به گزارش خبرنگار ایرنا، میثم الوانپور یکشنبهشب در نشستی خبری با همراهی جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر آستارا تشریح کرد: سال ۱۴۰۱ در بحث مالی بودجه ۵۸۰ میلیارد ریالی در آذرماه به طور کامل محقق شد و با حمایت اعضای شورای شهر متمم یکهزار میلیارد ریالی داشتیم که امروز برخلاف بسیاری از نقاط دیگر کشور این عدد را هم در بحث وصول درآمدی رد کردیم.
وی افزود: ساماندهی و بهسازی پایانه مسافربری، احداث نماد کتابخوانی در ورودی باغ ملی، ساماندهی بخشی از ساحل مخیری، ساماندهی پارکینگ بازار ساحلی با نصب دوربینهای مداربسته و راهبند خودکار تا زمان اجرای پروژه سرمایهگذاری ساخت مجتمع تجاری جدید از مهمترین اقدامهای صورت گرفته با اعتبار مورد نظر در یک سال گذشته است.
شهردار آستارا بیان کرد: بهسازی سرویسهای بهداشتی و احداث رمپهایی برای تسهیل رفت و آمد معلولان در محدوده بازار ساحلی، برطرف کردن معضل آبهای سطحی در خیابانهای اصلی شهر و هدایت آنها به سمت کانالها و آغاز پروژه بزرگ بلوار شورا که با بهرهبرداری در اردیبهشت ۱۴۰۲ ترافیک شهری را کم خواهد کرد، از دیگر اقدامهای صورت گرفته است.
وی با اشاره به ارایه لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری آستارا با مبلغ یکهزار و ۹۱۰ میلیارد ریال، اضافه کرد: این مبلغ پس از کارشناسی در شورای شهر به ۲ هزار میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال افزایش پیدا کرد و مصوب شد که امید میرود در ۶ ماهه نخست سال آینده با آن پروژههای عمرانی خوبی از جمله در بحث زیباسازی، آسفالت، میدانها و نمادهای شهری اجرا شود.
جذب بخش خصوصی در نتیجه همایش فرصتهای سرمایهگذاری
الوانپور در ادامه به برگزاری همایش فرصتهای سرمایهگذاری گیلان اشاره کرد و گفت: پس از به دست آوردن رتبه نخست از سوی آستارا در این همایش، با پیشنهاد ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قرار شد که نخستین همایش شهرستانی در آستارا برگزار شود.
وی عنوان کرد: این همایش با همکاری اعضای شورای شهر و سایر مسئولان شهرستانی با حضور معاون وزیر، معاون استاندار و دیگر مسئولان شهرستانی برگزار شد و بازخوردهای خوبی داشت؛ از جمله یک متقاضی بخش خصوصی برای طرح سالمسازی سفیر امید که به طور موقت برای استفاده مسافران نوروزی بازگشایی شده است، طرح توجیهی تهیه کرد و به شهرداری فرستاد.
شهردار آستارا افزود: مدت زمان طرح مورد نظر در آن محدوده که حدود ۱۰ هکتار وسعت دارد، ۱۵ تا ۲۰ سال پیشبینی شده است و در صورت اجرا برای ۷۰ تا ۸۰ نفر اشتغالزایی خواهد داشت؛ از این رو تلاش میشود موضوع در چارچوب قانون در کمیسیون سرمایهگذاری و سایر فرایندهای قانونی به تصویب برسد.
وی تصریح کرد: تنها نگرانی در این زمینه بهدرازا کشیدن فرایند کاغذبازیهای اداری است وگرنه هیچ مشکلی از سمت سرمایهگذاران، شهرداری و شورای شهر آستارا وجود ندارد و امید میرود در استان با رایزنی هرچه سریعتر مجوزهای لازم دریافت شود تا تنها ساحل شهری گیلان بهزودی شاهد اجرای این طرح باشد.
الوانپور اضافه کرد: با توجه به قرارداد شهرداری با منابع طبیعی در مورد پارک جنگلی بیبییانلو اقدامهایی انجام شد اما چند سالی کار زیباسازی در تاثیر شیوع ویروس کرونا بود؛ پس از همایش فرصتهای سرمایهگذاری چند پیشنهاد در این راستا دریافت شد.
وی اظهار کرد: پیشنهادهای سرمایهگذاری مورد موافقت کمیسیون اولیه سرمایهگذاری قرار گرفت که پس از تایید هیات عالی با حضور نماینده استانداری سایر امور اداری و حقوقی و در نهایت بستن قرارداد انجام خواهد شد.
