جعفر قادری در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۲ به نام سال (مهار تورم و رشد تولید) اظهار داشت: چارهای نداریم که این دو شاخص را در همه حوزهها ارتقا دهیم.
وی افزود: رهبری در نامگذاری امسال اشاره کردند بیشترین مشکل در حوزه اقتصادی است، این حوزه شاخصهای مختلفی از جمله نرخ بیکاری و مهار تورم وجود دارد اگر میخواهیم مشکلات اقتصادی حل شود این شاخص را باید بهبود دهیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: رهبری در طول سالهای گذشته تأکید بر روی اشتغال و جهش تولید داشتند که امسال با نامگذاری مهار تورم و رشد تولید همه این شعارها در سالهای گذشته را خلاصه میکند.
وی با بیان اینکه منطقیترین شکل در اقتصاد درنظرگرفتن تولید و مهار تورم در کنار یکدیگر است گفت: باید این دو شاخصه را با هم ببینیم و به دنبال اجرای سیاستهایی باشیم که همزمان رونق تولید و کاهش نرخ تورم را به همراه داشته باشد.
قادری بیان داشت: سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی، سیاستهای استفاده از شرکتهای دانشبنیان برای خلأهای فنی و نوآوری، تسهیل فضای کسبوکار و کاهش ریسک تولید، تعاملات منطقهای و دیپلماسی، توجه به ظرفیتهای معادن و کشاورزی، افزایش راندمان و کارایی با چابکسازی دولت و سایر موارد به رونق تولید کمک میکند.
وی تأکید کرد: با کاهش ریسک تولید، انتظار سرمایهگذاران برآورده میشود و اقدام به سرمایهگذاری در حوزههای مختلف میکند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث تعاملات منطقهای و دیپلماسی گفت: تعاملها کمک میکند تا ظرفیتهای جدید در حوزههای مختلف ایجاد شود و با مبادلات اقتصادی در جهت توسعه اقتصادی قدم برداشت ضمن اینکه کشورمان در حوزه معدن، کشاورزی، تولید دارو و تجهیزات پزشکی دارای ظرفیتهای خوبی است.
وی عنوان کرد: امکان استفاده از ظرفیت منابع با تیم روسیه شروع شده است و تعاملات با کشورهای منطقه گسترشیافته است در همین راستا نیاز است تا در برجام هم بتوانیم مشکلات را با کشورها کم کنیم و در معادلات اقتصادی و سیاسی تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و در جهت خنثیسازی تحریمها گام برداریم.
قادری افزود: باید تحرک در حوزه اقتصادی با تأکید بر دو شاخص مهار تورم و رشد تولید صورت گیرد چرا که تورم منجر به بیثباتی در بازار اقتصادی میشود؛ ازاینرو تولیدکنندگان و بازاریان حاضر به فروش کالاها و خدمات نمیشوند.
وی رشد تولید را حذف واسطهگری اعلام کرد و گفت: در صورتی که رونق تولید بگیرد سرمایههای سرگردان و غیرمولد به سمت بازار تولید میرود بهجای اینکه به سمت بازارهای ارز، سکه، خودرو مسکن و واسطه بازی حرکت کند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید شرایط ثبات در اقتصاد ایجاد شود و آینده قابل پیشبینی باشد تا سرمایهگذاری و تولید رونق بگیرد.
وی با اشاره به اینکه بحث بیکاری شاخصهای اقتصادی را تحت شعاع قرار میدهد گفت: افزایش نرخ بیکاری نهتنها در مسائل اقتصادی تأثیر میگذارد؛ بلکه مشکلات فرهنگی و آسیبهای اجتماعی را به بار میآورد که هزینه دولت در این زمینه افزایش مییابد.
قادری خاطرنشان کرد: شرایط بیثباتی و تابآور نبودن اقتصاد، مشکلاتی را ایجاد کرده است باید از شرایط به وجود آمده در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی بهره ببریم.