به گزارش ایرنا، فصل بهار که بیدار شدن طبیعت از خواب زمستانی است درسال ۱۴۰۱ در دومین روز از آغاز خود با اتفاق میمون و مبارکی یعنی آغاز ماه رمضان همراه شد.
ماهی که در آن شکوفایی و بهار دلها رقم می خورد و در کنار نو شدن طبیعت، رستاخیزی نو در دل و جان ها با ماه میهمانی خدا بر پا می شود تا انسان خود را مانند طبیعت سرسبز به پاکی برساند .
پس از خانه تکانی منازل برای استقبال از بهار طبیعت، اینک در دومین روز از همین بهار سرسبز وارد بهاری شدیم که درآن خانه تکانی دلها از بدیها و کینه توزی انجام می شود و این تقارن درس های عبرت آموزی دارد که انسان را هرچه بیشتر در مسیر خودساختگی و انسانیت قرار می دهد .
ماه ضیافت الهی نیز مانند فصل بهار با آیین ها و سنت های حسنه ای همراه است که رنگ و لعاب نوعدوستی درآن پر رنگ بوده و درس های آموزنده این ماه مبارک مانند فصل بهار در اصل در کمک به هم نوع خلاصه می شود.
بنابراین ماه رمضان برای مسلمانان تنها یک آیین مذهبی ویژه نبوده بلکه یک فرهنگ نهادینه شده است که مردم هر منطقه از ایران اسلامی آداب و رسوم خاص خود را دارند اما در یک آیین آن هم کمک به هم نوع مشترک هستند .
استان البرز نیز در این ما، همراه با سایر استان ها در کنار آیین هایی مانند پختن نذری، افطاری در مساجد ، برپایی محافل انس و قرائت قرآن در طرح های ویژه نوع دوستی و کمک های مومنانه به هم نوعان سهیم است و مردم در این طرح ها از طریق نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی (ره) مشارکت دارند .
فعالیت ۴۲۰ مرکز نیکوکاری در البرز برای کمک های مومنانه
اما هستند نهاد ها و سمن های نیکوکاری تحت نظارت این نهادهای حمایتی که در محلات مختلف استان البرز مستقر شده و با شناسایی پنهانی نیازمندان ضمن حفظ آبروی آنان در تلاش هستند تا این افراد نیز از برکات ماه رمضان و کمک های نوع دوستانه بهره مند شوند.
در این زمینه معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان البرز گفت: ۴۲۰ مرکز نیکوکاری استان آماده دریافت کمک های مردمی به نیازمندان در راستای طرح های کمک مومنانه ماه مبارک رمضان شدند.
امید نجفی فرد با بیان اینکه پنج طرح برای جمع آوری این نوع کمک ها در استان البرز پیش بینی شده است، افزود: در طرح نخست کمک های مردمی در مساجد و ادارات برای نیازمندان جمع آوری کمک های می شود.
وی ادامه داد: در طرح دوم مردم از طریق کد دستوری #۰۲۶*۸۸۷۷* و با تلفن همراه می توانند به صورت الکترونیکی به نیازمندان کمک کنند.
نجفی فرد یادآور شد: در اجرای طرح اکرام ایتام که در بخش سوم دریافت کمک های مردمی جای می گیرد حامیان جدیدی برای ۶ هزار و ۲۰۰ تن از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست با هدف حمایت های مالی و معنوی پیش بینی شده است .
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان البرز گفت: طرح چهارم جمع آوری کمک های مومنانه از طریق سرشماره ۳۰۰۰۳۳۳۳ است که درآن پس از گرفتن پیش شماره البرز ۰۲۶ گزینه های کمک های مردمی اعلام خواهد شد .
وی یاد آورشد: در نیمه ماه رمضان نیز با توجه به ولادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) برنامه های افطاری با هماهنگی مساجد و حسینیه ها در محلات کم برخوردار برای ایتام و نیازمندان خواهیم داشت.
نجفی فرد گفت: در طرح پنجم با ایجاد پایگاه های جمع آوری کمک های مردمی درسطح شهر کمک های نقدی و غیرنقدی جمع آوری شده و همچنین در کد دستوری #۰۲۶*۸۸۷۷* گزینه ای برای این مهم نیز پیش بینی شده است .
