گزارشی که امروز (دوشنبه)در پی قتل «سارا اورارد»- زن جوانی که پارسال بدست مامور پلیس لندن مورد آزار جنسی قرار گرفت و سپس به قتل رسید – منتشر شد از یک فرهنگ مسموم در بین مسئولین و کارکنان بزرگترین اداره پلیس انگلیس پرده بر میدارد. گزارش یادشده که از سوی بارونس «لویس کیسی» تهیه شده است، فرهنگ قلدری و ناکامی مسئولین اداره پلیس لندن را در مقابله با رسواییهای اخلاقی این سازمان روایت میکند.
«کیسی» در این گزارش پیشنهادهایی را برای بهبود عملکرد پلیس مطرح و توصیه کرده که یک هیات ناظر تشکیل شود که زیر نظر شهردار لندن فعالیت و سطح کیفی این سازمان را گزارش کند. او هشدار داد که اگر اصلاحات اساسی در پلیس لندن صورت نگیرد، تغییرات ساختاری بعنوان تنها گزینه، باقی می ماند.
کیسی در هر بخشی که بررسی کرده، از جمله فرماندهی حفاظت از پارلمان و مراکز دیپلماتیک، نقصهای گستردهای را کشف و توصیه کرده که این واحدها به بخشهای تخصصیتر واگذار و یا به طور کلی منحل شود. این درحالیست که بحث واگذاری بخشهای تخصصی، از مدتها پیش مطرح است تا پلیس روی نظم عمومی پایتخت متمرکز شود.
یکی از منابع امنیتی به نشریه تایمز چاپ لندن گفت که در درازمدت «هیچ گزینهای از روی میز خارج نیست» اما باید به مارک رولی رئیس پلیس لندن که سپتامبر گذشته این سمت را برعهده گرفت، زمان داد تا شاید اوضاع را بهبود بخشد.
گفته میشود که گزارش «کیسی» فاجعهبارترین گزارش ارزیابی از عملکرد پلیس لندن، از زمان قتل با انگیزه نژادپرستانه استیون لارنس در سال ۱۹۹۳ است. گزارشی که در سال ۱۹۹۹ منتشر شد سلسله اتهامات اخلاقی را به ماموران پلیس نسبت داد و تصریح کرد که پلیس پایتخت دچار نژادپرستی سازمان یافته است. «کیسی» نیز در گزارش خود به این نتیجه رسیده است که بسیاری از مسائل تبعیضنژادی هنوز مورد توجه قرار نگرفتهاند.
«مارک رولی» رئیس پلیس لندن ماه پیش با ایراد سخنانی در کمیته پلیس و جرائم شورای شهر وعده داد که افسران خاطی پلیس طی هفتههای آینده به دست عدالت سپرده خواهند شد. «مارک رولی» جرائم این افراد را «عدم صداقت، خشونت و آزار جنسی زنان و دختران» توصیف و عنوان کرد که این نهاد امنیتی در گذشته به طور جدی با آنها برخورد نکرده و این مساله یکپارچگی پلیس را زیر سووال برده است.
اما این برای نخستین بار نیست که مقامات انگلیس وعده پاکسازی پلیس را از کارکنان مجرم به فساد اخلاقی مطرح میکنند. «کرسیدا دیک» رئیس پیشین پلیس لندن هم بعد از ماجرای سارا اورارد طرح پاکسازی پلیس را از وجود افسران مجرم مطرح کرد. او بعد از صدور حکم دادگاه برای وین کوزینز افسر متهم در این پرونده گفت: همه ما در اداره پلیس از جنایت این مرد عصبانی و حیرت زدهایم. اینها وقایع وحشتناکی هستند و ما احساس خیانت میکنیم. اما دوره مسئولیت او تحت فشار افکار عمومی دوام نیاورد و چندی بعد افشاگری در مورد رفتارهای جنسیتی و نژادپرستانه افسران در ایستگاه پلیس چارینگ کراس منجر به استعفای وی شد.
