به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان در هوای بارانی لندن ابتدا مقابل ساختمان رسانه دولت انگلیس (بیبیسی) تجمع کرده و سپس با سردادن شعارهایی علیه سیاستهای دولت به سمت میدان مشهور ترافلگار تظاهرات کردند.
آنان شعارنوشتههایی را در دست داشتند که روی برخی از آنها نوشته بود «پناهجویان خوشآمدید»، «هیچ پناهجویی غیرقانونی نیست»، «بدون عدالت صلح اجرا نمیشود» و «دربرابر نژادپرستی مقاومت میکنیم».
برخی شرکت کنندگان در این حرکت اعتراضی پرچم فلسطین را در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی، به اهتزاز درآورده و در شعارهایی خواستار توقف حمایت لندن از تلآویو شدند.
گروهی از معترضان هم با سردادن شعارهایی خواستار اجرای عدالت در خصوص پرونده قتل «کریس کابا» شهروند سیاهپوستی شدند که چند ماه پیش به ضرب گلوله پلیس از پا درآمد.
مشابه این حرکت اعتراضی در سایر شهرهای انگلیس، از اسکاتلند تا ولز و ایرلند شمالی برگزار شد و شرکت کنندگان با پلاکاردهایی که حمل کرده و شعارهایی که سر میدادند، انزجار خود را از سیاستهای نژادپرستانه و ضدمهاجرتی دولت سوناک به نمایش گذاشتند.
وجه مشترک تمام اعتراضات، استعفای سوناک و اخراج حزب حاکم محافظهکار از دولت بود.
این درحالی است که دولت انگلیس به عنوان یکی از مدعیان پرچمداری دفاع از حقوق بشر، به تازگی طرحی را به پارلمان ارائه کرده که بر اساس آن قوانین مهاجرت پناهجویان به این کشور سخت تر شود.
طبق این لایحه کسانی که به طور غیرقانونی وارد انگلیس میشوند، ظرف ۲۸ روز اخراج و از بازگشت به این کشور در آینده منع میشوند.
از سویی، وزیر کشور انگلیس راهی کشور آفریقایی روآندا شده تا طرح جنجالی و بدنام اخراج پناهجویان به هزاران کیلومتر دورتر از این کشور را پیگیری کند.
بتازگی نخست وزیر انگلیس در سفری به فرانسه قراردادی را با امانوئل مکرون رئیس جمهوری این کشور امضا کرد که به موجب آن تدابیر مقابله با مهاجرت پناهجویان به انگلیس از طریق کانال مانش تقویت شود.
سوناک در بحبوحه مشکلات عمیق اقتصادی کشورش حاضر شد بابت اقدامات پاریس نیم میلیارد یورو پرداخت کند. به این ترتیب قرار شد یک مرکز مهاجرتی جدید در فرانسه ساخته شده و صدها مامور مرزی و یک واحد پلیس اختصاصی بر جلوگیری از تردد قایقهای حامل پناهجویان متمرکز شوند.
بر اساس این توافق، هواپیماهای بدون سرنشین و سایر فناوریهای نظارتی به عنوان بخشی از تلاشها برای جلوگیری از مهاجرت پناهجویان به انگلیس به کار گرفته خواهد شد.
طرح جدید دولت انگلیس با انتقاد شدید موسسات خیریه و آژانس پناهندگان سازمان ملل مواجه شده و کارشناسان پیشبینی میکنند اجرای آن با چالشهای قانونی مواجه خواهد شد.