به گزارش ایرنا، رویترز امروز (پنجشنبه) با اعلام این خبر اضافه کرد که احیای روابط ریاض و دمشق مهمترین تحول در اقدامات کشورهای عربی برای عادیسازی روابط با دولت سوریه خواهد بود که پس از آغاز جنگ داخلی این کشور در سال ۲۰۱۱ توسط بسیاری از کشورهای غربی و عربی قطع و دمشق از سوی این کشورها تحریم شد.
یک منبع آگاه به رویترز گفت: «حسام لوقا» رئیس بخش اطلاعات سوریه به مدت چند روز به عربستان سعودی سفر کرد و طی گفت و گو با مقامات سعودی برای بازگشایی سفارتهای دو کشور با آنها به توافق رسید.
این خبرگزاری هویت این منابع را به دلیل حساسیت موضوع فاش نکرد و در عین حال اشاره کرد که دفتر رسانهای دولت و وزارت خارجه عربستان و دولت سوریه به درخواستها برای اظهار نظر پیرامون این موضوع پاسخ ندادند.
این در حالی است که چند روز پیش در راستای اقدامات آینده برای احیای روابط بین دو کشور درباره برقراری اولین تماس سیاسی در ریاض بین مقامات سوریه و عربستان سخن به میان آمد.
در این پیوند، منابع محلی در گفت و گو با روزنامه الوطن سوریه آنچه که توسط یک روزنامه کویتی مبنی بر سفر محرمانه سرلشکر «ماهر الاسد» به ریاض پایتخت عربستان منتشر شده را تکذیب و تاکید کردند که این خبر بیاساس است و منعکس کننده الگوی شتابزده و شایعاتی است که برخی رسانهها بر اساس آن عمل میکنند.
پیشتر منابع روز یکشنبه گذشته به خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» گفتند که عربستان سعودی قصد دارد به زودی کنسولگری خود را در دمشق، پایتخت سوریه بازگشایی کند.
این منابع گفتند که میانجیگری روسیه و امارات منجر به غلبه بر موانع پیش روی این دو کشور عربی شده است در حالی که گفته میشود کنسولگری عربستان در دمشق پس از عید فطر بازگشایی میشود.
«بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نیز در جریان سفر اخیر خود به مسکو در مصاحبه با شبکه «روسیه الیوم» به صراحت اعلام کرده بود که سوریه دیگر عرصهای برای درگیری بین عربستان و ایران همانطور که در برخی مراحل و با این وضعیت و از سوی برخی طرفها وجود داشت، نیست.
وی با اشاره به اینکه سیاست خارجی عربستان در قبال سوریه طی چند سال گذشته مسیر دیگری را در پیش گرفته است و ریاض نه در امور داخلی سوریه دخالت و نه از هیچ یک از گروهها حمایت کرده است.