به گزارش ایرنا، رمضان فصل آغاز دوباره پیوند با درگاه عبودیت و آیین اثبات بندگی به درگاه احدیت است، ماه تجلی کرامت خداوندی است که بی دریغ و کریمانه بندگان خود را مورد عنایت خاصه خداوندگاری قرار می دهد و بندگان باید نهایت تلاش خود را برای بردن بیشترین بهره و فیض معنوی از این بهار کرامت الهی داشته باشند.
پیامبر مکرم اسلام (ص) در خصوص ماه مبارک رمضان فرمود: ای مردم، ماهی بر شما سایه افکنده که در آن شبی است بهتر از هزار ماه و آن رمضان است. ماهی به شما نزدیک شده که در آن شبی قرار دارد افضل از هزار ماه و خدا روزه در این ماه را واجب قرار داده است، نماز مستحبی را به منزله ۷۰ نماز قرار داده و هر خوبی را در این ماه باعظمت مانند اجر واجبی از واجبات قرار داده است و اگر کسی در این ماه واجبی انجام دهد برابر با ۷۰ واجب در غیر این ماه محاسبه می شود.
حرم امام رضا(ع) نیز که این روزها میزبان شمار زیادی از زائران و مجاوران امام مهربانی هاست به مناسبت ماه بهار قرآن ویژه برنامه های مختلفی را در نظر گرفته است.
معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی در این خصوص گفت: برنامه محوری حرم مطهر رضوی در ماه مبارک رمضان، برپایی محافل قرآنی است که از پنجشنبهشب گذشته آغاز شده و روزانه در سه نوبت برگزار میشود.
حجت الاسلام حسین شریعتی نژاد افزود: هر روز از ساعت ۵:۱۵ دقیقه تا ۶.۵ صبح و نیز ساعت ۱۰ صبح به مدت یک ساعت در رواق امام خمینی(ره) محفل ترتیل خوانی قرآن برپا میشود. ایوان مقصوره صحن گوهرشاد نیز از ساعت ۱۶ به مدت یک ساعت با محفل ترتیل خوانی میزبان زائران و مجاوران حرم رضوی است.
وی ادامه داد: همچنین محفل ترتیلخوانی ویژه بانوان همه روزه از ساعت ۹.۵ صبح به مدت ۲ ساعت در رواق حضرت زهرا(س) برگزار میشود.
معاون تبلیغات اسلامی حرم مطهر رضوی با بیان اینکه برگزاری جلسات تفسیر قرآن توسط تولیت آستان قدس یکی دیگر از ویژهبرنامههای ماه مبارک رمضان است، افزود: این جلسات از پانزدهم ماه مبارک رمضان در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: دعای پرفیض افتتاح هم هر شب از ساعت ۲۰:۱۵ دقیقه قرائت میشود.
حجت الاسلام شریعتی نژاد اظهار داشت: سخنرانیهای مذهبی و بیان معارف اهل بیت(ع)، از دیگر برنامههای ویژه این ایام است که بعد از نماز ظهر و عصر در ۲ محل مسجد گوهرشاد و رواق امام خمینی(ره) با حضور کارشناسان برجسته مذهبی برگزار میشود.
برپایی پایگاههای قرآنی
مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی هم گفت: سه پایگاه قرآنی ویژه ماه مبارک رمضان برپا شده است. پایگاه قرآنی واقع در باب الجواد(ع) یا پارکینگ شماره یک حرم مطهر رضوی، مرکز همایشها و نمایشگاههای آستان قدس رضوی از ساعت ۱۷ به مدت پنج ساعت میزبان حضور زائران و مجاوران است.
حجتالاسلام سید مسعود میریان افزود: پایگاه قرآنی مدرسه خیرات خان نیز صبحها از ساعت ۹ تا ۱۳ و عصرها از ساعت ۱۷ تا ۲۲ مشغول به فعالیت است که تمامی برنامههای این پایگاه قرآنی موضوع محور بوده و تمام تلاش ما این است که خانوادهها را با قرآن مانوس کنیم.
وی ادامه داد: در تمامی این پایگاههای قرآنی، غرفههای ویژه کودک و نوجوان در نظر گرفته شده است که کودکان در قالب بازی، نمایش، نقاشی خلاق و نقاشی دیواری با آموزههای دینی آشنا میشوند.
موزه قرآن کریم حرم مطهر رضوی
معاون موزه ها و ترویج میراث فرهنگی، سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز با اشاره به موزه قرآن کریم حرم مطهر رضوی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به اهمیت آثار موجود و قرآنهای خطی، که قدمت هزار ساله کتابت قرآن مجید و وقف آن به حرم مطهر حضرت رضا(ع) را نشان میداد، ضرورت تشکیل یک موزه تخصصی برای نمایش قرآنهای نفیس خطی بیشتر شد.
مهدی قیصری نیک افزود: بر این اساس نخستین موزه قرآن جهان با ماهیت دینی و هنری، در ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۴ به پیشنهاد رهبر معظم انقلاب توسط آستان قدس رضوی گشایش یافت.
وی ادامه داد: هم اینک در این موزه، مجموعه ای از قرآن های خطی با قدمت تاریخی از قرون اولیه اسلامی تا قرن ۱۳ قمری از جمله قرآن های خطی با دستخط منسوب به ائمه اطهار(ع) و همچنین مجموعه ای از مرقعات دوره صفوی تا عصر حاضر و جلدهای لاکی روغنی و ابزار کتابت در معرض نمایش گذارده شده است.
معاون موزه ها و ترویج میراث فرهنگی، سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: برخی از قرآن های خطی به نمایش درآمده در این گنجینه عبارتند از قرآن های خط کوفی به دستخط منسوب به امام علی (ع)، امام حسن (ع)، امام حسین (ع)، امام سجاد (ع)، امام رضا (ع)، جزوات قرآنی به خط و تذهیب و تجلید عثمان بن حسین وراق مربوط به قرن پنجم قمری، قرآنهای یاقوت مستعصمی مربوط به قرن هفتم، برگهایی از قرآن منسوب به خط بایسنقر میرزا مربوط به دوره تیموری و قرآن به خط بابرشاه از سلاطین سلسله مغولان هندوستان که مربوط به قرن ۱۰ قمری است.