جانشین او بعد از اعترافات تکاندهنده «دیوید کریک» دوباره از جامعه زنان عذرخواهی و وعده اصلاح پلیس را مطرح کرده است. «دیوید کریک» ۴۸ ساله از دایره محافظت از پارلمان و مراکز دیپلماتیک که پارسال به اتهام آزار جنسی زن جوانی که از طریق شبکههای اجتماعی آشنا شده بود دستگیر و زندانی شد، ماه پیش به مجموع ۴۹ اتهام مربوط به تجاوز جنسی بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۰ میلادی اعتراف کرد.
رئیس پلیس لندن در این باره گفت: «همه ما به یک اندازه از این حادثه وحشت کردیم. ما صدها افسر داریم که نباید در اداره پلیس کار کنند و کریک نمونه وحشتناکی از آنها است.»
این درحالیست که کارشناسان معتقدند پاکسازی اداره پلیس به اصلاحات اساسی و برکناری مقامات ارشد این نهاد امنیتی نیاز دارد. «پالیسی اکسچنج» که یک اندیشکده راست میانه بشمار میرود چندی پیش در گزارشی نوشت که پلیس راه خود را گم کرده و برخی از جرایم رایج را «به طور کامل جرم زدایی» کرده است. «دیوید اسپنسر» بازرس اسبق پلیس انگلیس که این گزارش را تهیه، تصریح کرده است که عموم مردم احساس می کنند افسران پلیس تمایلی به حل جرائم مدنی ندارند و اعتماد خود را به این نهاد امنیتی از دست دادهاند.
روزنامه گاردین چندی پیش گزارش داد که تقریبا تمام زنان جوان در این کشور مورد آزار جنسی قرارگرفته و اعتماد خود را به حل این معضل از سوی پلیس از دست دادهاند. بر اساس این گزارش، ۹۷ درصد زنان بین ۱۸ تا ۲۴ سال مورد آزار جنسی قرار گرفته و هولناکتر آنکه ۸۰ درصد زنان از تمام گروههای سنی گفتهاند که این معضل را در فضای عمومی تجربه کردهاند.
کمیسیون مستقل شکایات پلیس از پارسال تحقیقات جداگانهای را در خصوص عملکرد این نهاد امنیتی آغاز کرد. در نتیجه این تحقیقات مشخص شد که ناتوانی پلیس در بازداشت عامل یک پرونده جنایی منجر به مرگ سه نفر دیگر شده است. در مورد دیگر اشاره شده که چطور افسران پلیس کودکان را به بهانه بازرسی مورد آزار جنسی قرار دادهاند.
انتشار تصویر زنان کشته شده توسط افسران پلیس و فساد نهادینه در برخی از پاسگاههای لندن از دیگر اتهاماتی است که به پلیس پایتخت نسبت داده میشود. در یک مورد گزارش شده که افسر پلیس با یک زن معتاد رابطه غیر اخلاقی داشته و در مورد دیگر پلیس از فرد فوت شده پول سرقت کرده است.
در همین حال نشریه تایمز لندن گزارش داده است که از سال ۲۰۱۸ به این سو یک هزار و ۱۴۷ جلسه استماع برای رسیدگی به تخلفات ماموران پلیس برگزار شده که تکلیف ۵۰۲ فقره از آنها روشن نیست. از ۶۴۵ جلسه باقیمانده هم یک چهارم پشت درهای بسته برگزار شده و اطلاعات بیشتری در این زمینه موجود نیست.
اسامی و درجه بسیاری از افسران گناهکار که باید طبق قانون فاش شود، هرگز اعلام نشده و توسط این نهاد امنیتی لاپوشانی شده است. مشخصات اطلاعات افسرانی که از اداره پلیس اخراج میشوند هم به ندرت فاش شده و ظرف چند هفته از روی تارنمای پلیس حذف میشود. همانطور که حکم اخراج «وین کوزنز» قاتل سارا اورارد از تارنمای اداره پلیس حذف شد.