همدان - ایرنا- ستاد اجرایی خدمات سفر برای پشتیبانی و ارایه خدمت بهتر و شایسته به مسافران نوروزی و در آستانه سال نو در دیار هگمتانه امروز چهارشنبه ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۱ و با حضور مسئولان و نهادهای متولی آغاز به کار کرد.

سید مجتبی حسینی معاون اقتصادی استاندار در آیین آغاز به کار این ستاد در شهر همدان اظهار داشت: یکی از رویکردهای مهم توسعه ای و از ظرفیت های اساسی استان توجه به موضوع صنعت توریسم و گردشگری با وجود منابع ارزشمند طبیعی و خدادادی، بناهای تاریخی گرانبها و همچنین صنایع دستی است.

وی بیان کرد: می توان از صنعت توریسم و گردشگری به عنوان یکی از منابع درآمدی مهم در استان بهره برد و زمینه رونق اقتصادی را با استفاده درست و مناسب از این ظرفیت ارزشمند بیش از پیش فراهم کرد.

وی افزود: امیدواریم امسال ثبت خاطره خوبی برای مسافران نوروزی داشته باشیم و از سوی دیگر بتوانیم اقتصاد این حوزه را رونق ببخشیم.

معاون اقتصادی استاندار همدان با اشاره به اینکه امسال سال متفاوتی برای استان همدان است ، افزود: در حال ثبت آثار جهانی همدان هستیم و می طلبد که مردم همراهی لازم را با دستگاههای اجرایی داشته باشند.

وی تاکید کرد: فرمانداران، دهیاران و شهرداران باید به اهداف استان در زمینه رشد و توسعه گردشگری که موجب بالندگی استان است، همراهی کنند.

حسینی از دستگاههای اجرایی، ارگانها و نهادهایی که تلاش کردند ستاد اجرایی خدمات سفر در ۲۴ اسفند شکل بگیرد، بویژه میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان متولی قدردانی کرد.

علی خاکسار معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان همدان در سخنانی گفت: ۱۹ بازارچه و صنایع دستی و سوغات در شهرستانهای استان دایر خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس اعلام پلیس راه ۶۰ درصد تصادفات جاده ای در ۳۰ کیلومتری شهرهای مقصد اتفاق می افتد، تاکید کرد: ۱۰ استراحتگاه در جاده های اصلی استان برای رفاه حال مسافران نوروزی ایجاد خواهد شد و امور عشایری نیز اعلام آمادگی کرده است که چادرهای عشایری را برپا و خدمات مورد نیاز را به مسافران بدهند.

خاکسار در باره همزمانی ماه مبارک رمضان با عید نوروز گفت: میراث فرهنگی متولی هماهنگی برای اجرای مناسب خدمات به مسافران و جلوگیری از ایجاد برخی حاشیه ها است.

وی تصریح کرد: اگر ظرفیت پذیرایی سفره خانه ها و مراکز پذیرایی را به تعداد مورد نیاز نداشته باشیم منجر به این خواهد شد که مسافران مواد غذایی خود را در معابر و پارکها و در انظار عمومی صرف کنند. بنابر مقرر شده است با یک شیوه بهتری همه سفره خانه ها و رستورانها و مراکز پذیرایی دیگر در ایام نوروز فعال باشند و استتار و عدم دید به بیرون رعایت شود، طوری که تظاهر به روزه خوار اتفاق نیفتد.

معان گردشگری اداره کل میراث فرهنگی همچنین از برگزاری ۱۵۰ مکان رویداد در میراث فرهنگی و گردشگری استان خبر داد.

استان همدان دارای یک هزار و ۸۵۰ اثر تاریخی، تفریحی و توریستی است؛ آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی و باستانی این استان است که همه ساله گردشگران زیادی از این آثار بازدید می کنند.

سنگ نوشته های گنج نامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، کاروانسرای صفوی، آب انبارها، خانه های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران نوروزی استان همدان است.