تهران- ایرنا- دولت در سال ۱۴۰۱ اقدامات مهمی از جمله اعلام اسامی بدهکاران بزرگ و بازگشایی مدارس و ادارات را به واسطه تکمیل واکسیناسیون گسترده را به سرانجام رساند.

گروه پرونده ویژه- سال ۱۴۰۱ یکی از متفاوت‌ترین سال‌های پس از انقلاب به دلیل بروز یک بحران امنیتی و پرچالش در پاییز این سال بود؛ سالی که گرچه جریان برانداز و ضدانقلاب تصور می‌کرد جمهوری اسلامی به واسطه خشونت و فشارهای اقتصادی تضعیف شده‌است؛ اما برآیند عملکرد دولت در یک سال گذشته این گزاره را تغییر داد به ویژه این‌که در آخرین روزهای زمستان هم توافق با عربستان و کشورهای نزدیک به سعودی از جمله امارات، تصور منزوی بودن ایران را درهم شکست و تصویری جدید از ایران قوی خلق کرد که در مناسبات غرب آسیا نقش محوری دارد.

اگر بخواهیم در مرور مهم‌ترین کارکردهای موثر دولت سیزدهم، برجسته‌ترین اقدامات آن را بازخوانی کنیم، در کنار گشایش‌های حوزه سیاست خارجی باید به کاهش ۱۸ درصدی تورم، رشد ۳۹ درصدی ترانزیت خارجی، رونق گرفتن ساخت مسکن، پرداخت وام بدون ضامن، بهبود وضعیت اشتغال، افزایش تولید برق، افزایش تجارت خارجی،کاهش رشد نقدینگی و موفقیت دولت در فروش نفت اشاره کرد.

همچنین اجرایی شدن طرح رتبه‌بندی معلمان بعد از ۱۱ سال، افزایش ۴۰ درصدی حقوق کارگران و افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان و همچنین افزایش ۶۰ درصدی خرید گندم از کشاورزان و مهم‌تر از همه پرداخت ماهانه ۱۵هزار میلیارد تومان به طور متوسط از بدهی‌های به جای مانده دولت قبل، از رویدادهای مهم اقتصادی دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱ است.

در ادامه این گزارش، مهم ترین اقدامات دولت سیزدهم در فروردین ۱۴۰۱ را مرور کرده‌ایم:

**حضور در مسجد جامع خرمشهر

سال گذشته مسجد جامع خرمشهر برای ضبط پیام نوروزی رئیس‌جمهور انتخاب و با همراهی اقشار مختلف مردمی همراه شد چراکه دولت مردمی هیچ‌کجا خود را از مردم جدا نمی‌دانست.

انتخاب خرمشهر قهرمان و مسجد جامع ماندگارش، حضور اقشار مختلف و اقوام فارس، لر، بختیاری، عرب و... و روایت افتخارات ۴۰ ساله ایرانیان، تجلی این مردم‌محوری در پیام نوروزی رئیس‌جمهور بود.

آیت‌الله رئیسی در پیام نوروزی ۱۴۰۱ قرن پانزدهم را قرن ایران اسلامی و عصر نقش آفرینی فعال مردم کشورمان خواند و گفت: سال جدید باید برای همه ما آغاز دور جدیدی از کار ثمربخش و پیشرفت‌آفرین باشد.

**تامین اینترنت پُرسرعت برای تمام مناطق کشور

صولت مرتضوی گفت: تامین اینترنت پُرسرعت برای تمامی مناطق کشور در دستور کار دولت قرار گرفت و عزم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به‌منظور تحقق این امر جزم شده است. وی تاکید کرده بود در این راستا دولت برای تقویت زیرساخت‌ها برنامه‌ریزی کرده است.

**عید دیدنی متفاوت

آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» دوم فروردین ماه ۱۴۰۱ با حضور در مجتمع بازتوانی جانبازان اعصاب و روان نیایش به گفت‌وگوی صمیمانه و چهره‌به‌چهره با جانبازان سرافراز بستری در این مرکز پرداخت. رئیس‌جمهور پس از شنیدن درددل‌ها و حرف‌های جانبازان اعصاب و روان، دستوراتی به «سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی» رئیس‌ بنیاد شهید و امور ایثارگران و «بهرام عین اللهی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تأمین نیازهای درمانی این جانبازان صادر کرد.

