«جوسپ بورل» روز پنجشنبه با انتشار پیامی در توئیتر، ضمن اشاره به تماس تلفنی خود با حسین امیرعبداللهیان، عنوان کرد: همکاری جدی با آژانس اتمی و اجرای سریع توافق بدست آمده ضروری است.
به گزارش ایرنا،آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران هفته پیش، در پی سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران توافقاتی را در خصوص حلوفصل مسائل پادمانی صورت دادند که بر اساس آن، ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه میدهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیتهای راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند. روش اجرای آن قرار شد در جلسات فنی بین دو طرف مورد توافق قرار میگیرد.
منابع خبری دیروز از احتمال سفر تیم فنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران در روزهای آینده، در چارچوب توافق اخیر ایران و آژانس خبر دادند.
لارنس نورمن خبرنگار ارشد نشریه والاستریت ژورنال دیروز (چهارشنبه) با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: من دریافتهام که تیم فنی آژانس آخر هفته راهی تهران خواهد شد. وی افزود که هفته آینده تصویر روشنتری درباره روند اجرای توافقات بهعمل آمده با ایران حاصل خواهد شد.
گروسی هفته پیش در حاشیه نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به خبرنگاران گفته بود که تیم فنی این سازمان به زودی برای شرکت در جلسات با ایران در خصوص حل وفصل مسائل پادمانی، راهی تهران میشود.
وی دیروز (چهارشنبه) به خبرنگاران در وین گفت که مدالیته (روش) همکاریهای دو طرف ظرف روزهای آینده مشخص خواهد شد و «من در حال اعزام یک تیم فنی برای اجرای این (توافق) هستم» وی افزود: «دلیلی وجود ندارد که فکر کنم مشکلی پیش میآید. البته باید منتظر باشیم»
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که توافقات به عمل آمده با آژانس در چارچوب قانون اقدام راهبردی مصوب مجلس شورای اسلامی اجرا میشود. «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان چند روز پیش در این باره گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی بر عملکرد ما ارزیابی و نظارت دارد و این نظارتها باید در قالب چارچوبها و ملاحظات جمهوری اسلامی ایران انجام شود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از توئیت خود، اظهارات مداخله جویانه در امور داخلی ایران و ادعای مشارکت با روسیه در جنگ اوکراین را تکرار کرد و مدعی شد: ما از ایران میخواهیم که رفتار خود را تغییر دهد.
اتحادیه اروپا از آغاز اغتشاشات پنج بسته تحریمی علیه ایران تصویب کرده است. ساعاتی پیش هم پارلمان اروپا در تداوم تلاشهای نافرجام برای افزودن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نهاد رسمی نظامی ایران در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی اروپا، قطعنامهای مداخلهجویانه را در خصوص مسمومیت دختران دانشآموز ایرانی تصویب و به این بهانه درخواست خود علیه سپاه را تکرار کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفتوگو با بورل، رویکرد کشورهای غربی در حمایت از اغتشاشگران و وضع تحریم های غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران به بهانه های واهی حمایت از حقوق بشر مردم ایران را محکوم کرده است. وی حمایت از حقوق بشر را جزو اصول پایه ای انقلاب اسلامی دانسته و ضمن یادآوری رویکرد کشورهای غربی در نقض حقوق بشر ملت ایران از جمله در همراهی با تحریم های غیرقانونی آمریکا، ریختن اشک تمساح از سوی این کشورها در حمایت از حقوق مردم ایران را باورپذیر ندانست.
امیرعبداللهیان با تبیین موضع و رویکرد اصولی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تمامیت ارضی اوکراین و تاکید بر راه حلهای مسالمت آمیز برای خاتمه جنگ و حل بحران اوکراین، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای رفع هر سوتفاهم در تعامل مستقیم با طرف اوکراینی را نیز اعلام کرد.