ایلام - ایرنا - همزمان با روزهای پایانی سال و عید نوروز و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضای کالاهای مورد نیاز و در راستای مقابله با افزایش تخلفات احتمالی بویژه تخلف احتکار، عدم درج قیمت و گرانفروشی، طرح ویژه بازرسی و نظارت بر بازار کالا و خدمات در استان ایلام شدت گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، با توجه به اینکه این روزها که تب بازار سال جدید و نوروز آرام آرام داغ شده است و به عید باستانی نزدیک می‌شویم، بیشتر خانواده‌ها به فکر خریدهای عید افتاده‌اند، بازاریان هم برای فروش اقلام مختلف تلاش بیشتری از خود نشان می‌دهند، بنابراین تنظیم بازار شب عید، نظارت، بر واحدهای صنفی، ثبت تخلفات احتمالی شامل گران‌فروشی یا کم فروشی، فرآیندی است که هر سال نزدیک عید انجام می‌شود و در صورت اجرای درست و اصولی آن در کنار رسیدگی به شکایات عمومی، می‌تواند نوروز شیرین و خاطره‌انگیزی را برای مردم رقم بزند.

در واقع و در شرایطی که نوسان قیمت کالاهای اساسی و افزایش قیمت برخی از کالاها برای قشر کم‌درآمد و یا حتی قشر متوسط اقتصادی مشکل‌ساز شده، نظارت بر وضعیت بازار شب نوروز که با ماه مبارک رمضان مقارن شده است، می‌تواند تا حدی از فشار مالی بر مردم کم کند.

در این راستا فرآیند تشدید نظارت و بازرسی بر بازار شب عید استان ایلام با تشکیل کارگروه‌های ذیربط شدت یافته است و دستگاه‌های مختلف با هم‌افزایی تلاش دارند تا آرامش و ثبات را به بازار برگردانند.

توزیع اقلام و کالاهای اساسی، برپایی نمایشگاه‌های مختلف عرضه مستقیم کالاهای اساسی و کشاورزی و توزیع گوشت گرم و منجمد از جمله اقدماتی است که در این ایام روی میز قرار گرفته است، در این راستا نرخ اقلام پرمصرف نظیر مرغ، گوشت، سیب و پرتقال تعیین و اعلام شده و طی روزهای گذشته نیز کالاهای مورد نیاز نظیر سیب و پرتقال و گوشت به استان منتقل شده است.

مدیران با احتکار و گران‌فروشی برخورد کنند

استاندار ایلام گفت: مدیران دستگاه‌های مسوول در برخورد با هرگونه احتکار کالاها و گران فروشی در عرضه محصولات در سطح بازار با جدیت و قاطعیت برخورد کنند.

حسن بهرام‌نیا در نشست ستاد تنظیم بازار استان با تاکید بر اعلام آمادگی تمامی اعضای ستاد در مرکز استان و شهرستان‌ها برای نظارت دقیق و مستمر بر بازار، اظهار داشت: باید در روزهای منتهی به شب عید نظارت بر عرضه و تقاضای کالا تشدید شود و هیچ اقلامی بالاتر از نرخ مصوب عرضه نشود.

وی به مدیران حوزه اقتصادی استان دستور داد بصورت میدانی در بازار حضور داشته باشند تا مردم در تامین مایحتاج روزانه خود و اقلام عرضه شده شب عید با هیچ مشکلی مواجه نشوند.

استاندار ایلام با تاکید بر فعالیت همه جانبه مدیران دستگاه های اجرایی برای رفع مشکلات مردم یادآور شد: ضمن قدردانی از فعالیت هم جانبه مدیران پُرکار، مدیرانی که برنامه‌ای برای رفع چالش‌ها و مشکلات مردم ندارند، برکنار می شوند.

بهرام نیا اضافه کرد: ستاد تنظیم بازار استان و دستگاه های متولی نظیر اداره کل صمت، جهاد کشاورزی و تعزیرات برای نظارت شدید بر بازار آمادگی کامل داشته باشد.

وی در ادامه به ضرورت ایجاد یک واحد کشتارگاه در روستای مهدی آباد ایلام تاکید کرد و گفت: یک وجه ذبح اسلامی بهداشت است و با توجه به اینکه سلامت مردم خط قرمز است ، باید وضعیت بهداشت و ذبح اسلامی در روستای مهدی آباد بعنوان یکی از مطالبات مهم تعیین تکلیف و واحد کشتارگاه در این منطقه ایجاد شود، رسانه ها هم در این رابطه مطالبه گری کنند.