** قیمت خرید تضمینی گندم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد

نخستین جلسه هیئت دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱، سوم فروردین ماه به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور برگزار شد. وزیران به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی، قیمت خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۱ را مبلغ ۱۱۵ هزار ریال تعیین کرد که از این میزان، مبلغ ۱۰۵ هزار ریال به عنوان اصل قیمت تعیین شده و ۱۰ هزار ریال به عنوان هدیه تحویل در نظر گرفته شد.

** آزادسازی سواحل چگونه اجرایی شد؟

ماموریت ویژه رییس‌جمهور به معاون اجرایی و رییس دفتر بازرسی و نماینده ویژه رییس‌جمهور در امر مبارزه با فساد و اعطای اختیار ویژه به آنها در مبارزه با ویژه‌خواری سواحل شمال کشور، افق نتیجه‌بخش بودن این دستور و بازگشت حق مردم را روشن‌تر کرد.

سواحل ایران به ویژه در شمال کشور با وجود آنکه قانونی و شرعی در زیرمجموعه منابع ملی و انفال دسته‌بندی می شوند و به تمام مردم کشور تعلق دارند اما تبعیض نهادینه‌شده سال‌هاست بسیاری از مردم را از دسترسی مستقیم به تمام این سواحل محروم ساخته و آنها را در اختیار گروهی از ویژه‌خواران و نهادها و سازمان‌های متنفذ قرار داده است.

در سفر رییس‌جمهور به استان گیلان یکی از برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه، سواحلی بود که گروه‌هایی خاص آن را تصرف و امکان استفاده مردم از امکانات طبیعی را سلب کرده بودند.

قانون مصوب آزادسازی سواحل در سال ۸۶، حریم دریا را ۶۰ متر تعیین کرده و بر همین اساس هیچ گروه، سازمان یا شخصی حق ندارد در فاصله ۶۰ متری از دریا تصرفی داشته باشد اما آمارها نشان می‌دهد بیش از یک هزار هکتار از سواحل شمال ایران در تصرف غیرقانونی قرار دارد و این موضوع تبعیض آمیز در سفر به گیلان مورد توجه رییس‌جمهور قرار گرفت. دستور آیت‌الله رییسی در این زمینه قاطع بود؛ هیچ دستگاه دولتی حق ندارد ساحلی که باید در اختیار عموم مردم باشد و اشغال کند؛ باید به آن میزانی که قانون در نظرگرفته، عقب‌نشینی را انجام دهد.

** تسهیل فرایند کسب‌وکار

رفع معطلی دریافت مجوز کسب‌وکار برای کارآفرینان از دغدغه‌های رئیس‌جمهور بود که از زمان سکانداری دستگاه قضا بر اجرای همه‌جانبه و دقیق اصل ۴۴ قانون اساسی که ۱۳ سال است همچنان خاک می‌خورد، تأکید داشته و آن را مهم‌ترین عنصر در «مردمی‌سازی اقتصاد» می‌داند اما دولت سیزدهم در مردمی‌سازی اقتصاد گام بلندی برای اجرای قانون برداشت.

ابلاغ تأیید مجوزها و اتصال مراجع صدور مجوز به درگاه ملی مجوزهای وزارت اقتصاد لازم الاجرا شد و از اقدامات‌ مهم در تسهیل‌ فرایند کسب‌وکار است‌ که پرهیز از آن مصداق تخلف از قانون است.

سخنگوی دولت هم در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در توضیح توییت ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ خود مبنی بر اینکه سرعت صدور مجوز مشاغل از ۲۸ بهمن تا ۲۵ اسفند نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ برابر شده، اعلام کرد «۸۶ هزار و ۲۸۰ درخواست مجوز مشاغل خانگی در این مدت ثبت شده که از این تعداد مجوز ۷۴هزار و ۵۸۰ مشاغل (معادل ۸۶ درصد) صادر شده در حالی‌ که مجوزهای صادره در بازه‌ی مشابه سال ۱۴۰۰ معادل ۲۵۵۴ مورد بوده است.

