ساری- ایرنا- نیروگاه زباله‌سوز ساری به عنوان مهم‌ترین طرح در مدیریت پسماند و مقابله با چالش‌های زیست محیطی در مرکز استان و همچنین یکی از مصوبات هفدهمین سفر استانی رئیس جمهور به مازندران با تلاش جهادی مسوولان اجرایی اکنون در بخش ابنیه و تجهیزات پیشرفت فیزیکی ۹۴ درصدی دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ۳۴۱ روز از هفدهمین سفر عالی‌ترین مقام اجرایی کشور در قالب سفر استانی به مازندران می‌گذرد و در آن سفر، آیت الله رئیسی در بازدید از نیروگاه‌ زباله‌سوز ساری دستور راه‌اندازی این طرح زیست محیطی را در کمترین زمان ممکن ارایه و همچنین معاون اول خود را مامور کرد تا قبل از پایان سال موضوعات مربوط به زباله‌سوزها را سروسامان دهد.
این طرح که قبل از سفر استانی رئیس جمهور در بیستم اسفند ۱۴۰۰، ۴۳ درصد پیشرفت فیزیکی و همچنین ۵۱ درصد تجهیزات آن هم خریداری شده بود، اما اکنون براساس آمار استاندار مازندران پیشرفت فیزیکی طرح نیروگاه زباله سوز ساری بعد از گذشت بیش از یکسال از پایان این سفر، اکنون در بخش ابنیه و تجهیزات به ۹۴ درصد رسیده و مسوولان خبر از افتتاح این طرح در هفته دولت سال آینده را می‌دهند.

دولت در مسیر تحقق تعهدات

استاندار مازندران روز جمعه در حاشیه بازدید از این نیروگاه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه تعهدات دولت سیزدهم در تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری با تخصیص به موقع اعتبارات و پیگیری‌های دقیق اداری در حال انجام است، افزود: زمانی که برای آغاز دوباره عملیات ساخت نیروگاه زباله سوز ساری اقدام کردیم، بسیاری از کارشناسان تکمیل آن را ناموفق عنوان می‌کردند اما دولت با قدرت ایستاد و برای افتتاح نهایی این طرح عمرانی مهم در تلاش است.
سید محمود حسینی پور خاطر نشان کرد: دولت سیزدهم به دنبال حل مشکلات است و اهل کاغذبازی اداری و معطل نگه داشتن کار مردم نیست و به طور حتم وعده های مسوولان ارشد کشور و استان در تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام عملیاتی خواهد شد.
وی با بیان این که، دولت تمام تعهدات خود را برای تکمیل نیروگاه زباله‌سوز ساری انجام خواهد داد، ادامه داد: به طور حتم در ادامه هم هرکاری از دست مسوولان ارشد استان برآید، کوتاهی نخواهد شد و پیمانکار در حوزه تجهیزات در روند کار خود تسریع کند.
وی تصریح کرد: مسیر دسترسی انتقال زباله، لوله انتقال آب آشامیدنی، انتقال خطوط برق و جانمایی انباشت خاکستر ناشی از سوزاندن زباله از دغدغه‌هایی است که بعد از تکمیل ۱۰۰ درصدی ابنیه و خرید تجهیزات در نیروگاه زباله سوز ساری باید به سرانجام برسد و باید مسوولان از هم اکنون به فکر این موضوعات جزئی باشند.
استاندار مازندران تاکید کرد: به طور حتم بخش زباله سوز نیروگاه زباله سوز ساری حداکثر تا هفته دولت سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
حسینی‌پور اضافه کرد: نیروگاه زباله سوز ساری علاوه بر ساماندهی زباله مرکز استان زباله شهرهای همجوار هم را تحت پوشش قرار می دهد که این اقدام بسیار ارزنده و در مسیر مدیریت دقیق پسماند در استان است.
به گزارش ایرنا، عملیات ساخت نیروگاه ۴۰۰ تنی زباله سوز ساری سال ۱۳۸۸ شروع شد و حمل ۱۴ ساله زباله‌های مرکز استان مازندران به دیگر مناطق علاوه بر این که مشکلات زیست محیطی را ایجاد کرده، سبب تحمیل هزینه‌های هنگفت به شهرداری ساری برای حمل شده است.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در هفدهمین سفر استانی دولت سیزدهم، روز جمعه ۲۰ اسفند سال گذشته وارد استان مازندران شد. بازدید از تعدادی طرح‌ اقتصادی و عمرانی و بازدیدهای سرزده، دیدار با اقشار مردم، دیدار با مجموعه کارشناسان ارشد محیط زیست و همچنین شرکت در شورای اداری استان در سفر یک‌روزه رئیس جمهور به مازندران برنامه‌ریزی شده بود.
نتیجه نخستین سفر هیات دولت سیزدهم به مازندران تصویب حدود ۱۷ هزارو ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه های مختلف بود که از این مبلغ حدود ۶۲۴ میلیارد تومان به صورت نقدی در مرحله اول اختصاص یافت.
استاندار مازندران در روز ۲۸ فروردین، ۱۴۰۱ با اعلام تشکیل ستاد ویژه پیگیری مصوبات سفر رییس جمهوری به این استان، در حکمی حسین شاه‌پری را به عنوان مسوول ستاد و بازرس ویژه پیگیری منصوب کرده است.