شهردار آستارا بیان کرد: برای ساماندهی بازار بزرگ ساحلی که ۱۲ هکتار پارکینگ دارد نیز در سالهای گذشته قولهایی داده شده بود که قرار است از آن استفاده بهینهای شود؛ بدین صورت که در ۲ طرف محوطه پارکینگ طبقاتی احداث شود که ۲ برابر ظرفیت کنونی جای پارک خودرو داشته باشد.
وی افزود: بین پارکینگها با همکاری بخش خصوصی به روش بیاوتی مجموعهای تجاری در ۲.۵ طبقه و در کنار آن طرح سنگفرش بین پل فارابی تا پارکینگ از سوی شهرداری انجام خواهد شد که البته طرح نهایی شده است و در چند مرحله به اجرا درخواهد آمد.
الوانپور عنوان کرد: این طرح که میتواند با سایر روشهای سرمایهگذاری مشارکتی به مرحله اجرا درآید، در کنار ایجاد فضای تجاری استاندارد جدید درآمد پایداری هم برای شهرداری ایجاد خواهد کرد و بخشی از انتظار دیرینه مردم آستارا را تحقق خواهد بخشید.
مقابله با سد معبر و ساماندهی دستفروشان
وی همچنین گفت: آستارا شهری کوچک و نیازمند ساماندهی بحث سد معبر است اما بیشترین سد معبر را مغازهداران و مالکان فروشگاهها انجام میدهند که همه این افراد عزیز هستند اما به عنوان یک خدمتگزار از آنها انتظار میرود قانون را رعایت کنند تا معابری که برای پیادهروی شهروندان از جمله زنان و سالمندان در نظر گرفته شده است، مسدود نشود.
شهردار آستارا یادآور شد: افراد در صورت انسداد پیادهرو ممکن است به سمت خیابان حرکت کنند اما بر اساس قانون در صورت بروز حادثهای، شهردار و شخصی که در شهرداری این مسئولیت را بر عهده دارد، باید پاسخگو باشند؛ از این رو برای برطرف کردن مشکل اخطارهایی داده شده است که برخی رعایت کردند و برخی هنوز کار اشتباه خود را ادامه میدهند.
وی افزود: دوست نداریم به فعالیت کسی لطمهای وارد شود، از این رو انتظار میرود همه افراد حقوق سایر همشهریان را رعایت کنند و دستاندرکاران امر در مجموعه شهرداری را زیر فشار قرار ندهند که با اجبار و توسل به قانون وارد عمل شوند.
الوانپور بیان کرد: حد معمولی برای قرار دادن کالاها در بیرون از مغازهها وجود دارد اما بیش از آن قابل قبول نیست، چنان که برخی مغازه دیگری در پیادهرو باز کردند که این امر برای عابران پیاده خطرناک است.
وی تاکید کرد: برای برطرف کردن این مشکل پیشتر اخطار شفاهی داده شده است اما استمرار شرایط شهرداری را به طور قطع به استفاده از روش قانونی مجبور خواهد کرد تا این معضل در شهر بافرهنگ آستارا حل شود.
شهردار آستارا لزوم ساماندهی دستفروشان را نیز مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: مشکلات مالی برای همه هست اما برخی افراد تنها راه درآمدشان همین دستفروشی است و چاره دیگری ندارند؛ از این رو همه مسئولان وظیفه دارند کمک کنند و بخشنامهای هم برای ساماندهی این قشر دریافت شده است.
وی اظهار کرد: پس از انجام استعلامهای لازم قرار است منطقهای برای دستفروشانی که به واقع نیازمند هستند، پیشبینی شود؛ فرماندار آستارا هم در این زمینه نظر مثبت دارد و میتوان در جایی مانند میدان میوه و ترهبار بازاری راهاندازی کرد و حتی در یکی دو سال نخست اجاره کمتری دریافت کرد تا کسب و کار خود را بتوانند راه بیاندازند.
الوانپور افزود: اعضای شورای شهر هم موافق هستند که دستفروشان در آن نقطه با ظرفیت حدود ۹۶ غرفه تجمیع شوند که البته پیشتر مصوب شده است ۲۰ غرفه در اختیار افراد زیر پوشش بهزیستی قرار بگیرد؛ اقدام خاصی در این زمینه تا کنون انجام نشده است اما امید میرود از این پس استفاده بهینهای صورت گیرد و این معضل شهری برطرف گردد.