**فرمان بنیادی رییس جمهور برای محرومیت زدایی بشاگرد

استاندار هرمزگان گفت: ۲۲ فرمان بنیادی رییس جمهور برای محرومیت زدایی و توسعه و تحول شهرستان بشاگرد همزمان با سال ۱۴۰۱ آغاز شد.

مهدی دوستی در نشست جزییات مصوبه های جلسه کارگروه محرومیت زدایی گفت: طرح‌های پیشرفت و توسعه منطقه محروم بشاگرد در زمینه‌های راه‌سازی، آبرسانی، بهداشت و درمان، اشتغالزایی و طرح‌های اقتصادی همزمان با آغاز سال نو و تاکید و دستور رییس جمهور تصویب شد.

**تقلیل ارزش راهبردی تحریم‌ها

مهمترین دستاورد عملکرد دولت ناظر به مذاکرات رفع تحریم تقلیل ارزش راهبردی تحریم‌ها بود و دولت رئیسی به واسطه استراتژی خنثی‌سازی تحریم‌ها و بی‌توجهی به فشارها و اداره کشور با فرض وجود تحریم، ارزش راهبردی تحریم‌ها برای طرف مقابل را به شدت تقلیل داد.

دولت مردمی در این چارچوب شروع به ایجاد تحول شناختی و تغییر نگرش‌ها با اقدامات جدید خود کرد. توجه به بخش‌های پیشران اقتصادی و گره نزدن مشکلات اقتصادی به رفع تحریم ها از جمله آنها بود و دولت سیزدهم هم بلافاصله بعد از روی کار آمدن با یک تغییر ریل محسوس نسبت به گذشته راه جدیدی را در پیش گرفت.

**همسایگان، کانون تمرکز دیپلماسی دولت سیزدهم

در سال ۱۴۰۱ هم در ادامه سیاست همسایه محوری دولت آیت الله رئیسی، شرق و غرب آسیا از حاشیه غرب خارج شدند و به متن و کانون تمرکز سیاست خارجی ایران بازگشتند، تهران با همسایگان همراه، همراه‌تر و با آنانکه تنشی تجربه کرده بود در مسیر رفع سوتفاهم گام برداشت تا آغازی برای پایان دادن به ایران‌هراسی‌های رژیم صهیونیستی در منطقه باشد.

**تصمیم دستمزدی دولت و امید عدالت برای کارگران

افزایش پنجاه و هفت درصدی حداقل حقوق کارگران، پس از سه دهه تعلل از سوی دولت سیزدهم امیدها برای برقراری توازن میان دخل و خرج این قشر را افزایش داد.

شورای تعیین دستمزد کارگران، نوزدهم اسفند سال ۱۴۰۰ و در ایام تعیین دستمزد، با حمایت دولت یکی از سخت‌ترین و در عین حال اثرگذارترین تصمیمات دو دهه اخیر در حوزه تعیین حقوق کارگران را گرفت و مصوب کرد حقوق کارگران در سال ۱۴۰۱ با ۵۷.۴ درصد افزایش، به پایه چهار میلیون و ۱۷۹ هزار تومان برسد که با محاسبه مبلغ حق مسکن، بن خواربار و حق اولاد، به بیش از ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

تفاوت نرخ سبد معیشت کارگران و اقشار کم‌درآمد جامعه با میزان دستمزد آنها، شرایط دشوار اقتصادی را برای این گروه دشوارتر کرده بود و احساس تبعیض را میان آنها بیشتر از گذشته. دولت در مسیر رفع این ساختار راهی را آغاز کرده که نخستین نشانه آن حمایت از افزایش پلکانی دستمزد کارگران است. مبنا قرار گرفتن «نفع کارگر» در تعیین حدقل دستمزد و افزایش بیش از ۵۰ درصدی آن، اقدام جسورانه دولت در حمایت از کارگرانی‌ست که زندگی و معیشت‌شان مدت‌هاست به‌خاطر ناترازی دستمزد و تورم به سختی می‌گذرد؛ موضوعی که نه با عدالت و نه با نگاه رئیس دولت سیزدهم سازگار است.

