به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، «فواد اوکتای» در کنفرانس خبری در آنکارا گفت: شمار قربانیان زلزله اخیر در ترکیه به ۴۹ هزار و ۵۸۹ نفر رسیده که ۶ هزار و ۸۰۷ نفر از آن اتباع خارجی هستند.
معاون رئیس جمهور ترکیه افزود که کشورش تمام تلاش خود را برای مقابله با پیامدهای زلزله اخیر به کار خواهد بست.
وی اضافه کرد، همه وزارتخانهها و نهادهای دولتی و خصوصی تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات مناطق زلزله زده انجام میدهند.
پیش تر بنیاد تحقیقات سیاست اقتصادی ترکیه (TEPAV) با انتشار گزارشی جامع درباره زلزله اخیر در این کشور اعلام کرده بود که این زمین لرزه علاوه بر تلفات جانی سنگین، بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار خسارت بر جای گذاشته است.
بنا به پیشبینی این موسسه، خسارت مربوط به حمایت از ساخت مسکن، مراقبت و آموزش زلزله زدگان و اشتغال جمعیت زلزله زده نیز حدود ۱۷ میلیارد دلار و هزینه سالانه احداث و مدیریت سرپناه موقت نیز چهار میلیارد دلار برآورد شده است.
زلزله ۷.۷ و ۷.۶ دهم ریشتری ۶ فوریه ۲۰۲۳ (۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱) ترکیه و سوریه علاوه بر تلفات جانی زیاد، خسارتهای مالی سنگینی نیز بر پیکره اقتصاد این دو کشور بر جای گذاشته است.
به گزارش شبکه خبری تی. آر. تی، در پی این زلزله بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر مجبور به کوچ و مهاجرت از محل زندگی خود به مکانی دیگر شدهاند.
این رسانه با اشاره به نقل مکان و جا به جایی بیش از چهار میلیون نفر از جمعیت مناطق جنوبی ترکیه به علت تبعات زلزله اعلام کرد: پس از این زلزله، ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت ساکن در شهرها نیز به روستای اجدادی خود بازگشتهاند.
بنا به اعلام مدیر بانک جهانی، زلزله اخیر در ترکیه بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از ساکنان ۱۱ استان ترکیه را بی خانمان کرده و یا به محل سکونت آنها خسارت وارد کرده است.
هر چند که خسارت دقیق این زلزله که از آن به عنوان «فاجعه قرن» یاد میشود، هنوز مشخص نشده است ولی برخی نهادهای اقتصادی برآوردهای خود را از میزان خسارت این زلزله اعلام کرده و گفتهاند که اقتصاد ترکیه به سختی میتواند از زیر بار خسارت این رویداد کمر راست کند.