مشکلی در تامین کالاهای اساسی برای ایام نوروز و رمضان وجود ندارد

استاندار ایلام با بیان اینکه روزانه نرخ نامه میوه غرفه های عرضه میوه و تربار به جهاد کشاورزی اعلام و تیم های تعزیرات نظارت مستمر داشته باشد، گفت: عرضه میوه در ایلام باید طبق نرخ نامه اعلامی باشد.

حسن بهرام نیا در جریان بازدید سرزده و رصد قیمت ها در بازار شهر ایلام، اظهار کرد: عرضه میوه در ایلام باید طبق نرخ نامه و اختلاف قیمت ها هر کیلو میوه باید با میدان میوه و تره بار تهران، تنها رقمی ناچیز برای هزینه حمل و نقل باشد.

استاندار ایلام یادآور شد: روزانه نرخ نامه فروش میوه در غرفه ها به جهاد کشاورزی اعلام و تیم های تعزیرات بر عرضه میوه در غرفه ها طبق قیمت اعلام شده نظارت مستمر داشته باشد.

۱۵۰ تن گوشت قرمز در استان ایلام توزیع می شود

استاندار ایلام در بازدید سرزده از غرفه‌ها، شرکت پشتیبانی امور دام، انبار غله و سردخانه ذخیره سازی میوه شهر ایلام بازدید کرد و در جریان عرضه میوه، مرغ، ماهی و خشکبار در غرفه‌ها، میزان ذخیره سازی گوشت و مرغ در انبار پشتیبانی امور دام و اقلام اساسی در انبار شرکت غله قرار گرفت.

وی در نخستین برنامه خود در بازدید از غرفه‌های عرضه میوه در شهر ایلام، گفت: عرضه میوه در ایلام باید طبق نرخ نامه و اختلاف قیمت‌ها هر کیلو میوه باید با میدان میوه و تره بار تهران، تنها رقمی ناچیز برای هزینه حمل و نقل باشد.

استاندار ایلام بیان داشت: روزانه نرخ نامه فروش میوه در غرفه‌ها به جهاد کشاورزی اعلام و تیم‌های تعزیرات بر عرضه میوه در غرفه‌ها طبق قیمت اعلام شده نظارت مستمر داشته باشد.

وی در خصوص توزیع گوشت قرمز در بازار نیز خاطرنشان کرد: حواله ۱۵۰ تن گوشت قرمز صادر و به زودی وارد استان می‌شود و باید دستگاه‌های متولی بر توزیع آن نظارت دقیق و مستمر داشته باشند.

وی همچنین در بازدید از انبار مرغ و گوشت واقع در شرکت پشیتبانی امور دام استان گفت: تلاش می‌کنیم به اندازه تقاضای مردم ذخیره سازی داشته باشیم تا مردم بتوانند به راحتی گوشت و مرغ مورد نیاز خود را تهیه کنند.

نماینده عالی دولت در استان در ادامه برنامه‌های خود از انبار کالاهای اساسی شرکت غله استان نیز بازدید و در جریان میزان ذخیره اقلام و کالاهای اساسی در این انبار قرار گرفت و گفت: خوشبختانه هیچ مشکلی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد. گفتنی است دکتر بهرام نیا استاندار ایلام در این بازدید به مدیران دستگاه‌های متولی دستور داد به صورت روزانه بر عرضه میوه، اقلام و کالاهای اساسی نظارت داشته باشند.

نگرانی برای تامین کالاهای ضروری ماه مبارک رمضان وجود ندارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری ایلام گفت: با برنامه‌ریزی های صورت گرفته و جلسات مختلف کمیته راهبری، تمهیدات لازم برای تأمین میوه شب عید اندیشیده شده و در بازه زمانی مشخص، فرآیند توزیع آن شروع می شود.

شهریار عباسی بیان کرد: با شروع طرح، نظارت کافی بر قیمت، نگهداری و توزیع میوه شب عید صورت می گیرد و برای رجلوگیری از اخلال در بازار میوه شب عید افزایش جایگاه های عرضه میوه در آن ایام پیش بینی شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری ایلام در ادامه بر ضرورت پایش مستمر بازار و نظارت بر قیمت ها در شرایط کنونی تاکید کرد و گفت: لازمه استمرار کاهش نرخ تورم، اجرای منظم بازرسی ها است.

عباسی در ادامه از اجرای بازرسی های فوق العاده با هدف تثبیت قیمت ها و جلوگیری از احتکار و یا عرضه خارج از شبکه تأکید کرد و گفت: با هرگونه دلالی و گران فروشی با قاطعیت برخورد می شود.

