به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، نوروز را با برگزاری ویژه برنامه ای و تزئین سفره هفت سین، جشن گرفت. این جشن که دیروز (سه شنبه اول فروردین) با حضور رایزن فرهنگی، جمعی از کارکنان سفارت و خانواده های آنها، اقشار مختلف جامعه ترکمنستان از جمله فارسی آموزان و والدین آنها، شخصیتهای فرهنگی و علمی ترکمنستان و نیز ایرانیان مقیم عشقآباد در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی برگزار شد.
پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید، نوید رسولی ضمن تبریک نوروز به میهمانان، هدف از برگزاری این جشن را پاسداشت ارزش های فرهنگی مشترک دو کشور دانست و گفت: نوروز در لغت به معنای روز نو و سال نو ایرانی است و در اصطلاح جشنی است که در آغاز فروردین گرفته می شود. نوروز در ادبیات فارسی به معنای جشن فروردین و گاه جشن بهار خوانده می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، نوروز را نشانه عدالت و صلح دانست و گفت، خیام نیشابوری شاعر، دانشمند و ریاضیدان معروف در رساله نوروزنامه خود می نویسد: هر که در این ایام جشن کند و به خرم بگذراند تا نوروز دیگر، عمر در شادی خواهد گذرانید. از آنجا که آیین ایرانیان بر داد و فرهنگ آنان بر دادگری استوار است، نوروز نیز نشانه ای از داد و صلح است. بر همین اساس، مجمع عمومی سازمان ملل در ۲۳ فوریه سال ۲۰۱۰ میلادی (چهارم اسفند ۱۳۸۸) نوروز را به عنوان یک مناسبت جهانی و به نام «روز بین المللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان» اعلام کرده است و همه کشورهای عضو سازمان ملل موظّفند در تقویم های رسمی خود، ۲۱ مارس برابر با اول فروردین را به عنوان نوروز ثبت کنند و در گسترش فرهنگ و مراسم آن بکوشند.
رسولی در ادامه با اشاره به نوروز به عنوان یکی از بزرگترین و کهنترین میراثهای ناملموس بشری که با مشارکت ۱۱ کشور دارای این میراث مشترک، جشن گرفته می شود. افزود: نوروز علاوه بر آن که بشارت دهنده صلح و دوستی میان اقوام و ادیان و خویشاوندان است، نقش مهمی در تبادلات فرهنگی میان مردم جهان دارد و سبب شناخت فرهنگ ها از یکدیگر و نزدیکی آنها به یکدیگر می گردد.
رسولی با اشاره به نزدیکی تاریخ، ادبیات و فرهنگ ایران و ترکمنستان، گفت: این دو کشور مشترکات فرهنگی بسیاری دارند. یکی از جشن های مشترک بین دو کشور نوروز است. اجداد و نیاکان ترکمن ها عید نوروز را نیز جشن گرفته و آن را به عنوان عید برکت، وفور و آسایش گرامی داشتهاند. مردم ترکمنستان برای نوروز غذاهای خاصی می پزند که مهم ترین و مشهورترین آنها سمنو است. پلو، نوروز کٌجه، نوروز یارمه، پِشمُه، چاپادی، چکدِرمه از دیگر غذاهای نوروز است. همچنین مردم این کشور، سفره خود را با سبزه و سمنو آراسته می کنند.
رایزن فرهنگی کشورمان در پایان ضمن آرزوی سعادت و نیک بختی برای مردم دو کشور، ابراز امیدواری کرد که در سال نو نیز با بازگشایی مرزها و با اهتمامی که دو کشور دوست و خویشاوند ایران و ترکمنستان دارند، روابط در همه عرصه ها بیش از پیش گسترش یابد و بتوانیم برنامه های مشترک فرهنگی بسیاری را با هم اجرا کنیم.
این جشن با اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و هنری، پخش کلیپ نوروز، اجرای نمایش، شعرخوانی فارسی آموزان درباره نوروز و برنامه های متنوع دیگر، اهدای جوایز و پذیرایی پایان یافت.
گفتنی است؛ فارسی آموزان رایزنی فرهنگی با برپایی سفره ای از شیرینی های ترکمنی به جشن نوروز امسال شکوه خاصی بخشیدند.