نیویورک – ایرنا- دو سخنگوی سازمان ملل از اظهارنظر مستقیم درباره حکم بازداشت ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه خودداری کردند و با مستقل دانستن دادگاه بین المللی کیفری تاکید کردند که دبیرکل و رئیس مجمع عمومی سازمان ملل در راستای دیپلماسی با همه از جمله پوتین دیدار و گفتگو می کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی به خبرنگاران در نیویورک درباره واکنش دبیرکل سازمان ملل به حکم بازداشت پوتین از سوی دادگاه بین المللی کیفری گفت که بارها اعلام کرده ایم که دادگاه بین المللی کیفری مستقل است و دفتر دبیرکل سازمان ملل در مورد آنها اظهار نظر نمی کند.

دوجاریک در خصوص تاثیر حکم دادگاه این دادگاه بر دیپلماسی برای پایان جنگ در اوکراین افزود که همانطور که گفتم، دادگاه بین المللی کیفری مستقل است و آنتونیو گوترش "دبیرکل سازمان ملل برای پیشبرد دیپلماسی با هرکس که لازم باشد، گفتگو می کند."

به گزارش خبرنگار ایرنا، پائولینا کوبییاک سخنگوی مجمع عمومی سازمان ملل نیز در این باره به خبرنگاران در نیویورک گفت: چابا کروشی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل همچنان علاقه‌مند به گفتگو با رئیس‌جمهور روسیه است.

سخنگوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در پاسخ به این سوال که آیا رییس مجمع عمومی حاضر است یا پوتین دیدار کند یا اکنون پوتین از نظر دفتر رییس مجمع عمومی یک شخص غیر قابل قبول است؟، افزود: روسیه عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد است و این امر تا زمانی که شورای امنیت تصمیم دیگری بگیرد، تغییر نخواهد کرد.

کوبییاک تصریح کرد: رئیس مجمع عمومی نماینده همه اعضای سازمان ملل است. در صورتی که پوتین موافقت کند، رئیس مجمع عمومی همچنان علاقه‌مند به گفتگو با رئیس‌جمهور روسیه است.

دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را به اتهام جنایات جنگی در اوکراین صادر کرد اما مسکو صدور چنین حکمی را بی ارزش خواند.

به گزارش روز جمعه ایرنا از الجزیره، دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حکم به دلیل مشارکت مشکوک ولادیمیر پوتین در «اخراج غیرقانونی و انتقال کودکان» از مناطق اشغالی اوکراین به روسیه صادر شده است.

در این بیانیه آمده است: دلایل منطقی برای این باور وجود دارد که آقای پوتین مسئولیت کیفری فردی برای جنایات مورد اشاره دارد.

دیوان کیفری بین‌المللی همچنین حکم بازداشت «ماریا آلکسی‌یونا لووا-بلوا» کمیسر حقوق کودکان در دفتر رئیس‌جمهور روسیه را به اتهامات مشابه صادر کرد.

در واکنش به صدور این حکم از سوی دادگاه بین الملللی کیفری، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، این حکم را بی ارزش خواند.

ماریازاخاروا، تاکید کرد: دستورالعمل های احتمالی دستگیری، صادر شده توسط دادگاه بین المللی کیفری از نظر قانونی برای روسیه هیچ اهمیتی ندارد.

مسکو از زمان حمله به اوکراین در پنجم اسفندماه سال گذشته، ارتکاب جنایات در اوکراین را رد می کند.

این حکم یک روز پس از آن صادر شد که یک تحقیق تحت حمایت سازمان ملل، روسیه را به ارتکاب جنایات جنگی گسترده در اوکراین، از جمله اخراج اجباری کودکان در مناطق تحت کنترل خود متهم کرد.

برچسب‌ها