جیرفت- ایرنا- جنوب کرمان جاذبه های طبیعی زیادی دارد که یکی از آنها دشت های بادام کوهی در دامنه رشته کوه جبالبارز است اما باید شرایط بهتری برای بالفعل شدن این ظرفیت گردشگری فراهم شود.

به گزارش ایرنا در دامنه رشته کوه جبالبارز و در نزدیکی این شهر منظره ای زیبا از درختان بادام کوهی به وسعت بیش از ۳٠٠ هکتار وجود دارد که فصل شکوفه دهی این درختان دشت سبز را برای مدتی سفید می کند و چشم اندازی بسیار زیبا دارد.

این شکوفه ها و سرسبزی در نزدیکی محور جیرفت - کرمان و به روایتی جیرفت - بم قرار دارد.

نکته قابل توجه اینکه جاده قدیم این محورها از وسط این دشت ۳٠٠ هکتاری درختان بادام می گذرد که به همت مسئولان قرار است این جاده گردشگری احیا و شرایط تماشای این مناظر برای گردشگران فراهم شود. اقدامی که اگر به فعلیت درآید یکی از جاذبه های گردشگری این منطقه را در سطح ملی به منصه ظهور خواهد رساند. هرچند به همین شکل هم علاقه‌مندان به طبیعت گردی را می‌تواند به سمت خود بکشد زیرا بسیاری از طبیعت گردان مسیرهای سخت در طبیعت را از جذابیت‌های آن می‌دانند و مانعی برای حضور آنان در دل طبیعت نیست.

شهر جبالبارز در ۴۵ کیلومتری جیرفت واقع شده است و اگر از جیرفت به سمت کرمان حرکت و از تونل بهمن عبور کنید به شهر جبالبارز می‌رسید.

پیگیری های بخشدار و شهردار

مهدی صباحی شهردار جبالبارز از جلسات متعدد خود با بخشدار جبالبارز پیرامون احیای جاده گردشگری جبالبارز (جاده قدیم) خبر داد و افزود: حرکت در این مسیر زیربنای ظهور ظرفیت های گردشگری شهر جبالبارز و روستاهای همجوار شهر است که با محوریت بخشداری و همراه با دهیاران این مهم رقم خواهد خورد.

مهدی سعیدی بخشدار جبالبارز نیز به لزوم همکاری و همیاری دستگاه‌های اجرایی نظیر منابع طبیعی، محیط زیست، حمل و نقل و راهداری و میراث فرهنگی اشاره کرد و افزود: با هم‌افزایی و همدلی مسئولان می شود این ظرفیت گردشگری را در کشور فعال کنیم و امیدواریم که در شهرستان جیرفت و بویژه در بخش جبالبارز در این زمینه پیشقدم باشیم.

مهدی امیرحیدری رییس راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جیرفت هم برای کمک به احیای این جاده و رونق گردشگری آن ابراز آمادگی کرد و گفت: راهداری نمی تواند در این موارد هزینه‌های سنگینی کند اما امکانات این سازمان را در اختیار قرار می‌دهد و برای هرگونه تیغ زنی و بازگشایی مسیر اعلام آمادگی می‌کند.

محیط زیست: هنوز درخواستی ارائه نشده است

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جیرفت هم در این زمینه گفت: بخشی از منطقه جبالبارز تحت مدیریت محیط زیست و در مناطق حفاظت شده قرار دارد و بخشی با منابع طبیعی و محیط زیست به صورت مشترک است که در این بخش می‌توان طرح های گردشگری را پیش برد که باید درخواست خود را اعلام کرده و به طور دقیق منطقه مورد نظر را مشخص کنند.

محمد کمالی افزود: اما در بخش های حفاظت شده، موضوع از نظر صلاحیت سیاستگذاری در اختیار دبیرخانه شورای عالی محیط زیست است.

به گزارش ایرنا جبالبارز شمالی منطقه‌ای کوهستانی همراه با رودخانه‌های پرآب و باغ‌هایی همچون گردو، مرکبات و انار منظره‌های زیبایی را خلق کرده است که با فعال شدن یک جاده در دشت های بادام کوهی بر جاذبه‌های گردشگری آن افزوده می‌شود.