به گزارش خبرنگار ایرنا، مصطفی طاهری روز چهارشنبه در نشست با هیات رییسه اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با اشاره به بازار برخی از کشورهای همسایه برای محصولات تولیدی ایران، ابراز کرد: بازار این کشورها فرصت هایی است که باید به بهترین نحو و با بالاترین ظرفیت ممکن صادرات محصولات خود را به آنها داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: برخی از قطعه ها و کالا ها که در کشور ما تولید می شود به ویژه در کشور روسیه مورد نیاز است و از این طریق می توان در مسیر افزایش اقلام صادراتی از ایران حرکت کرد.
طاهری با بیان اینکه سبد کالاهای صادراتی استان زنجان باید متنوع باشد و در بخش هایی چون حوزه دانشبنیان نیز دیده شود، خاطرنشان کرد: فعالان استان زنجان در حوزه فناوری و دانش بنیان از جمله سرآمدان کشور هستند که این موضوع خود می تواند فرصتی برای افزایش صادرات باشد.
وی با بیان اینکه حوزه لجستیک و حمل و نقل از نیازهای اصلی حوزه صادرات است که باید به آن توجه جدی کرد، گفت: در شمال کشور در حوزه حمل و نقل صادراتی کمبودهایی وجود دارد که باید به صورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.
طاهری استفاده از ظرفیت های ریلی برای صادرات را مهم و فرصت مطلوبی خواند و گفت: تکمیل برخی از مسیرهای ریلی به کشورهای همسایه می تواند در توسعه صادرات استان زنجان و ایران نقش موثری را ایفا نماید.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان نیز با اشاره به برخی از اقلام صادراتی استان زنجان طی ادوار گذشته به کشورهای مختلف، اظهار کرد: محصولات مختلفی در سبد صادراتی استان زنجان قرار دارد که در بخش های مختلفی همچون معدن، صنعت و کشاورزی است.
مهدی رنگ رونا با بیان اینکه شمش روی به عنوان یک محصول صادارتی به صورت سنتی در سبد صادرات استان زنجان وجود دارد، افزود: طی سالهای گذشته برخی از اقلام جدید همچون کاغذ نیز به اقلام صادراتی اضافه شده است، اما جای کار برای حضور محصولات دیگر نیز وجود دارد.
وی بر لزوم تجاریسازی برخی از کالاها و محصولات و خدمات به ویژه در حوزه دانشبنیان تاکید کرد و افزود: برخی از شرکت های حوزه دانش بنیان کار صادرات را آغاز کردند اما نیاز به آموزش های بیشتر برای برندسازی، بازارسازی و حضور در بازار کشورهای هدف صادرات دارند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با اشاره به لزوم استفاده از روش های حمل و نقل های مختلف در صادرات، گفت: حمل و نقل ریلی ظرفیتی است که به صورت کامل از آن استفاده نشده بود، سال های گذشته راه اندازی ایستگاه بین المللی بناب یکی از اقدامات مورد نظر برای توسعه صادرات استان زنجان بود که در حال حاضر نیز ادامه دارد.
رنگ رونا در ادامه با اشاره به برخی از مشکلات فعالان اقتصادی و صادرکنندگان در حوزه های مختلف به ویژه حوزه های مالیاتی، اظهار کرد: عوارض مالیاتی برای صادرات در بودجه سال آینده مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد خواهد کرد که این مشکلات موجب کاهش روند صادرات استان زنجان و همچنین در ادامه حذف از بازارهای صادراتی را با خود به همراه دارد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان ابراز امیدواری کرد: با همکاری همه مسئولان و دست اندرکاران مشکلات صادراتی به حداقل ممکن برسد تا از این طریق شاهد افزایش صادرات از مبدا استان زنجان به کشورهای مختلف باشیم.
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۸
زنجان - ایرنا - رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط کنونی روسیه یک ظرفیت و فرصت ویژه برای افزایش صادرات ایران محسوب میشود.