به گزارش ایرنا از رسانههای عراق، روزنامه گاردین انگلیس و وب سایت اینترسپت آمریکا امروز (شنبه) به مناسبت بیستمین سالگرد جنایت تجاوز و اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی در گزارشهایی عنوان کردند که جنایتکاران جنگی که این حمله را طراحی و اجرا کردند، مورد پاسخگویی قرار نگرفتند بلکه غرق در مال و مناصب شدند.
در این پیوند، روزنامه انگلیسی گاردین نوشت که به رغم گذشت ۲۰ سال از جنگ عراق، تخلفات مشاهده شده در آن جنگ و شکست اطلاعاتی تاکنون همراه انگلیس بوده است.
این روزنامه در گزارشی به مناسبت گذشت ۲ دهه از حمله آمریکا به عراق نوشت که این جنگ با جنجالهای زیادی آغاز و طی آن آبروی دستگاه اطلاعاتی و نیروهای مسلح انگلیس برای چندین دهه خدشهدار شد.
«دان جارویس» که در ارتش انگلیس در عراق خدمت کرده و اکنون نماینده حزب کارگر است در این باره گفت: آسیبی که جنگ علیه عراق به اعتماد عمومی وارد کرد به جای آنکه با گذشت زمان محو شود، بیشتر آشکار میشود.
همچنین وب سایت آمریکایی اینترسپت در گزارشی طولانی اعلام کرد که ۲۰ سال پس از حمله به عراق که آن را «آزادسازی عراق» نامیدند، مردان و زنانی که این جنگ فاجعه بار را به راه انداختند، طی ۲ دهه گذشته بهایی پرداخت نکردند بلکه برعکس با تبلیغات غرق در پول شدند.
در این گزارش فهرستی از اسامی مسئولان و رهبران آمریکایی و در راس آنها جورج بوش که در پشت این حمله قرار دارند، ذکر شده و آمده است که در بین مسببان این جنگ، بوش مقادیر زیادی پول را بلعید، زیرا برای یک ساعت کار ۱۰۰ هزار دلار دریافت کرده است.
به نوشته اینترسپت، جرج بوش به تازگی «تصمیم یک نفر برای آغاز حمله وحشیانه و کاملا» بیدلیل به عراق را محکوم کرده و افزوده است که بیش از یک میلیون عراقی در این حمله جان باختند.
بر اساس اعلام رسانههای عراقی، در گزارشهای منتشر شده از سوی روزنامه گادرین و وب سایت اینترسپت، «دیک چنی»، «دونالد رامسفلد»، «کالین پاول» و «کاندولیزا رایس» از دیگر جنایتکاران جنگی ذکر شده در این گزارش ها هستند.
جنگ عراق که با نامهای «اشغال عراق» نیز شناخته میشود یک عملیات نظامی بود که در ۲۹ اسفند ۱۳۸۱ (۲۰ مارس ۲۰۰۳) با حمله یک ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا و انگلیس به عراق آغاز شد.
نابود کردن تاسیسات ساخت سلاحهای کشتار جمعی یکی از توجیههای عمده برای آغاز این جنگ توسط «جرج بوش» رئیسجمهور وقت آمریکا و مقامات انگلیس به عنوان همپیمان آمریکا بود؛ اما به رغم ادعاهای آژانسهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس، پس از اشغال نیروهای این دو کشور که به کشته شدن بیش از یک میلیون عراقی منجر شد هیچ سلاح کشتار جمعی در عراق به دست نیامد.