**آغاز حضوری شدن مدارس از ۱۴ فروردین ۱۴۰۱

به دنبال تکمیل موج واکسیناسیون توسط دولت سیزدهم پس از دوسال تمام مدارس و دانشگاه‌های کشور به صورت حضوری فعالیت خود را آغاز کردند و ساعات کار ادارات نیز به پیش از آغاز کرونا بازگشت.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در نخستین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در سال ۱۴۰۱ ضمن تشکر از همراهی مردم و تلاش کادر درمانی و بهداشتی و تمام کسانی که در کاهش شیوع ویروس کرونا نقش‌آفرینی کردند، تأکید کرد: براساس گزارش ارایه شده در ستاد ملی کرونا تاکنون حدود ۱۵۰ میلیون دز واکسن در کشور تزریق شده که کار بزرگی است، اما دریافت دز سوم واکسن همچنان باید مورد تأکید قرار گیرد.

**دولت سیزدهم و احیای نهاد جهاد و سازندگی

«جهاد سازندگی»، نهاد سربلند مشکلات ابتدای انقلاب و سال‌های سازندگی بود و دولت سیزدهم در سال نخست کاری خود احیای محتوایی آن را در دستور کار قرار داد تا بخشی از عدالت وعده داده شده خود را در قالب آن اجرایی کند، بی‌آنکه معطل هزارتوی بوروکراسی بماند و این روند در سال ۱۴۰۱ هم ادامه داشت.

**استمرار اقدامات حمایتی دولت برای رفع فقر مطلق

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در جلسه کارگروه رفع فقر مطلق بر استمرار اقدامات حمایتی دولت برای رفع فقر مطلق تاکید کرد.جلسه کارگروه رفع فقر مطلق به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی و با حضور رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)، معاون اول رئیس جمهور، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد. در این جلسه رئیس جمهور گفت: وجود فقر مطلق بر اساس معنای عرفی آن موجب رنجش خاطر و ایجاد مسوولیت سنگین برای دولتمردان است. رئیسی افزود: با توجه به ظرفیت‌های موجود کشور می‌توان با بسیج امکانات و برنامه‌ریزی منسجم و هماهنگ اقداماتی انجام داد که در سال جاری در کشور فقر مطلق وجود نداشته باشد. در این جلسه تصمیماتی در جهت استمرار اقدامات دولت در زمینه تامین نیازمندی‌های ضروری جامعه هدف اتخاذ و مقرر شد کمیته امداد امام خمینی(ره) نسبت به شناسایی و اقدامات حمایتی در خصوص این قبیل افراد انجام دهد.

** ارائه گزارش عملکرد اقتصادی دولت به مردم

رئیس جمهور ارائه گزارش عملکرد اقتصادی دولت به مردم را امری ضروری دانست و بر نظارت بر بازار و کنترل قیمت‌ها به ویژه در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان تاکید کرد.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی ۷ فرودین در جلسه هیأت دولت با بیان اینکه مدیریت اقتضا می‌کند همه اجزای سازمان اداری همراه و همدل باشند، گفت: تحرک دولت نباید منحصر به تحرک وزرا و معاونانشان شود.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، ارائه گزارش عملکرد اقتصادی دولت را امری ضروری دانست و اظهار داشت: شبهات باعث ایجاد گره ذهنی برای مردم می‌شود و اگر به موقع به شبهه‌ای پاسخ داده نشود، گره‌های ذهنی افزایش یافته و تبدیل به مسأله می‌شود.

**تسریع در تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر پردیس

رئیس‌جمهور در بازدید از طرح‌های مسکن مهر پردیس به وزارت راه‌وشهرسازی و سایر دستگاه‌های مرتبط دستور داد در اقدامی جهادی، عقب‌افتادگی‌ها در تکمیل واحدهای مسکن مهر را سریع جبران و زمینه تحویل واحدهای باقیمانده را به متقاضیان فراهم کنند.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی فروردین پارسال با حضور در محل فاز ۹ شهر جدید پردیس، در گفت‌وگوی رودررو با ساکنان منطقه، مردم محلی و متقاضیان مسکن مهر و همچنین گزارش وزیر راه و شهرسازی و مسئولان شرکت عمران پردیس، در جریان مشکلات واحدهای مسکن مهر در پردیس قرار گرفت.

