تربت‌حیدریه - ایرنا - باغ ملی تربت حیدریه یکی از شاهکارهای باغبانان ایرانی در حالی ۷۷ سالگی خود را با سرزندگی تجربه می کند که همچنان میعادگاه شهروندان و مامنی برای مسافران ، گردشگران و زائران امام رضا علیه السلام است.

به گزارش ایرنا، باغ‌ ملی تربت‌حیدریه در مرکز این شهر و انتهای خیابانی به همین نام بر فراز یک تپه‌ و از زیباترین بوستان‌های شهری خراسان رضوی و شاید ایران است که در گذر سال‌ها با دستان هنرمند باغبانان تبدیل به یک اثر دیدنی تحسین برانگیز شده است.


درختان سرو سر به فلک کشیده و گلهای زیبا و رنگانگ و در کنار این‌ها، طراحی‌ هنرمندانه بر روی برخی درختان خشک شده باغ که از آنها تابلوهای مفهومی تراشیده شده، بر زیبایی‌های آن افزوده‌ است.

باغ ملی تربت حیدریه هم برای اهالی شهر و هم برای گردشگرانی که پیشتر به این شهرستان سفر کرده‌اند، تداعی‌گر خاطرات خوش است، لختی قیلوله یا بیتوته در باغ ملی با استشمام گلهای خوش بویش شاید بیش از عطر زعفران به عنوان سوغات منطقه ارزشمندتر و مصفاتر باشد.

در خصوص مفهوم باغ‌های ملی و ریشه تاریخی آن در ایران یک عضو هیات علمی و پژوهشگر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: باغ‌های ملی در جهان بعد از رنسانس پدید آمده و گسترش یافتند و در ایران ریشه وجودی آن را می‌توان در دوران صفوی جست و جو کرد.


محمود بختیاری افزود: هر چند باغ‌های ملی با باغ‌های ایرانی متفاوت هستند، اما برخی باغ‌های ملی نظیر میدان نقش جهان اصفهان را می‌توان باغ ایرانی نیز نامید.


وی با بیان اینکه باغ‌های ملی از اواخر دوره قاجار و بخصوص دوران پهلوی به محلی برای تجمع و تفریح افراد تبدیل شد، تصریح کرد: باغ‌ملی محلی برای تبادل اندیشه، فرهنگ و آداب اجتماعی محسوب می‌شد و امروزه نیز باغ‌های ملی این ماهیت و کارکرد خود را همچنان حفظ کرده است.


در همین پیوند رییس کمیسیون خدمات شهری و حمل و نقل شورای شهر تربت‌حیدریه به خبرنگار ایرنا گفت: باغ ملی این شهر ۷۷ سال قبل یک آرامستان بود و از آن زمان به تدریج تبدیل به بوستان شد.


سیدجمال یوسف‌‎زاده افزود: از آنجا که قدمت برخی درختان سرو باغ ملی تربت حیدریه به حدود ۹۰ سالگی رسیده و خشک شدند، توسط هنرمندان تراشیده شده و به تابلوهای مفهومی تبدیل شده‌اند.


وی گونه‌های موجود در باغ ملی را شامل درختچه‌های زینتی، گونه‌های ژاپنی، سرو، صنوبر و اقاقیا عنوان کرد و بیان داشت: همه ساله و به خصوص در تعطیلات نوروز و تابستان باغ ملی تربت حیدریه مورد استقبال مسافران و گردشگران و البته شهروندان قرار می‌گیرد.

یوسف‌‎زاده همچنین گفت: در تیرماه سال ۹۸ با دفن پیکر مطهر ۲ شهید گمنام از شهدای جاویدالاثر دوران دفاع مقدس در باغ‌ ملی تربت‌حیدریه؛ این فضای زیبای تفریحی معنویت هم یافت.

به گزارش ایرنا قرار گرفتن باغ ملی در مرکز شهر تربت حیدریه و دسترسی آسان به سایر خدمات و امکانات شهری باعث جذابیت و رغبت بیشتر مسافران و گردشگران برای استفاده از آن می شود ضمن اینکه پیوند با مردم منطقه را نیز تقویت بخشیده است.

تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد مقدس به سبب قرار گرفتن در کریدور ارتباطی شرق کشور و دروازه ورود جنوبی به حریم بارگاه ملکوتی امام رضا علیه السلام معبر مهم گردشگری مذهبی استانهای جنوبی و جنوب شرق ایران محسوب می شود.