در سال ۱۴۰۲ علاوه بر مسابقات کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس، بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو را هم پیشرو دارد؛ رویدادی که پیشتر قرار بود از نوزدهم شهریور تا سوم مهرماه سال ۱۴۰۱ برگزار شود اما به دلیل شیوع کرونا در کشور میزبان با تعویق یکساله مواجه شد.
شانزدهم اردیبهشت سال گذشته بود که شورای المپیک آسیا با انتشار بیانیهای، شرایط پاندمی کرونا در کشور چین و لزوم حفظ سلامت ورزشکاران شرکتکننده در این بازیها را دلیل تعویق یکساله بازیها دانست و اعلام کرد این رقابتها از اول تا شانزدهم مهر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد؛ رقابتی که حضور موفق کاروان ایران در آن نیازمند حمایتهای همه جانبه بهخصوص حمایتهای مالی است.
این درحالی است که با توجه به بودجه ۳۱۰ میلیارد تومانی درنظر گرفته شده در لایحه بودجه ۱۴۰۲ برای کمیته ملی المپیک و نیز اختصاص ردیف بودجه جداگانه ۲۰۰ میلیاردی برای این رقابتها، باز هم ارقام حاصل شده با رقم ۲ هزار میلیارد تومانی مورد نیاز کمیته برای اعزام کاروان کیفی به این دوره از رقابتها، فاصله معناداری دارد.
در این بین اما نمایندگان مجلس پای کار آمدهاند تا با اختصاص بودجه ویژه به کمیته ملی المپیک و پارالمپیک برای رقابتهای هانگژو و مسابقات کسب سهمیه المپیک بار سنگین ورزش را تا حدودی سبکتر کنند.
فارغ از مباحث مالی و بودجهای، اعزام کاروان کیفی به چین در حالی در دستور کار کمیته ملی المپیک قرار گرفت که نخستین دور از نشستهای تخصصی کمیته ملی المپیک با فدراسیونهای کاندیدای اعزام به بازیهای آسیایی هانگژو از بیست و سوم آذر ماه آغاز و با برگزاری نشست با مسئولان فدراسیون هندبال در سوم اسفند به پایان رسید.
دور دوم این نشستهای تخصصی از هفتم اسفندماه سال ۱۴۰۱ استارت خورد و ارزیابی فدراسیونها و ورزشکاران شانس مدال و عملکرد یکساله تیمهای ملی و ورزشکاران کاندیدای حضور در بازیهای آسیایی به همراه ارائه مستندات، ارائه گزارشهایی از رصد و آنالیز رقبا در یکسال گذشته، نهایی کردن زمان تستهای آمادگی جسمانی در مرکز سنجش آکادمی ملی المپیک و نیز بحث و تبادل نظر درخصوص برنامههای اردویی و مسابقات تدارکاتی تا بازهای آسیایی، از سوی کمیته ملی المپیک در دستور کار این جلسات قرار گرفت و تاکنون ۵ نشست در این خصوص برگزار شده است.
دور دوم نشستها در فضای کاملا فنی برگزار میشود و در سال ۱۴۰۲ نیز ادامه پیدا خواهد کرد و قرار است در پایان این دور از نشستها در خصوص چارچوب رشتههای اعزامی و فدراسیونهایی که شانس کسب مدال در بازیها هستند، جمعبندی صورت بگیرد.
به گفته مناف هاشمی دبیرکل و سخنگوی کمیته ملی المپیک، ایران در حالی با کاروانی بزرگ و تقریبا ۸۰۰ نفره راهی بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ خواهد شد که این کاروان برای حفظ جایگاه ششمی دوره گذشته راهی محل برگزاری مسابقات خواهد شد.
ایران در آخرین حضور خود در بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا با کاروانی متشکل از ۳۷۸ ورزشکار در ۴۲ رشته ورزشی راهی اندونزی شد و با کسب ۶۲ مدال شامل کسب ۲۰ طلا، ۲۰ نقره، ۲۲ برنز و کسب رتبه ششمی به کار خود پایان داد.
در این دوره اما تکرار رتبه ششمی اولویت نخست کمیته ملی المپیک است و به گفته مناف هاشمی، ورزش ایران برای این که بتواند در سطح آسیا و جهان با رقبای خود رقابت کند، به بودجهای بالغ بر هزار تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد.
دبیرکل کمیته ملی المپیک اما به نکته حائز اهمیتی در خصوص ارتقای جایگاه ایران در بازیهای آسیایی اشاره و تاکید کرد ایران در حالی از رتبه چهارم بازیهای آسیایی گوانگژو به جایگاه ششم بازیهای آسیایی جاکارتا رسیده که نمودارهای فعلی ورزش ایران حاکی از کسب رتبه هفتم یا هشتم بازیها این دوره خواهد بود. هرچند مسئولان کمیته ملی المپیک نهایت تلاش خود را برای حفظ رتبه ششم به کار خواهند گرفت.
بدیهی است که برای ارتقای جایگاه ایران از رتبه ششم به رتبههای چهارم یا پنجم، قطعا بودجه و امکانات ورزش کشور نیازمند بازنگری جدی است.