محمد فکر روز یکشنبه در حاشیه افتتاح یکی از این موزه ها که در خانه حیرانی یزد برپا شده است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه موزه زنده در نقاط مختلف بافت تاریخی یزد برپا شده است، افزود: معرفی آداب و فرهنگ و هویت یزدی به صورت زنده از مهمترین اهداف این موزه است.
وی با بیان اینکه این موزه زنده در چهار محور صنایع دستی، مفاخر و بزرگان ، روایت ها و تاریخ یزد و آداب رسوم مردم این استان است، اظهار کرد: در بخش صنایع دستی هنرهای سفالگری، میناکاری، سرامیک، کاربافی، شعربافی، زیلو بافی، چرم دست دوز، دست سازههای مسی و زیورآلات مسی، زیورآلات منجوق، قالیبافی، ظروف فیروزکوب، نقاشی پارچه، گوهرتراشی و پاپیهماشه و حصیر بافی، حناسابی و آهنگری بصورت زنده توسط هنرمندان خوش ذوق در معرض دید عموم قرار گرفته است.
فکر اضافه کرد: در موزه زنده مفاخر و بزرگان، معرفی شخصیت ها و روایت زندگی نامه های آیتالله وزیری، میرزا محمدتقی خان بافقی، فرخی یزدی، سیدرکنالدین و مهدی آذر یزدی در قالب نمایش ارائه می شود.
معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد در خصوص بخش روایتها و تاریخ گفت: در این موزه روایت حسینیه وقت الساعه، اذان مسجد جامع و نیز داستانهایی با موضوعات آب انبارهای یزد برای مخاطبان ارائه می شود.
فکر ادامه داد: همچنین در محور آداب رسوم مردم یزد نیز معرفی زندگی روزانه مردم قدیم یزد ، پخت آش و نان سوروک، معرفی وقفیات خاص، زورخانه و آداب پهلوانی ، شیرینیجات سنتی ، قهوه امام حسینی یا قهوهی یزدی ، خشتمالی، روایت حلاجی و پنبه زنی، کودک روزنامه فروش، چینی بندزنی، گیوه دوزی، بازیهای قدیمی کودکان و چاووشی خوانی روایت می شود.
کمیته میراث جهانی یونسکو ۱۸ تیر ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست خود در کراکوف لهستان، با اجماع اعضا، بخشی از بافت تاریخی شهر یزد را در فهرست میراث جهانی ثبت کرد و با ثبت بافت تاریخی یزد، نخستین پرونده یک شهر تاریخی ایران در فهرست جهانی به ثبت رسید.
یزد در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد نخست گردشگران خارجی است و این مهم، گردشگری را به عنوان یکی از محورهای توسعه استان قرار داد.