داوود رحمانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود دو سوم نمک دریافتی مردم از طریق مصرف مواد غذایی حاوی نمک وارد بدن میشود.
وی اضافه کرد: این در حالی است که منبع اصلی نمک مصرفی در کشورمان، تنقلات شور مانند چیپس، پفک، انواع ساندویچها و غذاهای آماده، سس کچاپ، بیسکویت، غذاهای بستهبندی شده و کنسروی است.
این کارشناس با بیان اینکه نان مهمترین غذای مصرفی مردم ایران است ادامه داد: درصد قابل توجهی از نمک دریافتی نیز از نان است و از طرفی باید گفت، که پنیرهای فلهای نسبت به پنیرهای بستهبندی شده نمک بیشتری دارند.
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: مصرف نمک در حد توصیه شده یعنی پنج تا ۶ گرم در روز، ۲ و نیم میلیون مرگ و میر سالانه را در کل دنیا را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه کاهش مصرف نمک، مقرون به صرفهترین راه کاهش فشار خون است، گفت: نمک کمتر یعنی فشارخون پایینتر که در نهایت موجب کاهش خطر سکته مغزی میشود.
رحمانی، پرفشاری خون را مهمترین عامل بروز بیماریهای قلبی-عروقی در ایران عنوان کرد و افزود: کاهش مصرف نمک و به تبع آن کاهش فشار خون موجب پیشگیری از بیماریهایی نظیر بیماریهای قلبی، عروقی، دیابت، پوکی استخوان و برخی سرطانها میشود.
وی به شهروندان توصیه کرد سرسفره به غذا نمک نزنند، نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنند و از طرفی با کاهش نمک مصرفی، به منظور پیشگیری از کمبود ید در افراد در معرض خطر مانند زنان باردار و کودکان بهتر است از منابع غذایی حاوی ید بیشتر مانند ماهی و غذاهای دریایی استفاده شود.