آبادان - ایرنا - مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر به خارج سازی ۱۸۴ مغروقه جنگ تحمیلی از آبراه اروند و کارون اشاره کرد و گفت:در سالجاری ۶ مغروقه از اروندرود خارج‌سازی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا نوراله اسعدی چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهارکرد: مجوز خارج سازی یکی از خطرناک ترین مغروقه‌های بجای مانده از هشت سال دفاع مقدس در آبراه اروند که روند بارگیری و صادرات و واردات کالا را در بعضی از مواقع مختل می‌کرد با هماهنگی دادستانی خرمشهر صادر شده است.

وی افزود: اجازه خرج سازی شناور خانیان به طول ۱۵۴متر در اروندرود که ریسک زیادی برای شناورهای تجاری ایجاد کرده بود و باعث شده بود از ۲ پست اسکله بندرخرمشهر به درستی بهره‌برداری نشود از دادستانی خرمشهر اخذ شده است و در سال آینده از خارج سازی خواهد شد.

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: فقط در رودخانه کارون تاکنون ۵۵ مغروقه بجای مانده از هشت سال دفاع مقدس خارج سازی شده است.

وی افزود:فعالیت‌‍های اقتصادی، تجاری و بازرگانی بندر خرمشهر با توجه به برخی از محدودیت‌ها در سالجاری بیشتر شده و در بخش مسافربری به کشور کویت با جابجایی ۹۰ هزار مسافر در سال جاری یک رکورد در بخش مسافری دریایی ثبت شده است.

اسعدی گفت: بیش از سه میلیون ۲۰۰ هزار تُن انواع کالای صادراتی از بندر خرمشهر به کشورهای همسایه در خلیج فارس صادر شده و ۲۴ هزار کالای کانتینری از بندر خرمشهر به کشور وارد گردیده است.

وی به استقرار تجهیزات مدرن روز دنیا در بخش تخلیه و بارگیری در بندر خرمشهر اشاره کرد و گفت: زیرساخت و اقدامات خوبی در بندر خرمشهر در حال انجام است که باعث ارتقاء جایگاه و تنوع خدمات رسانی خواهد شد.

مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر از الحاق شناور راهنما بر با اعتباری بالغ بر ۲میلیون دلار به بندر خرمشهر اشاره کرد و بیان‌کرد: این شناور می‌تواند خدمات خوبی در ورود و خروج شناورها به بندر داشته باشد.

بندر خرمشهر با برخورداری از ۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهره مندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی و اتصال به کریدور بندرامام خمینی(ره) به عنوان سومین بندر آزاد کشور در حوزه خلیج فارس محسوب می شود.

این بندر با موقعیت استراتژیک خود و نزدیکی به بازار کشورهای عراق و کویت یکی از مهمترین بنادر تجاری کشور در زمینه صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس به شمار می آید.