استقبال از سرمایهگذاران برای ساخت شهربازی مسقف
وی در پاسخ به پرسشی در مورد کمبود امکانات تفریحی و پارکها در آستارا گفت: پارکهایی وجود دارد اما باید اتفاقهای خوبی برای آنها بیافتد؛ البته بیشتر ایجاد شهربازی مسقف مد نظر است که در هر چهار فصل سال فعال باشد، زیرا تا کنون چنین امکاناتی در منطقه آستارا و تالش نداشتهایم.
شهردار آستارا افزود: ظرفیتهای آستارا قابل مقایسه با شهرهایی مانند انزلی، لاهیجان و رشت است اما باید امکاناتش هم در حد آنها باشد؛ برخی زمینها وجود دارد که اسنادش به نام شهرداری است و آماده جذب سرمایهگذار در آنها هستیم.
وی بیان کرد: اجرای چنین پروژههایی در این وضعیت اقتصادی با بودجههای مصوب امکانپذیر نیست و نباید خیال بافی کرد زیرا اگر طرحی کلنگزنی شود و ۲۰ درصدش هم جلو برود، در نهایت به جایی نمیرسد اما از سرمایهداران بخش خصوصی به ویژه افراد بومی برای سرمایهگذاری در این پروژهها استقبال میشود.
نورپردازی و اجرای ۹ کیلومتر آسفالت معابر در ۱۴۰۲
وی با اشاره به فشارها بر شهرداری و شورای شهر در بحث آسفالت نامناسب معابر آستارا، اظهار کرد: اقدامهایی در تابستان گذشته از جمله در خیابان مرزداران، خلیلآباد و چند نقطه دیگر انجام شد اما با توجه به اینکه قراردادی با کارخانه آسفالت نداشتیم، کارها استمرار نیافت.
الوانپور عنوان کرد: پس از امضای قراردادی جدید از ابتدای اسفندماه با بهبود شرایط جوی کار از سر گرفته شد و نقاطی که وضعیت مناسبی نداشتند، در دستور کار قرار گرفتند؛ از جمله با پیگیریهای صورت گرفته حواله ۵۰۰ تن قیر از سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور دریافت شد.
وی بیان کرد: بخشی از آسفالت به شهرداری آستارا تحویل و تا کنون به میزان ۶ هزار مترمربع در برخی از نقاط شهر بر اساس اولویتبندی عملیات ترمیم انجام شده است و از ۲۰ فروردین تا پایان شهریور نیز روکش آسفالت با طول ۹ کیلومتر به عرض هشت متر و قطر پنج سانتیمتر با اعتبار بیش از ۳۵۰ میلیارد ریال اجرا خواهد شد.
شهردار آستارا از دریافت حدود ۲۰۰ تن آسفالت از محل بافت فرسوده از وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: دیداری با همراهی نماینده آستارا با معاون عمرانی وزیر کشور صورت گرفت که قول مقداری قیر دادند که در صورت دریافت حواله آن، شرایط بهتر نیز خواهد شد.
به گفته وی، همچنین قول مساعدی برای اختصاص یک دستگاه ماشین آتشنشانی مجهز به نردبان برا شهرهای آستارا و لوندویل با مرکزیت آستارا از سوی معاون عمرانی وزیر کشور داده شده است.
الوانپور همچنین بیان کرد: روشنایی خوبی در همه نقاط شهر از جمله بلوار خرمشهر، ورودی شهر از دوربرگردان دوم شهرک عباسآباد و بلوار جانبازان وجود ندارد اما با توجه به لزوم صرفهجویی در مصرف انرژی، محدودیتهایی هم وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: برای زیباسازی شهری در زمینه نورپردازی در خیابانهای اصلی شهر از جمله خیابان امام (ره)، شریعتی و فارابی بر اساس اولویتبندی اقدامهایی در ۶ ماهه نخست سال آینده صورت میگیرد.
احتمال واگذاری تیم فوتبال شهرداری
شهردار آستارا در ادامه با یادآوری اینکه ۵۱ درصد سهام تیم فوتبال شهرداری آستارا متعلق به این مجموعه و ۴۹ درصد متعلق به مالک بخش خصوصی است، گفت: این مجموعه در حد توان از تیم حمایت کرده است، به طوری که با حمایت هواداران و بازیکنان خوب از لیگ مناطق و دسته سوم در سال ۹۶ به دسته اول در سال جاری رسید.
