اراک - ایرنا - نام مساجد هماره به عنوان پایگاههای اصلی گردهمایی و اعزام رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و دیگر مناسبت‎‌ها زبانزد بوده اما در اراک با توجه به فعالیت هایی که در مسجد تاریخی این شهر با قدمت دویست و خورده ای ساله انجام شده، تحقیق و واکاوی علمی صورت گرفته است.

به گزارش ایرنا مسجد آقاضیاءالدین اراک که براساس منابع مختلف بنای آن در سال ۱۲۳۱ هجری قمری به بهره برداری رسیده، خاستگاه بسیاری از اقدامات و فعالیت ها در این خطه بوده است؛ مسجدی که در محل حصار شهر اراک به علت فعالیت سید ضیاءالدین کرهرودی از علمای آن زمان به این نام شهرت گرفته و فقط تاریخ و هویت این شهر را بازگو نمی کند بلکه اراده های بسیاری را برای رفتن به جبهه های دفاع از مام وطن راستین کرده است تا ذره ای از خاک این سرزمین به دست غریبه و دشمن نیافتد.

حال و چند دهه پس از پایان دفاع مقدس، عده ای از دغدغه مندان اراک در تحقیقی علمی نقش این مسجد در دفاع مقدس را واکاوی علمی کرده اند و مقاله ای محصول و خروجی این کار بوده است که در مراسمی طی شامگاه یکشنبه با حضور مسئولان آن را رونمایی کردند.

به گزارش ایرنا مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی در آیین رونمایی از این کار علمی با عنوان نقش مسجد ضیاء‌الدین اراک در دفاع مقدس و تجلیل از پیشکسوتان این مسجد گفت: در راستای تهیه دانشنامه استانی دفاع مقدس، تهیه مقالات تخصصی از نقش ادارات‌ و اماکن در دستور کار قرار گرفته و با توجه به نقش مهم مسجد آقا ضیاء‌الدین این مهم انجام شد.

سرهنگ «غلامرضا کریمی» با اشاره به اینکه عملکرد مسجد آقا ضیاء‌الدین اراک در بخش‌های مختلف در طول دفاع مقدس مورد بررسی قرار گرفت، افزود: در کارگروه جمع آوری و پژوهش دانشنامه نقش شهدا، جانبازان، ایثارگران و مردم این منطقه به طور ویژه بررسی شد و این مسجد یکی از پایگاه‌های اصلی امت حزب الله هم در طول انقلاب و هم در دفاع مقدس است و لذا دانشنامه استانی به طور ویژه به تبیین آن پرداخت.

وی بیان کرد: حماسه‌های زیادی توسط مسجد آقاضیاء الدین اراک و مردمی که از این مسجد نقش آفرینی کردند، شکل گرفته و امروز باید برای نسل جدید به خوبی تبیین شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی گفت: اکنون بعد از گذشت ۴۴ سال از انقلاب اسلامی، مسجد آقاضیاء الدین هنوز نقش مهمی در حوادث انقلاب دارد و در مناسبت‌های مختلف ملی و دفاع مقدس همواره فعال است و این نشان دهنده جاری بودن تربیت نیرو برای انقلاب در این مسجد و زنده بودن فرهنگ‌های ارزشی در بین جوانان و نوجوانان است.

سرهنگ کریمی با بیان اینکه تهیه دانشنامه استان دفاع مقدس گامی بلند در راستای انتقال حماسه‌های دفاع مقدس به نسل جدید و جلوگیری از فراموشی حماسه‌های هشت ساله ملت در هشت سال جنگ تحمیلی است، گفت: همچنین مقالات دانشنامه می‌تواند بابی برای شروع فعالیت‌های علمی و پژوهشی باشد.

وی خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه دفاع مقدس تولید علم است و دانشنامه دفاع مقدس می‌تواند در این راستا بسیار موثر باشد.

در پایان این مراسم از پیشکسوتان و فعالان این مسجد که در تهیه و تدوین مقاله نقش داشتند تقدیر شد.