ماه مبارک رمضان سالگرد مواظبتهای معنوی
امامجمعه کرج نیز گفت: ماه مبارک رمضان سالگرد کسانی است که مواظبتهای معنوی دارند و گذشته را بررسی و حسابرسی میکنند که چه عملکردی داشتند و برای سال آینده برنامههای معنوی خود را تنظیم میکنند و این ۲ برنامهریزی امسال قرین هم شدند.
آیتالله سید محمد مهدی حسینی همدانی بابیان اینکه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را تشبیه به بهار کردند، گفت: همانطور که وارد فصل بهار میشویم و ماه رمضان که بهار قرآن است را هم درک میکنیم، خوب است توجه جدی ما به بهار انسانها یعنی ربیع الانام حضرت ولیعصر ارواحنا فداه باشد.
وی در ادامه با طرح این پرسش که در بهار چه اتفاقی میافتد، افزود: بهار حیاتِ دوباره ، زندگیِ جدید است، شکفتن، نشاط، طراوت و سرزندگی ، امید به آینده است و در یک کلمه، بهار نیاز بشر و وجود ولیعصر ارواحنا فداه این بهار انسانها نیاز بشر است.
نماینده ولیفقیه در استان البرز بابیان اینکه در بهار طبیعت و بهار قرآن توجهمان به مبیّن قرآن و قرآن ناطق امام عصر باشد، گفت: چون قرآن در شبِ قدرِ ماه مبارک رمضان بر قلب ولی خدا عرضه میشود، و این کتاب هدایت بشر، توسط قرآن ناطق، انسانها را دستگیری و هدایت میکند.
آیتالله حسینی همدانی با تاکید بر اینکه ماه مبارک رمضان ماه دعا یعنی بهار دعاست، گفت: اتفاقا یکی از مهمترین دعاهای این ماه، دعای افتتاح است که حضرت ولیعصر به نائب دوم خودشان تعلیم فرمودند و این را هم باید بدانید که دعاها و اعمال صالحه و عبادی ما به برکت اهلبیت و بهخصوص حضرت ولیعصر (عج) موردقبول واقع میشود.
رمضان را ماه عملیات فرهنگی و معنوی قرار دهید
رییس شورای فرهنگ عمومی استان البرز با تاکید بر اینکه ماه رمضان را دوستان فرهنگی ماه عملیات فرهنگی و معنوی قرار دهند و با برنامه ریزی اموری را در خانواده و در محلات اجرا کنند، گفت: محله را آباد و ماه مبارک رمضان را ماه رویش کنید. همانطور که فصل، نو میشود؛ در ماه رمضان انسان باید رشد کند. فطرت انسان شکوفا میشود. روز عید فطر برمیگردیم به فطرت خودمان که برای همین به آن عید فطر گفتند. در طول ماه باید این کار انجام بگیرد.
آیتالله حسینی همدانی در ادامه تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان انجام صلهرحم، نیکی به پدر و مادر،. مهربانی با همسایگان، تکریم دختران خانه بهعنوان عوامل جلب برکت، بخشش، ارزانفروشی ، تکریم نانوایان و کسبه مؤمن، تجلیل از معلمان رسیدگی و دیدار از سالمندان محله، عیادت از بیماران و امربهمعروف و نهیازمنکر فراموش نشود.
وی افزود: نیمه رمضان و ولادت کریم اهلبیت و دهم رمضان و وفات حضرت خدیجه را اهمیت بدهید.
امام جمعه کرج اظهار کرد: تکریم از نیروی انتظامی محل، خانواده شهدا و رسیدگی به مستمندان، تشویق روزه اولیها و اطعام و افطاری ساده داشته و مهربانی با اهل خانه جدی گرفته شود.
نام بهار و رویش دوباره طبیعت پس از گذراندن یک فصل سرد همان مقدار که در روح و جسم انسان اثر میگذارد باید در رفتارها نیز قابل مشاهده باشد.
اینک که بهار قرآن و ماه رحمت در امتداد فصل بهار آمده است، بیایید تا ما هم در موسم نوروز و همراه با تحول طبیعت، در تحول درون و اصلاح امورمان بکوشیم.
در این بهترین ساعات و نیکوترین ایام؛ از آفریننده جان ها و روان ها خواستاریم که تحول به بهترین حال و احوال را در مسیر سازندگی و شادابی برای همگان جاری کند .