وی با اشاره به تخصیص ۱۰ میلیارد ریالی امسال به تیم شهرداری اضافه کرد: بر اساس تدکر نهادهای نظارتی اما شهرداری حق ندارد تیمداری حرفهای انجام دهد و از طرفی هزینههای تیمداری در رشته فوتبال آنقدر زیاد است که بودجه کنونی شهرداری آستارا کفاف هزینهها را نمیدهد.
الوانپور اظهار کرد: شهرداری آستارا در صورت دریافت مجوز در نهایت ۱ تا ۲ فصل میتواند تیم فوتبالش را در اختیار داشته باشد و در غیر این صورت باید در قالب مزایده تیم را به بخش خصوصی واگذار کند که بر اساس مصوبه شورای شهر مالک ملزم خواهد به مدت پنج سال تیم را در شهرستان نگه دارد.
وی بیان کرد: با توجه به این شرایط در پی راهکاری برای حفظ تیم هستیم اما به واقع هزینهها بالاست و از همینجا از مالک بخش خصوصی که زحمت میکشد و تیم را حمایت میکند، قدردانی میشود؛ زیرا در شرایط کنونی تیم آوردهای ندارد.
شهردار آستارا افزود: اگر قرار بر واگذاری تیم باشد، بر اساس قانون باید در چند ماه فاصله بین پایان لیگ جاری و آغاز لیگ آینده کارهای نقل و انتقال صورت گیرد؛ هر چند افرادی بومی به صورت شفاهی برای کسب مالکیت تیم فوتبال شهرداری آستارا ابراز تمایل کردند اما به نظر نمیرسد که جدی باشند، زیرا کسی پس از چندبار درخواست پشتیبانی مالی پا پیش نگذاشت.
وی تاکید کرد: موضوع قابل درک است که در این شرایط اقتصادی هر کسی نخواهد برای تیمداری پا پیش بگذارد اما با این شرایط امید میرود مالک بخش خصوصی در صورت برگزاری مزایده بتواند برنده شود و در مجموع هر اتفاقی که میافتد، در نهایت به نفع تیم و شهر آستارا باشد.
الوانپور گفت: بودجهای که شهرداریها برای حوزه ورزش در نظر میگیرند، تنها درصدی از بودجه کل است که کفاف هزینههای تیمداری را نمیدهد و مجموعهای مانند شهرداری رشت هم در نهایت نتوانست تیم خود را حفظ کند؛ از این رو پیشبینی میشود تیم شهرداری آستارا نیز واگذار شود.
وی اضافه کرد: شهرداری آستارا برای سال آینده هم بودجهای برای بحثهای ورزشی گذاشته اما مبلغی برای تیم فوتبال در نظر گرفته نشده است و اگر قرار باشد در فصل آینده نیز تیم را نگهداریم باید متممی به شورای شهر برای اختصاص بودجهای جداگانه ارایه گردد.
شهرداری آستارا همچنین در مورد وضعیت سالن کشتی این شهر تشریح کرد: سالن کشتی بر اساس مصوبه شورای شهر و تایید کمیسیون تطبیق با مزایده قانونی به یک سرمایهگذار بخش خصوصی بومی واگذار شد که البته در یکی از مادههای قرارداد مورد تاکید قرار گرفت که زمانی هم برای تمرین کشتی اختصاص یابد تا مشکلی برای ورزشکاران کشتی آزاد و فرنگی پیش نیاید.
وی بیان کرد: بر اساس قرارداد رشته کشتی را نمیتوان حذف کرد و ورزشکاران میتوانند تمرین خود را در آن سالن انجام دهند، با این حال برخی افراد که سالها در خدمتشان بودیم و همواره حتی در شهرهای دیگر امکاناتی به طور رایگان در اختیارشان قرار میگرفت، در روزهای گذشته با ادبیاتی که زیبنده فعالان ورزش قهرمانی و پهلوانی نیست، مطالبی را در فضای مجازی مطرح کردند.
الوانپور اظهار کرد: رئیس و چند نفر از شورای اسلامی شهر هم پیگیر این موضوع بودند تا یک تشک کشتی در اختیارشان قرار بگیرد اما خودشان پیگیر نشدند و در این میان شهرداری و شورای شهر مورد بیمهری قرار گرفت.
آستارا در غربیترین نقطه استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.