قشم - ایرنا - مردم جزیره قشم سرزمین آب و آفتاب در آخرین پنجشنبه سال ۱۴۰۱ عصر (پنجشنبه بیست و پنجم اسفند ماه) با حضور در گلزار شهدا و مزار در گذشتگان، یاد آنانی که دیگر نیستند را گرامی داشتند و با نثار فاتحه ای برای آنان طلب آمرزش کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قشموندان ساکن در سرزمین آب و آفتاب با وجود تمام مشغله های روزهای پایانی سال در واپسین پنجشنبه سال ۱۴۰۱ با حضور در گلزار شهدا، صحن مطهر امام زاده سید مظهر (ع) و آرامستان های سرتاسر این جزیره ضمن غبار روبی از مزار درگذشتگان به ویژه شهدای دوران دفاع مقدس، مدافعان سلامت و امنیت با نثار فاتحه و توزیع خیرات یاد آنان را گرامی داشته و برای تمامی مسافران آسمان و بهشت از درگاه الهی طلب بخشش و مغفرت کردند.

بر اساس یک باوری دیرین، مردم این جزیره معتقدند اموات و درگذشتگان در پنج شنبه آخر سال چشم به راه خویشان و بستگان خود هستند و بازماندگان در این روز با حضور بر سر قبور آنان با غبار روبی و تمیز کردن اطراف قبرها به نوعی مدفن همیشگی آنها را خانه تکانی و غبار روبی می کنند.

بر این اساس، چیدن میوه، شیرینی، حلوا و خُرما بر روی قبور نشانه های زندگی را در آرامستان زنده می کند و پیوند همیشگی مرگ و زندگی را به یاد می آورد که در گذشتگان از یاد نرفته اند و هیچ نفسی تا ابد زنده نیست.

عصر امروز، نیز بسیاری از جزیره نشینان قشمی با قرار دادن گُل و سبزه بر مزار درگذشتگان سنت نیکوی زنده نگه داشتن یاد عزیزان از دست رفته را بجا آوردند.

همچنین آنان با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان، یاد آنانی که جان خود را در راه اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی تقدیم کردند را گرامی داشته و با یاد ایثار، از خودگذشتگی و فداکاری های آنان به استقبال سال ۱۴۰۲ رفتند.

در شهر قشم نیز قشموندان با حضور در صحن امامزاده سید مظفر (ع) که نسب شریف ایشان با پنج واسطه به حضرت علی (ع) می رسد ضمن زیارت بارگاه ملکوتی این امامزاده جلیل القدر، بر سر مزار شهدا، اموات و در گذشتگان خود حاضر شدند و بین زائران و مجاوران این مکان مقدس خیرات و نذورات توزیع کردند.

دلتنگی مادران فرزند از دست داده، همسرانی که عزیز خود را به خاک سپرده بودند و اشک های حسرت ایتامی که بر سر مزار والدین خود ایستاده بودند این واقعیت را یادآوری می کند که این دنیا زودگذر است و ضمن اینکه باید یاد گذشتگان را گرامی داشت، قدر آنانی را دانست که از نعمت وجودشان برخورداریم.

شهرستان قشم با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت ۲۲ شهید(۲۰ شهید دفاع مقدس، یک شهید سلامت و یک شهید مدافع امنیت) تقدیم انقلاب کرده است.

این شهرستان همچنین میزبان پیکرهای پاک ۱۰ شهید گمنام دفاع مقدس پنج شهید در یادمان شهدای گمنام شهر قشم، یک شهید گمنام در جزیره لارک، یک شهید گمنام در جزیره هنگام و سه شهید گمنام در شهر بندری درگهان در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس و سرزمین آب و آفتاب است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌ های خلیج فارس گسترده شده است.