دمشق – ایرنا – مراسم جشن نوروز سال ۱۴۰۲، شامگاه چهارشنبه با حضور کارگزاران نظام در محل هتل شرایتون دمشق به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه برگزار شد.

به گزارش دفتر منطقه ای ایرنا در دمشق، در این مراسم که با تلاوتی چند از آیات قران کریم و پس از آن با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد، دکتر "مهدی" سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه طی سخنانی ضمن خیر مقدم و تبریک سال نو به مدعوین گفت: تقارن نوروز امسال با ماه مبارک رمضان که ماه نزول قرآن است، سالی پراز خیر و برکت را برای ما نوید می دهد.

وی با اشاره به اهمیت عید نوروز در ایران افزود: سمبل های نوروز و رازهای نفهته و بار معنایی که با خود حمل می کند برای ما اهمیت زیادی دارد.

سبحانی با بیان اینکه سال گذشته سالی سخت بود که آن را پشت سر گذاشتیم، اظهار داشت: در طی سال های پس ازپیروزی انقلاب اسلامی کشور ما با انواع حمله ها و حیله ها از سوی دشمن روبرو بوده است، ولی سال گذشته با توطئه پیچیده ای روبرو شدیم که با موفقیت آن را پشت سرگذاشتیم.

وی یکی از معانی نوروز را عبور از سختی ها دانست و بیان داشت: نوروز علاوه بر اینکه به معنای پایان زمستان است، یکی از رموز آن به پایان رسیدن سختی ها می باشد، ضمن اینکه در نوروز زایش دوباره طبیعت را شاهد هستیم.

وی از دیگر رموز نوروز را، "تغییر"عنوان کرد و افزود: نوروز به ما نشان می دهد که روزگار به صورت مرتب تغییر می کند.

حجت الاسلام و المسلمین "حمید صفارهرندی" نماینده مقام معظم رهبری در سوریه نیز که دومین سخنران این مراسم جشن بود، طی سخنانی با بیان اینکه در گذشته ها و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی یک رویکرد در کشور شکل گرفته بود، بیان داشت: این رویکرد به خصوص از زمان پهلوی اول قوت گرفت که همان باستان گرایی بود.

وی با اشاره به اینکه این رویکرد یک گرایش ملی نبود، بلکه یک نسخه وارداتی برای مقابله با دین بود، افزود: به باستان گرایی در بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله کشورهای عربی عمل شد، به طوریکه هنوز هم در برخی از کشورها همچون مصر برای مقابله با دین به طور پررنگ پرداخته می شود.

وی تصریح کرد: ولی ما اگر نوروز را گرامی می داریم با یک نگاه منفتح که اسلام به ما آموخته است می باشد، زیرا اهل بیت (ع) در خصوص نوروز عبارت «یا مقلب القلوب و الابصار و ...» را به کار برده اند که بعضی از محققان درصدد هستند تا این روایت را ضعیف کنند، ولی در ایران اسلامی از سنت های خوب اهل بیت (ع) استقبال شده و می شود.

صفارهرندی ادامه د اد: زمان جاهلیت همانطور که به شدت تقبیح می شود، ولی در همان زمان سنت هایی بوده که ناپسند هم نبوده است و آنچه که از زمان جاهلیت به عنوان خصائص اخلاقی مورد پسند است در زمان پس از اسلام نیز پسندیده است که به طور مثال اگر سخاوتی در زمان جاهلیت بوده پس از آن دوران نیز نیکو به شمار می رود و اگر حق گرایی در زمان جاهلیت مقبول بوده در زمان اسلام نیز کسی آن را تخطئه نمی کند.

وی با بیان اینکه اسلام به نوروز که جشن بهار طبیعت می باشد، رنگ دینی داده، اضافه کرد: در اسلام با قرآن و دعا به استقبال سال نو می روند، ضمن اینکه ایرانیان باید به گذشته های شایسته خود افتخار کنند.

وی با بیان این که ایرانیان در زمان صدر اسلام از نخستین ملت هایی بودند که به اسلام گرویدند، تصریح کرد: ایرانیان در دوران صدر اسلام حق گرا بودند، که اگر نبودند، لشکر نه چندان قوی مسلمانان توان شکست مقاومت ایران را نداشت و این دل های مردم (ایرانَ) بود که به واسطه پیام پیامبراکرم (ص) فتح شده بود، قبل از اینکه لشکر مسلمانان به پشت مرزها برسد.

نماینده ولی فقیه در سوریه در ادامه با اشاره به سخنرانی روز گذشته امام خامنه ای در حرم مطهر امام رضا (ع) درمشهد مقدس، تصریح کرد: ایشان در پاسخ به یاوه گویی و حرف های تهی و سبک برخی از افراد در قبال اینکه سخنانشان تکراری است، فرمودند که این سخنان تکراری نیست، بلکه بیان مقاومتی است که مقاومت مکرر، مستمر و دعوت به مقاومت است.

وی افزود: مقام معظم رهبری استقامت را به ما آموختند و همواره به ما گوشزد می کنند که باید پایدار باشید، پیامی که جبهه مقاومت به خوبی آن را درک کرده و از نعمت های آن بهره مند می شود.

صفار هرندی در خاتمه گفت: این وعده خداوند است و خدای تعالی این وعده ثمربخش بودن مقاومت را برای ما محقق کرده است.

نوازندگی سنتی گروه سوری یکی دیگر از برنامه های این جشن بود که مورد استقبال مدعوین قرار گرفت.