اصفهان - ایرنا - معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان از اجرای طرح بیابانزُدایی بوسیله توسعه گیاهی با کشت نهال، در ۱۵۰ هکتار از اراضی استان در سالجاری خبر داد.

حسینعلی نریمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گونه‌های تاغ و قره داغ از جمله گیاه‌های مناسب برای نواحی بیابانی به شمار می‌رود که با وضعیت خشکسالی و آب و هوایی این منطقه سازگاری دارد.

وی خاطرنشان کرد: نواحی بیابانی استان اصفهان در ۳.۲ میلیون هکتار از اراضی منطقه گسترش یافته که ۱.۵ میلیون هکتار از آن کانون‌های بحرانی انتشار ریزگرد و گرد و غبار محسوب می‌شود و بواسطه تهدیداتی که برای مناطق همجوار دارد باید بیش از سایر نواحی مورد توجه قرار گیرد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره به پروژه مدیریت روان‌آب با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و انتشار ریزگرد و گرد غبار اظهار داشت: این بخش از پروژه مرتبط با بیابان، امسال در سطج ۵۶۷ هکتار از عرصه‌های بیابانی استان اجرا شد.

نریمانی اضافه کرد: امسال همچنین آبیاری و مراقبت سنواتی از پوشش گیاهی که پیشتر کشت شده بود در سطح ۹۵۰ هکتار از بیابان‌های اصفهان را انجام دادیم.

وی تصریح کرد: ایجاد بادشکن غیرزنده نیز به طول ۴۵ کیلومتر در نواحی شرق و شمال شرق استان از دیگر اقدامات برای کاهش انتشار ریزگرد و گرد و غبار بوده است.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌ منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل(معادل ۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار را مرتع(معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار را بیابان (معادل ۳۲ درصد) دربرگرفته است.

استان اصفهان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.