به گزارش روز دوشنبه ایرنا، پنجمین اجلاس مسئولان آموزش عالی جهان اسلام، توسط آیسسکو به مدت ۲ روز به میزبانی دانشگاه کامستک و مشارکت کمیسیون آموزش عالی پاکستان در شهر اسلامآباد پایتخت این کشور آغاز شد و نشست اختتامیه نیز عصر امروز با حضور وزیر توسعه و برنامه ریزی پاکستان و هیاتهای شرکت کننده، از جمله جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
«رضا صحرایی» نماینده ایران و رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور در پایان اجلاس آیسسکو طی مصاحبه با ایرنا در اسلامآباد گفت: پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در نشست افتتاحیه این نشست قرائت شد که طی آن ضمن تاکید برمرجعیت علمی و تولید علم، آمادگی کشورمان برای به اشتراک گذاشتن دانش و دستاوردهای ملی در حوزه فناوری، نوآوری و علوم نوین به کشورهای جهان اسلام اعلام شد.
وی افزود: پیام وزیر علوم کشورمان این بود که مرجعیت علم و تولید علم باعث می شود ما در جهان سربلند باشیم و ملتهای مسلمان هم در رفاه و آرامش قرار بگیرند.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت:پیشنهادهایی نیز در این اجلاس مطرح شد که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت. با توجه به نقش تاثیرگذار معلمان در انتقال دانش به نسل بعدی و آفتهای پیش روی فرهنگ اصیل کشورهای مسلمان، پیشنهاد برگزاری نخستین اجلاس مشترک معلمان موفق و سرآمد جهان اسلام در تهران ارائه شد که در صورت اجماع در آیسسکو دانشگاه فرهنگیان کشور آمادگی میزبانی این اجلاس را دارد.
وی با طرح پیشنهاد دیپلماسی نخبگانی و آمادگی ایران برای تربیت معلمان و اساتید المپیادهای علمی کشورهای مسلمان، به برگزاری نشستهای فرعی در حاشیه اجلاس آیسسکو اشاره واظهار داشت: ایران در اکثر این پنلها فعال بود و نقطه نظرات کشورمان درباره موضوعات تضمین کیفیت در آموزش عالی، مدیریت و رهبری آموزش عالی، هوش مصنوعی و آموزش مجازی و چالشهای پیش روی آن تشریح شد.
نماینده ایران گفت:موضوع مهم "فرهنگ" در این اجلاس مغفول ماند و محوریت اصلی همه نشستها بحث فناوریهای نوین بود، به همین جهت، عموم مسوولان شرکت کننده نیز از دانشگاههای فنی و مهندسی بودند. با این حال، ایران به موضوع فرهنگ اشاره کرده و نظر اعضای اجلاس را نسبت به تهدیدات پیش روی فرهنگ جهان اسلام جلب کرد.
صحرایی گفت: بحث جهانی شدن و خطر حذف خرده فرهنگها، حفظ زبان مادری و نقش آن در تقویت قوای شناختی انسانها و اینکه چند زبانه بودن یک ظرفیت خوب در جهان اسلام محسوب میشود، از بحثهای مهم ما در نشستهای دو و چندجانبه با روسای دانشگاه های کشورهای مسلمان بود.
وی افزود: اهمیت مقوله زن و خانواده نیز مطرح شد، نگاه اسلام به جایگاه زن و همچنین جایگاه خانواده به عنوان ترکیبی از والدین و فرزندان و خطرات پیش روی مفهوم خانواده، به ویژه قرائت ناصواب برخی از مکاتب جدید غربی از این مفهوم مورد بحث قرار گرفت.
رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور گفت: علاقه فراوان مردم پاکستان به مردم ایران و روابط دیرینه فرهنگی دو کشور یک ظرفیت خوبی برای رشد همکاریهای علمی، آموزشی، دانشگاهی و فرهنگی است. لذا انعکاس نقاط مثبت و قوت کشور پاکستان در داخل ایران می تواند به بهبود این تعاملات کمک کند.