وی افزود: با نظارت بر تأمین به موقع و توزیع مطلوب کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی مردم از افزایش بی‌رویه قیمت کالاهای اساسی جلوگیری بعمل می آید.

عباسی در پایان با اشاره به روند توزیع گوشت مرغ و گوشت قرمز در استان اظهار کرد: عوامل فروش گوشت قرمز و گوشت مرغ براساس قیمت اعلام شده مجاز به فروش این محصولات هستند.

ذخیره سازی ۱۵۰ تن میوه ایام نوروز در ایلام

مدیرکل تعاون روستایی ایلام گفت: ۱۵۰ تن میوه برای ایام نوروز ۱۴۰۲ در این استان ذخیره سازی شده است.

حمیدرضا شکری اظهار داشت: ۱۰۰ تن از این مقدار پرتقال تامسون و ۵۰ تن نیز سیب درختی است.

وی افزود: ایلام جزو نخستین استان های کشور است که اقدام به ذخیره سازی میوه ایام نوروز کرد و در این خصوص قرارداد با مباشر تعیین شده برای انتقال میوه انجام گرفته است.

مدیرکل تعاون روستایی ایلام یادآور شد: لیست عاملان توزیع در مرکز استان و شهرستان ها برای عرضه میوه ایام نوروز تعیین شده است.

شکری تاکید کرد: کمیته راهبری بر عرضه محصول باکیفیت طی این ایام نظارت دارد و قیمت نیز مطابق دستورالعمل خواهد بود.

تشدید طرح بازرسی و نظارت بر بازار نوروز ۱۴۰۲ در ایلام

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام گفت: با توجه به قرارگرفتن در ایام باقی‌مانده به عید نوروز، تکاپو در بازار افزایش دوچندانی یافته است، از این رو برای جلوگیری از بروز تخلفات احتمالی، بازرسان به صورت صبح و بعدازظهر وضعیت بازار استان را رصد می‌کنند.

رضا محمد رحیمی افزود: با توجه به تقارن ایام مبارک ماه رمضان با عید نوروز و در راستای اجرای مصوبات ستاد تنظیم بازار کالاهای اساسی، بازرسی‌ها به صورت ویژه و با دقت و حساسیت روند توزیع اقلام مورد نیاز شهروندان را بررسی می‌کنند، به همین دلیل این طرح بیش از یک‌ونیم ماه طول می‌کشد.

وی تاکید کرد: در قالب این طرح، بازرسان اداره صنعت، معدن و تجارت، با همراهی برخی نهادهای دیگر از جمله جهاد کشاورزی، تعزیرات حکومتی، شبکه بهداشت و درمان و اتاق اصناف استان در مراکز عرضه و توزیع کالا حاضر شده و با گران‌فروشان و احتکارکنندگان احتمالی کالا برابر قانون بشدت برخورد خواهند کرد.

محمدرحیمی با بیان اینکه براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در این ایام، گروه‌های مختلف توزیعی و خدماتی مورد بررسی ویژه بازرسان قرار می‌گیرند، اضافه کرد: در این بازرسی‌ها علاوه بر بازدید و بررسی روند فعالیت واحدهای صنفی توزیعی که وظیفه توزیع سبد خانوار را بر عهده دارند، اکثر حوزه خدمات همچون مورد بازرسی ناظران بازار قرار می‌گیرند.

تشکیل ۱۵۹ پرونده تخلف صنفی به ارزش ۸۰۸ میلیارد ریال در ایلام

معاون نظارت‌، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره صنعت، معدن و تجارت (صمت) ایلام گفت: ۱۵۹ پرونده تخلف صنفی به ارزش ۸۰۸ میلیارد ریال از ابتدای امسال تا کنون در این استان تشکیل شده است.

مهدی کاکاخانی اظهار داشت: امسال پنج هزار و ۷۱۵ مورد بازرسی از واحدهای صنفی استان با همکاری سایر ارگان های نظارتی انجام شده است.

وی افزود: ۱۵۹ پرونده تخلف در این خصوص با برگزاری ۲۴۳ گشت مشترک در سطح بازارهای استان ثبت و به مراجع دارای صلاحیت ارائه شده است.

معاون سازمان صمت ایلام یادآور شد: ارزش پرونده های تخلفی صنفی تشکیل شده در سال جاری بالغ بر ۸۰۸ میلیارد و ۲۶۰ میلیون ریال بوده است.

