به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، حمیده خدنگی با اشاره به لزوم نظارت بر عملکرد محیط زیستی واحدهای تولیدی - صنعتی و خدماتی تصریح کرد: در گشت و پایشهای زیست محیطی، کارشناسان و ماموران اجرایی این اداره از ۱۱۹ خروجی سیستم تصفیه خانه فاضلاب و هوای خروجی دودکشهای واحد تولیدی، صنعتی و خدماتی نمونهبرداری کردند.
وی افزود: در همین راستا، برخی از این واحدهای پایش شده نیز به دلیل عدم رعایت الزامات زیست محیطی و تداوم آلودگی به مراجع قضایی ارجاع و مسئولان واحدهای متخلف تحت پیگرد قضایی قرار گرفتند .
خدنگی با اشاره به اینکه طی این مدت ۱۲ واحد آلاینده پلمب شدند که اکثر این پلمب ها در شرایط اضطرار آلودگی هوا و به دلیل عدم رعایت مصوبات کمیته اضطرار آلودگی هوای استان صورت پذیرفته است، اظهار داشت: همچنین ۱۲ واحد غیر مجاز نیز به دلیل ایجاد آلایندگی و عدم رعایت ضوابط محیط زیستی، پس از پیگیری کارشناسان اداره و اقدامات قضایی صورت گرفته، جمع آوری شدند.
نمونه برداری دوره ای و سنجش میکروبی و شیمیایی چاه های آب شرب شهرستان
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسلامشهر در ادامه با بیان اینکه در راستای اجرای ماده ۴۶ قانون توزیع عادلانه آب، کارشناسان این اداره با همکاری اداره آبفای شهرستان از بیش از ۱۵ حلقه چاه آب شرب شهرستان اسلامشهر در دو بخش میکروبی و شیمیایی نمونه برداری کردند، اظهار داشت: نمونه ها برای آنالیز به آزمایشگاه اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران ارسال شد.
خدنگی افزود: شناسایی منابع و مراکزی که به نوعی باعث ایجاد اثرات منفی در کیفیت آب چاههای شرب می شوند، بصورت فصلی در دستور کار این اداره قرار دارد .
اعلام جرم علیه ۱۱ واحد متخلف و آلاینده محیط زیست
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسلامشهر در خصوص پیگیری های حقوقی این اداره در سال ۱۴۰۱ گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۹۰ مورد پیگیری حقوقی صورت پذیرفته که حاصل آن صدور ۲۹ رای دادگاه ، ۱۱ مورد اعلام جرم و پرداخت بیش از ۱۷ میلیون جریمه نقدی توسط محکومان است.
خدنگی در ادامه به بررسی شکایات مردمی و رسیدگی به مشکلات شهروندان در سال ۱۴۰۱ اشاره داشت و افزود: در طی این مدت بیش از ۴۹ مورد شکایت به اداره محیط زیست اسلامشهر واصل شده که برخی از این شکایات به صورت حضوری و برخی نیز در سامانه ۱۵۴۰ به ثبت رسیده است .
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه رسیدگی به مشکلات شهروندان و رفع معضلات محیط زیستی از وظایف ذاتی این اداره است، کارشناسان موظف هستند تا در اسرع وقت نسبت به بررسی شکایات و رفع مشکلات محیط زیستی شهروندان اقدام کنند.
انتقال و امحاء پسماندهای ویژه از واحدهای تولیدی، خدماتی و صنعتی شهرستان
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسلامشهر با بیان اینکه نظارت بر بارگیری صحیح و انتقال پسماندهای ویژه حاصل از فعالیت واحدهای تولیدی، خدماتی و صنعتی توسط کارشناسان اداره صورت می گیرد، افزود: بر اساس ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها مصوب سال ۱۳۸۳، مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه به عهده تولید کنندگان پسماند است و با توجه به راه اندازی سامانه جامع محیط زیست انسانی کشور، کلیه نقل و انتقالات پسماند به استناد ضوابط و روش های مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و معدنی مصوب شورایعالی حفاظت محیط زیست، پس از ثبت در سامانه و بررسی میزان و نوع پسماندها با نظارت ادارات حفاظت محیط زیست مبداء و مقصد منتقل و در مراکز مجاز امحاء می شوند.
خدنگی اظهار داشت: در خصوص انتقال و امحاء پسماندهای ویژه در سال ۱۴۰۱ می توان به نظارت بر بارگیری ۱۵۰۰۰ لیتر روغن های ضایعاتی فرآیندی یک واحد شیمیایی فعال در زمینه تولید رنگ و روغن جلا ، ۵۲۵۰۰ کیلوگرم پسماند ویژه مراکز خدماتی اسلامشهر شامل پسماندهای دارویی و شیمیایی واحدهای بیمارستانی و انبارهای نگهداری و پخش دارو و همچنین ۲۶۸۸۰ کیلوگرم پسماند ویژه متعلق به یک شرکت تولید خودرو اشاره کرد .