تهران-ایرنا- رسانه‌های رسمی عربستان چهارشنبه شب از دیدار فیصل بن فرحان وزیرامورخارجه سعودی و «گیئر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه در ریاض خبر دادند.

به گزارش ایرنا از شبکه "العربیه" عربستان، این دیدار که در مقر وزارت امورخارجه این کشور در ریاض انجام گرفته است، دو طرف درباره سوریه ، تحولات منطقه و موضوعات مشترک مورد توجه گفت وگو کردند.

العربیه به جزییات بیشتری در این باره هیچ اشاره‌ای نکرده است.

این خبر دو روز پس از آن منتشر می شود که منابع مطلع از تلاش‌ عربستان برای برگزاری نشست آتی سران کشورهای عربی در ریاض با مشارکت همه کشورهای عربی ازجمله سوریه و دعوت از ایران و ترکیه برای حضور در آن به عنوان میهمان این نشست خبر دادند.

روزنامه «رأی الیوم» به نقل از منابع دیپلماتیک مطلع در این باره اعلام کرد که عربستان سعودی تلاش‌های زیادی را انجام می دهد تا نشست آتی سران عربی در این کشور را با موفقیت برگزار کند.

طبق گفته این منابع، به همین منظور «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان درحال برگزاری دیدارها و گفت‌وگو با مقامات کشورهای مختلف منطقه است.

برپایه این گزارش، ریاض قصد دارد با حضور همه کشورهای عربی و بایکوت نکردن هیچ کشور عربی در این اجلاس، آن را با موفقیت برگزار کند و طبق گفته منابع، تماس ریاض و دمشق از مدتی پیش آغاز شده و ممکن است بزودی با سفر بن فرحان به دمشق به منظور آماده سازی سوریه برای حضور در این اجلاس و گفت‌وگو با مقامات دمشق درباره سطح نمایندگی سوریه به اوج خود برسد.

این منابع تایید کردند که ریاض همچنین قصد دارد از ایران و ترکیه به عنوان مهمان در نشست سران دعوت کند و این اجلاس قرار است که پیش از برگزاری نشست کشورهای عربی و ایران در پکن، برگزار شود.

روز ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱ در بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن که به امضای علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین رسید، بر سر از سرگیری روابط دوجانبه بین ایران و عربستان سعودی توافق شد.

اعلام توافق برای از سرگیری روابط ایران و عربستان با میانجی‌گری چین با طیفی از حمایت و استقبال از سوی کشورهای منطقه تا پیام نگرانی در بین سران رژیم صهیونیستی و اعلام آگاهی دولت آمریکا و ابراز امیدواری نسبت به تاثیر مثبت آن در کاستن از تنش‌های خاورمیانه و پایان جنگ یمن بازتاب گسترده‌ای داشت.