**توسعه کمی و کیفی شرکت‌های دانش بنیان

رئیس جمهور فروردین ۱۴۰۱ با حضور در شهرستان پردیس ضمن بازدید از بخش‌های مختلف پارک علم و فناوری پردیس، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را جزء اولویت‌های کشور در مسیر رشد و آبادانی دانست و بر توسعه کمی و کیفی این مجموعه تاکید کرد. آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی با حضور در شهرستان پردیس ضمن بازدید از بخشهای مختلف پارک علم و فناوری پردیس، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را جزء اولویت‌های کشور در مسیر رشد و آبادانی دانست و بر توسعه کمی و کیفی این مجموعه تاکید کرد.

**اعتراض هیات دولت به حواشی تلخ فوتبال ایران و لبنان

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری پس از ارائه گزارشی مبنی بر حواشی پیش آمده در جریان مسابقه فوتبال ایران و لبنان در ورزشگاه امام رضا(ع) مشهد مقدس، به وزیر کشور ماموریت داد همه جوانب حواشی ایجاد شده را بطور دقیق مورد بررسی قرار داده و اقدامات لازم را در این زمینه بکار بگیرد.

سخنگوی و رئیس شورای اطلاع رسانی دولت هم گفت: حاشیه‌های تلخ مسابقه تیم ملی فوتبال کشورمان با لبنان مورد اعتراض اعضای دولت قرار گرفت.

بهادری جهرمی افزود: با دستور رئیس‌جمهور، وزیر کشور مسئول پیگیری و ارائه گزارش شد.

اتفاق مهمی که در خصوص بازی ایران و لبنان رخ داد برگزاری آن در شهری غیر از تهران بود. مشهد در شرایطی به عنوان میزبان دیدار ایران و لبنان انتخاب شد که انتظار می‌رفت بتواند میزبان شایسته‌ای برای این بازی باشد؛ به خصوص اینکه رئیس هیات فوتبال استان خراسان رضوی عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال نیز است؛ اما در بازی یاد شده برخی ناهماهنگی موجب بروز انتقاداتی از سوی محافل ورزشی گردید.

وزیر کشور هم گفته بود: با کسانی که در بازی تیم ملی فوتبال ایران با لبنان مرتکب تخلف شدند با جدیت برخورد می شود.

**شرکت گازی فرانسوی محکوم به پرداخت ۱.۵ میلیون دلار به ایران شد

سخنگوی دولت از محکومیت ۱.۵ میلیون دلاری یک شرکت فرانسوی به نفع ایران در دیوان بین‌المللی داوری خبر داد.

علی بهادری جهرمی نوشت: دیوان بین المللی داوری ضمن رد ادعای ۳۷ میلیون دلاری شرکت گازی فرانسوی این شرکت را به پرداخت یک و نیم میلیون دلار به نفع ایران محکوم کرد. سخنگوی دولت افزود: پیگیری یک وکیل ایرانی در به ثمر نشاندن داوری این پرونده، نشان از ضرورت تقویت نقش جامعه حقوقی داخلی در مراجع علمی بین المللی جهت احقاق حقوق ملت ایران دارد.

**تشکیل کارگروه مشترک بررسی مشکلات هنرمندان

رئیس جمهور ۲۶ فروردین میزبان دورهمی هنرمندان و پیشکسوتان عرصه سینما، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی با سلایق و طیف‌های مختلف بود.

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در نشست صمیمی با جمعی از هنرمندان کشورمان، آثار غنی هنری در سراسر کشور را نشانگر تمدن بزرگ ایرانی- اسلامی دانست و اظهار داشت: این آثار هنری تمدن‌ساز، جلوه‌هایی از خلاقیت، نوآوری و اندیشه مردان و زنانی است که در طول تاریخ در این سرزمین زیسته‌اند و امروز وظیفه داریم آنها را به بهترین شکل به نسل‌های آینده معرفی کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت حمایت از هنرمندان به ویژه پیشکسوتان، گفت: هنرمندان با انبوه مشکلات مغفول مانده‌ای مواجه هستند که برای غلبه بر آنها لازم است کارگروه مشترکی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالان عرصه هنر تشکیل شود.

**ارائه لایحه مقابله با تحریم‌ها

معاونت حقوقی رییس جمهور پیش‌نویس «لایحه مقابله با تحریم‌ها» را برای بررسی و تصویب در هیات وزیران به دولت ارائه کرد.