کاکاخانی با اشاره به راه اندازی سامانه جامع تجارت و سامانه جامع انبارها تاکید کرد: کسانیکه کالاهای خود را خارج از این شیوه ها عرضه کنند، مشمول کالای قاچاق می شوند.

وی اضافه کرد: ۳۶۰ میلیارد ریال نیز ارزش پرونده های تشکیل شده در این خصوص طی سال ۱۴۰۱ تاکنون بوده است.

معاون نظارت‌، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره صمت ایلام یکی از برنامه های وزارت صنعت ، معدن و تجارت برای کنترل بیشتر بر قیمت کالاها در سطح بازارها را راه اندازی شناسه اصالت عنوان کرد و گفت: از سال آینده کالاهایی که فاقد شناسه اصالت باشند، قاچاق محسوب شده و از عرضه آنها جلوگیری می شود.

پرونده قنادان متخلف ایلام به تعزیرات حکومتی ارسال می شود

معاون بازرسی و نظارت اداره کل صمت ایلام از ارسال پرونده قنادان متخلف استان به تعزیرات حکومتی با توجه به گزارش های مبنی بر گران‌فروشی خبر داد.

مهدی کاکاخانی اظهار داشت: براساس گزارش های دریافتی مبنی بر تخلف گرانفروشی و کم فروشی برخی قنادی ها، بلافاصله گشت مشترک بازرسین اداره صمت و تعزیرات حکومتی صبح جمعه با حضور در شیرینی فروشی های سطح شهر ایلام، پس از بررسی قیمت ها، وزن شیرینی و جعبه، بسته بندی و نوع شرینی ها اقدام، سپس جلسه‌ای با حضور صاحبان قنادی های مشهور و هیئت رئیسه اتحادیه به منظور یادآوری وظایف، کاهش قیمت ها، رعایت حقوق مشتریان، برخورد با گرانفروشی و...، برگزار کردند.

وی با اشاره به تنوع بالای محصولات افزود: وضعیت عرضه و فروش تعداد ۱۲ نوع شرینی پرمصرف که از طریق کمیسیون نظارت، انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان و اتحادیه مربوطه قیمت گذاری شده اند، مورد پایش قرار گرفت.

معاون اداره صنعت معدن و تجارت ایلام تاکید کرد: بدون استثنا همه قنادان، نرخنامه ۱۲ محصول شامل؛ گل محمدی هر کیلو ۹۰ هزار تومان، کره‌ای و زبان پاپیون ۱۰۰ هزار تومان، شیرینی تر ۱۱۰ هزار تومان، کیک یزدی ۶۵ هزار تومان، آلمانی ۱۰۰ هزار تومان، پایه سیب ۸۵ هزار تومان، مافین و باقلوای عربی ۸۰ هزار تومان، کیک یخچالی ساده ۱۲۰ هزار تومان و یخچالی مغز دار ۱۴۰ هزار تومان در مقابل دید مشتریان نصب و این خصوص تخلفی محرز نشد.

کاکاخانی یادآور شد: عمده شکایت دریافتی از شهروندان مربوط به شیرینی های غیر از ۱۲ قلم عنوان شده بود.

وی اضافه کرد: نوع بسته بندی با سینی شیشه ای و نوع مواد اولیه استفاده شده در این اقلام (مانند پسته، گردو ، آرد برنج، تخمه و ...) باعث افزایش قیمت تولید و به تبع افزایش قیمت مصرف کننده شده است.

معاون بازرسی و نظارت اداره کل صمت تاکید کرد: به منظور حمایت از حقوق مصرف کنندگان، اتحادیه و فروشندگان موظفند ۱۲ قلم شیرینی نرخ گذاری شده را عرضه و در خصوص سایر محصولات لوکس و خاص علاوه بر درج قیمت، اعلام وزن شیرینی، وزن شیشه و بسته بندی، شرایط مناسب برای افزایش قدرت انتخاب مشتریان فراهم کنند.

کاکاخانی ضمن تقدیر از فعالان رسانه ای و اطلاع رسانی به موقع تخلفات صنفی، اظهار کرد: پرونده شکایات دریافتی در خصوص گرانفروشی، کم فروشی و تقلب قنادان در حال بررسی است و بدون تردید متخلفین برای اعمال جرایم سنگین به تعزیرات حکومتی معرفی خواهند شد.

وی بیان کرد: گشت های بازرسی در ایام تعطیل و تا پایان ماه مبارک رمضان فعال خواهند بود.