«امید یوسفی» روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این مهلت از ابتدای اسفند پارسال تا پایان خرداد امسال برای حل مشکلات باغ وحش ارومیه تعیین و اعلام شده است.
وی اظهار کرد: در صورت بی توجهی مالک باغ وحش به موارد اعلام شده از سوی محیط زیست برخورد جدی با این موضوع شده و پرونده جهت بررسی به مراجع قضایی ارجاع داده خواهد شد.
یوسفی با بیان اینکه تاکنون تذکرها و پیشنهادهای بسیاری به مالک باغ وحش ارومیه در زمینه رعایت برخی استانداردهای لازم ارایه شده است، گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی مجوز بهره برداری به این مکان نداده و تا انجام تغییرهای مد نظر در این مکان این موضوع منتفی است.
رییس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به اینکه این باغ وحش در سطح متوسط از نظر تعداد حیات وحش در حال نگهداری و یا استانداردهای موجود قرار دارد، افزود: هدف اصلی و اولویت اول ما بهینه سازی و مناسب سازی مکان برای نگهداری وحوش و همچنین استفاده بازدید کنندگان است که پیش نیاز آن رعایت بیشتر استانداردهای بهداشتی و ارتقای کیفی مکانهای نگهداری حیوانات است.
وی با بیان اینکه چندین مورد مراجعه و اعلام آمادگی افراد در زمینه سرمایه گذاری و حمایت مالی از این مکان و حیوانات را در سالهای اخیر داشتیم، ادامه داد: تاکنون نتیجه اثر بخشی از این گفت وگوها گزارش نشده است.
یوسفی با بیان اینکه این مکان بازدهی خوبی ندارد، تاکید کرد: رونق این باغ وحش با ارتقای سطح استانداردهای لازم محقق میشود.
به گزارش ایرنا، باغ وحش درنای ارومیه در ۲۰ کیلومتری جاده شهید کلانتری به سمت تبریز واقع شده و بیش از ۱۶ سال است که فعالیت خود را آغاز کرده و مجموعهای بزرگ شامل ۱۰۷ هکتار را در بر میگیرد.
این مجموعه که با سرمایه بخش خصوصی دایر شده است، از نظر توریستی، وسعت، نقشه و طرح در شمالغرب کشور بی نظیر است.
در این مجموعه، حدود ۶۰ حیوان از ۳۰ نوع نگهداری میشود که نیازهای زیستی هر کدام از آنها با یکدیگر متفاوت است.
در روزهای گذشته اخباری با موضوع باغ وحش ارومیه در فضای مجازی منتشر شد که حکایت از بی توجهی به حیوانات آن داشت هر چند اصحاب رسانه در سالهای اخیر اعتراضات بسیاری به نحوه نگهداری و رسیدگی به حیوانات این باغ وحش داشتهاند چرا که برخی استانداردهای لازم در زمینه نگهداری از حیوانات در این مکان نادیده گرفته شده است.
انجمنهای مخالف با ایجاد باغ وحش در این سالها موفق شدند با فشار روی محیط زیست از این طریق تا حدود زیادی استانداردهای نگهداری حیوانات را در ابن مکانها افزایش دهند حتی در مواردی نتیجه فعالیت آنان به تعطیلی باغ وحشهای غیراستاندارد منجر شد.