در راستای مقابله با تحریم‌های ظالمانه بین‌المللی و خارجی علیه کشور و حمایت از قربانیان این تحریم‌ها و کاهش آثار آنها بر جامعه، معاونت حقوقی رییس جمهور پیش‌نویس «لایحه مقابله با تحریم‌ها» را برای بررسی و تصویب در هیات وزیران، به دولت ارایه کرد.

**ادامه اجرای طرح خرید شفاف با مصوبه ستاد تنظیم بازار

برخی منتقدان بازگشت قیمت مصرف‌کننده بر روی کالا را شکست طرح خرید شفاف عنوان می‌کنند، این در حالیست که مصوبه ستاد تنظیم بازار با هدف کنترل بازار بوده و تا زمان نهادینه‌شدن آن، قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده با هم بر روی کالا درج خواهد شد.

در جلسه ستاد تنظیم بازار به ریاست معاون اول رییس جمهوری مقرر شد تا علاوه بر قیمت تولیدکننده که چند هفته‌ای است بر روی کالاهای تولیدی درج می‌شود، قیمت مصرف‌کننده هم همچنان بر روی کالا وجود داشته باشد.

**۴۰۰ واحد در مناطق زلزله‌زده اندیکا ساخته شد

در فرودین ۱۴۰۱ساخت بیش از ۴۰۰ واحد از مجموع ۹۸۰ واحد خسارت دیده در مناطق زلزله‌زده شهرستان اندیکا به پایان رسید و تا خرداد بخش مهمی از بازسازی در این مناطق زلزله زده به پایان رسید.

** مأموریت رئیس‌جمهور به وزارت اطلاعات برای تعقیب عوامل حادثه حرم رضوی

رئیس‌جمهور در پیامی ضمن محکوم کردن حادثه خونبار در حرم مطهر امام رضا (ع)، وزارت اطلاعات را مأمور کرد تا با همکاری همه نهادهای مرتبط به سرعت عاملان شهادت روحانی جهادگر مشهدی را شناسایی کرده و تحت تعقیب قرار دهند.

یک فرد تکفیری از اتباع بیگانه (سه‌شنبه ۱۶ فروردین) در صحن پیامبر اعظم حرم مطهر رضوی (ع) با چاقو به سه روحانی که از فعالان و ساکنان شهرک شهید رجایی منطقه قلعه در حاشیه شهر مشهد بودند حمله کرد که در جریان این سوء‌قصد حجت‌الاسلام والمسلمین اصلانی به شهادت رسید و حجج‌ اسلام پاکدامن و دارایی مجروح و راهی بیمارستان شدند.

**واکنش رئیسی به خبرسازی درباره هزینه سفر به کرج

انتشار نامه جعلی پیش از سفر آیت‌الله رئیسی به استان البرز که به دروغ‌پردازی علیه دولت و ادعای هزینه ۸۰۰ میلیون تومانی سفر رئیس جمهوری و هیأت همراه به کرج پرداخته بود، بازتاب گسترده‌ای در محافل رسانه ای کشور به همراه داشت به طوری که شخص ایشان نیز در جلسه شورای اداری استان البرز بدان اشاره‌ای داشت.

رئیس جمهوری در واکنش به خبرسازی درباره هزینه سفر به کرج گفت: ما که با مترو آمدیم و افطار هم مهمان دانشجویان بودیم؛ نکند به نام ما و به کام دیگران شود!

**اعلام اسامی بدهکاران بزرگ

بانک ملی ایران بانک ملی به عنوان بزرگترین بانک کشور در راستای اجرای دستور رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد، اسامی بدهکاران بزرگ خود را منتشر کرد.

«آیت الله رئیسی» رئیس جمهوری در دیداری که با مدیران عامل بانک‌ها داشتند به صراحت اعلام کردند که بانک‌ها باید بر بدحساب‌ها سخت بگیرند و اسامی این بدهکاران بانکی منتشر شود.سخنگوی دولت اعلام اسامی بدهکاران بانک ملی را اجرایی شدن یکی دیگر از وعده‌های رئیس جمهور برشمرد.

«سید احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی ۲۳ آبان ماه سال گذشته از بانک مرکزی درخواست کرد تا بانک‌ها و موسسات اعتباری هر سه ماه یک بار لیست ابربدهکاران بانکی خود را منتشر کند.