اسماعیل دلشاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: استقرار این ناجیان غریق از هفت استان کشور همزمان با آماده سازی و نصب تابلوهای هشدار زود هنگام (خطر غرق شدگی، حمله سفره ماهی و رفت و آمد با قایق های غیر مجاز ممنوع) ۱۰ دکل دیده بانی و استقرار سه ایستگاه امداد و نجات در سواحل مختلف این جزیره از جمله سینما دریا، پارک زیتون، آفتاب ۲، جزایر ناز، سوزا و کمپ هامون انجام شده است.
وی با اشاره به حقایقی در مورد غرق شدگی در سواحل خلیج فارس گفت: غرق شدگی در این سواحل سریع و بی صدا اتفاق می افتد، چرا که شنا در اماکن آبی طبیعی مانند دریاهای عمیق و آب های آزاد با شنا کردن در استخر کاملا متفاوت است و متاسفانه در این سواحل ۹۰ درصد غرق شدگان خارج از محدوده نظارت منجیان غریق وارد آب شده اند.
رییس هیات نجات غریق و غواصی منطقه آزاد قشم با بیان اینکه برای پیشگیری از غرق شدگی در سواحل خلیج فارس چه باید کرد، افزود: به همه گردشگران و مسافران نوروزی ورودی به این سواحل به ویژه ساحل های جزیره قشم توصیه می کنیم هرگز به تنهایی شنا نکنند، مهارت های آبی را بیاموزند، با فنون نجات غریق آشنا شوند، در مناطق تحت نظارت منجیان غریق شنا کنند، در اماکن آبی حتی یک لحظه از کودکان غافل نشوند و اگر منجی نیستید برای کمک به دیگران وارد آب نشوند.
به گزارش ایرنا، در ایام تعطیلات پایان سال و نوروز گذشته (۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱) متاسفانه ۹ نفر از هموطنان و مسافرین نوروزی در سواحل و آب های محدوده جزیره قشم جان خود را از دست دادند.
«غرق شدگی» اختلال تنفس در نتیجه غوطه ور شدن و ورود آب به مجاری تنفسی است که درصورت عدم نجات فوری منجر به اختلالات برگشت ناپذیر مغزی و مرگ می شود.
غرق شدگی ممکن است در اثر فرو رفتن و بلع و استنشاق آب، سنکوپ به علت تماس ناگهانی با آب سرد، ضربه مغزی در زمان ورود به آب، شوک آلرژیک، گزش یا گاز گرفتگی حیوان، وحشت (حتی در آب کم عمق)، از دست دادن هوشیاری، ایست قلبی یا تنفسی به وجود آید
رها کردن کودکان بدون مراقب دیگر کنار دریا، رودخان، استخر و نظایر آن، مصرف الکل قبل یا هنگام شنا، مشکلات جسمانی مانند صرع، بی توجهی شنا گران به مناطق پرخطر محلی و عارضه های مغزی و قلبی از شایع ترین علل غرق شدگی است.
همه ساله با آغاز تعطیلات نوروزی، جزیره قشم مملو از جمعیت گردشگری است که از نقاط مختلف میهن اسلامی با هدف استفاده از هوای کاملا بهاری، سایت های منحصر بفرد گردشگری، سواحل زیبا و بازار مناسب خرید آن، راهی این منطقه در جنوبی ترین نقطه کشور می شوند.
قشم این روزها میزبان انبوه میهمانان و گردشگران از اقصی نقاط ایران و مسافران خارجی است.
مردم ایران زمین همه ساله در ایام مختلف با سفر به جزیره قشم به عنوان سرزمین زیباییها از شگفتیهای عالم خلقت در قالب سایتهای مهم گردشگری قشم همچون طولانی ترین غار نمکی جهان، دره ستارهها، دره و تنگه چاهکوه، دره تندیسها، موزه ژئوپارک، چاههای تلا و بادگیرهای بندر تاریخی لافت، جزایر ناز، سواحل زیبا، سایت تخمگذاری لاک پشتهای پوزه عقابی، جنگلهای دریایی حرا، خلیج دلفینهای هنگام، غارهای خوربس، بام قشم و دهها پدیده دیگر زمین شناختی دیدن میکنند.
ارتباط با مردمان شریف و میهمان دوست جزیره قشم، استفاده از خانه های بوم گردی در روستاهای هدف گردشگری، بازدید از موزه لنج سازی گوران، استفاده از سواحل زیبا، خرید از بازارها و مجتمع های تجاری، استفاده از مدارس غواصی برای تماشای شگفتی های زیبای زیر آب، شنا در سواحل و بهره بردن از ورزش های مختلف آبی به همراه خرید صنایع دستی بانوان هنرمند جزیره هم از دیگر امتیازات سفر به این جزیره شگفتی ها است.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پهل بندرعباس به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره زیبای قشم با فرصت های عالی تجاری، دارای مساحتی ۲.۵ برابر بزرگتر از سنگاپور و بحرین است.
این جزیره با سواحل آرام و پوشیده از شن های طلایی و نقره ای و غروب منحصر به فرد به عنوان نگین خلیج فارس شناخته می شود.
قشم با وسعت یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.